keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Pokémon-fossiilit #09: Archen & Archeops


Plume Fossil: Archen & Archeops

Archen ja Archeops ovat kirjavia fossiileja, joissa riittää tyyliä. Tämä kaksikko näyttää tosi upealta, mutta niillä on valitettavasti surullisenkuuluisa maine. Pokémonien uniikki ability, Defeatist, laskee niiden statseja, kun poksujen HP valuu tarpeeksi alas. Tämä on suuri syy miksi Archen ja Archeops ovat jääneet tosi unohdetuksi ja vähänkäytetyksi kaksikoksi. Tosi sääli, sillä nämä kaksi olisivat varmaan muuten mun lempifossiilit.

Archen on pieni ja värikäs hirmulisko, joka eli Pokémon-maailmassa miljoonia vuosia sitten. Archen ei osaa lentää, vaan käyttää siipiään ainoastaan liitämiseen oksalta toiselle. Archeopsin siivet ovat kehittyneemmät, mutta silti heikot, minkä takia kehitysmuoto suosii liikkumista maalla, vaikka osaakin lentää. Archeops joutuu ottamaan pitkän matkan vauhtia, ennen kuin pääsee nousemaan ilmaan. Pokémonit saalistavat pienissä parvissa, mutta syövät ajoittain myös hedelmiä.

Archen ja Archeops ovat saaneet vaikutteita muinaisista liskolinnuista, joita eli dinosaurusten seassa miljoonia vuosia sitten. Molemmat tuntuvat perustuvan etenkin Archaeopteryx-nimiseen lajiin, joka oli yksi ensimmäisistä varhaislinnuista. Varsinkin Pokémonien lajinimi "First Bird Pokémon" viittaa tähän vahvasti. Archeopsin pitkä kaula ja sulkamainen peite muistuttaa myös sulkakäärmettä, Mesoamerikkalaisten kansojen mytologista jumalhahmoa, joka edusti mm. maanviljelystä, sekä myöhemmin myös hedelmällisyyttä, tuulta ja tähtiä.

Archaeopteryx-liskolintu

Sulkakäärmeen myöhempi ihmismäinen design

Archen ja Archeops ovat tosiaan mun mielestä oikein hienoja Pokémoneja ja tykkään niiden designeista tosi paljon. Molemmat ovat ihanan värikkäitä ja tällä kertaa Pokémonien dinosaurusmaisuus viehättää mua niin paljon kuin kuuluukin. :D Olen muuten aina lausunut näiden Pokémonien nimet pehmeällä c-kirjaimella, eli "arzen" ja "arzeops", joten se oli aika iso shokki kun sain joskus tietää niiden olevankin todellisuudessa "arken" ja "arkeops". En kuitenkaan pysty lausumaan niitä noin, vaan luen ne mielessäni edelleen väärin, koska olen niin vahvasti tottunut tuohon väärään tapaan. :D Mä haluaisin kokeilla tätäkin kaksikkoa kovasti tiimissä, mutta tuo niiden harmillisen huono ability pilaa vähän ajatusta. Voi tosin olla, että mä käytän näitä joskus siitä huolimatta, koska en kuitenkaan pelaa Pokémonia kilpailullisesti, eikä tuo Defeatist-ability varmaan loppujen lopuksi haittaa niin kauheasti pelin tarinaa pelatessa.

4 kommenttia:

  1. Just tässä Blackia pelaillessa käytin Archeopsia tuosta abilitystä huolimatta, ja en edes huomannut statseissa eroa HP:eiden laskiessa :D Sekin varmasti auttaa asiaa ettei ainakaan näissä vanhemmissa peleissä tullut ilmoitusta statsien laskusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla! Tämä vahvistaa mulle entistä enemmän sitä, että haluan luultavasti käyttää näitä joskus tiimissä, tästä kehnosta abilitysta huolimatta. :D

      Poista
  2. Archen ja Archeops ovat molemmat aika hauskan näköisiä pokemoneja, muttei ole ikinä tullut käytettyä niitä tiimissä. Lähinnä siksi, että on niitä paljon vielä kivempiakin pokemoneja käytettävänä.

    MITÄÄH, SE LAUSUTAAN ARKEN/ARKEOPS??? Et oo ainoa joka on lausunu ne väärin koko ajan :D

    Omasta mielestäni Aerodactyl on kuitenkin se hienompi lentotyypin fossiili.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat joo kivoja, mutta ymmärrän ettei aina ole tilaa kaikille, kun on niin paljon parempiakin Pokémoneja. :D Aerodactyl on myös hieno!

      Ja joo tämä nimiasia kyllä löi niin sukat jalasta, kun kuulin sen ensimmäistä kertaa! :D On tässä tullut kuitenkin elettyä melkein kymmenen vuotta väärinymmärryksessä. :'D

      Poista