tiistai 21. huhtikuuta 2020

Pokémon-fossiilit #07: Shieldon & Bastiodon


Armor Fossil: Shieldon & Bastiodon

Kuten mainitsin edellisessä postauksessa, jostain syystä nämä Sinnoh-fossiilit ovat jääneet mulle kaikkein huonoiten mieleen, enkä ole ollut oikeastaan missään tekemisissä niiden kanssa. Ja musta tuntuu että Shieldon ja Bastiodon ovat mulle Cranidosta ja Rampardostakin kaukaisempia monstereita, sillä en edes muistanut näiden nimiä ilman että katsoin Bulbapediasta... Vaan millaisia olentoja nämä kaksi oikeastaan ovat?

Shieldon ja Bastiodon elivät noin 100 miljoonaa vuotta sitten Pokémon-maailman metsissä, jossa ne käyttivät ravintonaan mm. ruohoa ja marjoja, sekä puiden kuivia juuria. Molempien Pokémonien tehokkain puolustuskeino on niiden kilpimäinen pää, joka kestää koviakin iskuja. Shieldonit hoitivat kilpipäätään kiillottamalla niitä puiden runkoihin ja säästyivät useilta hyökkäyksiltä, sillä muut Pokémonit huomasivat ettei kovaa kiiltävää kilpeä kannata koittaa iskeä. Bastiodonit suojasivat poikasiaan asettumalla tiiviseen riviin, rakentaen näin kilpipäillään tehokkaan suojamuurin. Uhmakkaasta ulkonäöstään huolimatta, Bastiodonit olivat varsin lempeitä luonteeltaan, eivätkä tykänneet haastaa riitaa muiden Pokémonien kanssa.

Shieldon ja Bastiodon perustuvat dinosauruksiin, joiden kasvot esittävät kilpeä. Molemmat sopivat erinomaisesti sarvinaama-lahkon dinoihin, joilla oli samankaltaisesti eräänlainen luulevy tai -kaulus päässään. Sarvinaamat kulkivat Pokémonien tavoin neljällä raajalla, ja käyttivät näitä luulevyjään puskemiseen - tosin ne saattoivat myös toimia koristeina kumppanin houkuttelussa. Shieldonin sarveton pää on saattanut saada inspiraationsa Protoceratops-nimisestä sarvinaamalajista ja Bastiodonin leveä litteä pää taas Chasmosauruksesta, jolla oli yksi suurimissa luulevyistä sarvinaamojen keskuudessa.

Protoceratops

Chasmosauruksen fossiili

Shieldonissa ja Bastiodonissa ei ole todellakaan mitään vikaa, joten en tosiaan tiedä miksi nämäkin ovat jääneet niin unholaan ja vähänkäytetyiksi mun kohdalla. Shieldon on söpö ja Bastiodon on ihan tyylikäs, vaikka en mitenkään erityisesti rakastakaan sen kilpinaamaa. Tykkään myös tosi paljon siitä, miten nämä puolustusta painottavat Pokémonit sopivat loistavasti hyökkäävän Cranidoksen ja Rampardoksen vastakappaleiksi. Ehkä mun pitäisi ihan pokkana ottaa nämäkin joskus tiimiin, ihan vaan että pääsisin tykästymään niihin enemmän. Kuitenkin, onhan se jälleen outoa etten mä tykkää dinosauruksiin perustuvista Pokémoneista... Pitäähän asia jotenkin korjata! :D Voi kun Game Freak tekisi vihdoin ja viimein ne Sinnoh-remaket, koska se olisi täydellinen tilaisuus päästä kokeilemaan näitä fossiileja.

(En tiedä mikä blogiini on iskenyt, mutta jostain syystä osa postausten kuvista on kadonnut. Pahottelut tästä - koitan korjata ongelmaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti