keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Pokémon-fossiilit #06: Cranidos & Rampardos


Skull Fossil: Cranidos & Rampardos

Cranidos ja Rampardos ovat siitä erikoisia Pokémoneja mulle, että vaikka ne ovat dinosauruksen näköisiä ja tosi tyylikkäitä, en ole ikinä mitenkään erityisestä fanittanut niitä. Mitä ihmettä, Kawa ei ole innoissaan dinopokémoneista? Mitä täällä tapahtuu? Jos olette lukeneet blogiani pidempään, tiedätte varmaan että useimmiten erilaiset liskoilta ja dinosauruksilta näyttävät Pokémonit ovat jostain syystä mulle äärimmäisen mieleisiä (esimerkkeinä vaikkapa Heliolisk, Charizard, Salandit, Breloom, Sceptile, Inteleon...). Mutta näissä kahdessa on jotain mikä ei saa mua innostumaan samalla tavalla, enkä ole varma mistä se johtuu.

Cranidos on pieni ja herttainen dinosaurus, jolta löytyy erittäin kova pää - se rakastaa puskea niin puita, kiviä kuin muita Pokémonejakin, eikä niitä pidetä erityisen älykkäinä olentoina. Sen sijaan ne hyökkäävät ennen kuin ajattelevat seurauksia, mikä saattaa hyvinkin olla syy tämän Pokémonin katoamiseen maailmasta. Pienten Cranidosten on tiedetty tappelevan jopa Aerodactylien kanssa. Rampardos on samanlainen - kaikkea puskeva kovapäinen dinosaurus, joka eli 100 miljoonaa vuotta sitten tiheissä viidakoissa. Rampardokset tappelevat myös keskenään puskien toinen toisiaan, minkä ansiosta niiden kallosta on kehittynyt teräsmäisen kova ja kestävä. Paksu kallo kuitenkin kutisti niiden päätä, jonka takia kehittyessäänkään tämä Pokémon ei ollut kovin viisas. Voi raukkaparkoja.

Cranidos ja Rampardos perustuvat selvästi dinosauruksiin, varsinkin paksupää-lahkon sellaisiin. :D Yksi näistä on nimeltään MICROPACHYCEPHALOSAURUS, joka oli kooltaan todella pieni ja vaikuttaisi toimineen Cradinoksen inspiraationa. Rampardos muistuttaa sen sijaan enemmän suurikokoisempaa Pachycephalosaurusta, joilla saattoi olla jopa 25cm paksu kallo! Paksupää-dinosaurusten kallonkäytöstä on erilaisia teorioita - ne saattoivat puskea toisiaan kuin pässit, tai huitoa toisiaan päiden sivuilla kuin kirahvit. Pässimäinen käytös kuulostaisi ehkä loogisemmalta, mutta jotkut tutkijat uskovat, ettei olennon kaula olisi kestänyt niin suoria iskuja. Cranidoksella ja Rampadroksella on varmaan usein niskakipuja...

Pachycephalosaurus

Paksupää-lahkon dinosaurusten fossiileja

Kuten sanoin jo aiemmin, jostain syystä nämä dinosaurukset eivät ole mun kohdalla yhtä suuressa suosiossa kuin monet muut dinopoket. Cranidos ja Rampardos ovat mielestäni kuitenkin oikein kivoja Pokémoneja, eikä niiden ideassa tai designeissa ole todellakaan mitään vikaa. Mutta niissä on silti jotain vähän ...tylsää? Minkä takia en oikeastaan ikinä muista näiden Pokémonien olemassaoloa. (Tosin en tunnu muistavan sellaisiakaan fossiileja joista tykkään...) Mikäköhän siinä on, että jostain syystä neljännessä sukupolvessa on tosi paljon sellaisia Pokémoneja, joista en tykkää yhtä paljon verrattuna muiden sukupolvien monstereihin? Nämä nelosgenen fossiilit ovat hyvä esimerkki tästä, sillä Cradinos ja Rampardos ovat vaan vähän ...nääh. Ehkä mun pitäisi ottaa nämä joskus tiimiini.

2 kommenttia:

  1. Oon tykännyt tosi paljon näistä fossiili videoista, ja on ollut jälleen tosi kiva lukea sun postauksia, ja vieläpä näin vähän sanoisinko synkempinäkin aikoina ne on tuonut mun päiviin oikein paljon piristystä kiitos. Ja vielä sitä, että mun lempifossili poksut ovat varmaankin kabuto ja kabutops ja anorith ja armaldo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ihana kuulla että nämä fossiilipostaukset on piristänyt sua. :) Ja kiva kuulla että säkin tykkäät Anorithista ja Armaldosta! Myös Kabuto ja Kabutops ovat kivoja!

      Poista