keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Pokémon-fossiilit #02: Kabuto & Kabutops



Dome Fossil: Kabuto & Kabutops

Kabuto ja Kabutops ovat Omanyten ja Omastarin rinnalla toinen Kanton fossiilikaksikosta, jonka pelaaja voi valita itselleen Mt. Moonissa. En osaa sanoa kumpi näistä fossiileista mahtaa olla suositumpi, mutta en ihmettelisi jos Lord Helix-meemi kannattelisi voiton Omastarille. Toisaalta Kabutops on tietääkseni melko pidetty Pokémon, joten nämä ruskeat äyriäiset saattavat yhtä hyvin viedä johtopaikan. Pidetyin Kanton fossiili on kuitenkin varmaan Aerodactyl, mutta en ole siitäkään varma ...tervetuloa lukemaan Kawan tilastohöpinää fossiileista, joiden tilastoista hänellä ei ole todellisuudessa mitään tietoa. (◕◡◕✿)

*Kröhöm* Joka tapauksessa Kabuto ja Kabutops ovat tosiaan äyriäisiä, jotka elävät Omanyten ja Omastarin tapaan meressä. Kabutot tykkäävät viettää aikaa myös rannalla, jossa ne saattavat kaivautua hiekkaan piiloon. Kehittyessään Kabutopsiksi, Pokémon siirtyy pääasiassa kokonaan maalle uusien pitkien raajojensa ansiosta, sekä helpomman saaliin perässä. Ennen sukupuuttoon kuolemista, Kabutops olikin keskellä evoluutiota merieliöstä maaolennoksi, mutta ei ehtinyt kehittyä loppuun asti ennen tuhoutumistaan. Vaikka Kabutops viettää suurimman osan ajastaan maalla, se on edelleen loistava uimari ja kykenee uimaan 29 solmun - eli noin 50 kilometrin - tuntinopeudella. Kabuto ja Kabutops elivät Pokémonmaailmassa noin 300 miljoonaa vuotta sitten, mutta harvojen sanotaan löytäneen niitä nykypäivänäkin merenpohjasta.

Kabuto ja Kabutops ovat äyriäisiä, joissa molemmissa on viitteitä muinaisiin trilobiitteihin - niveljalkaisiin kuorellisiin merieläimiin, joilla on yhteisiä piirteitä mm. nykypäivän molukkirapujen kanssa. Kabutopsin pitkät raajat antavat myös viitteitä meriskorpioneista, jotka ovat trilobiittien tapaan kuolleet sukupuuttoon. Meriskorpionit olivat loistavia saalistajia ja hallitsivat merenpohjaa ennen kalojen ilmestymistä. Kaikki nämä eliöt ovat eläneet merissä 400-200 miljoonaa vuotta sitten, ja ovat siten samanikäisiä Kabuton ja Kabutopsin kanssa.

Trilobiitti-fossiili
Molukkirapu
Mä en tykkää Kabutosta ja Kabutopsista ihan yhtä paljon kuin Omanytesta ja Omastarista, mutta siitä huolimatta molemmat ovat kivoja Pokémoneja. En ole käyttänyt näitä missään Pokémon-tiimeissäni, mutta Kabutops on ollut melko aktiivisessa käytössä Pokémon GO:ssa. Kabuto oli yksi ensimmäisiä Pokémoneja jonka sain kehitettyä GO:ssa, joten Kabutops oli pitkään yksi vahvimpia poksujani. Se on edelleen listan kärjessä, joten Kabutops pääsee loistamaan tänäpäivänäkin ja auttaa mua tuhoamaan naapurinlasten tiimit pokepisteiltä. :D Mutta joo, kaikenkaikkiaan oikein kiva Pokémonkaksikko ja varsinkin Kabutops on oikein tyylikäs. Molemmilla on kiva idea ja onnistunut design, mikä tekee näistä oivan parin Pokémon-fossiileja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti