lauantai 28. maaliskuuta 2020

Pokémon-fossiilit #01: Omanyte & Omastar

Monet meistä varmaan kököttävät kodeissaan hämmentyneinä maailman tilanteesta, joten mä ajattelin että nyt jos koskaan on aika koittaa saada ihmisille edes jotain pientä muuta ajateltavaa. Kuljetaan siis The Blue Salamanderissa vanhoihin hyviin aikoihin, tai oikeastaan paljon sitä kauemmaskin, nimittäin mun on ollut tarkoitus jo pitkään höpöttää jotain Pokémon-maailman fossiileista. Mihin ne perustuvat? Onko mulla kokemuksia niistä tiimeissäni? Tai mitä mieltä mä olen niistä yleisesti? Nämä postaukset eivät tule olemaan mitään kauhean pitkiä tai ihmeellisiä, mutta toivon että nämä vievät ajatuksia edes hetkeksi johonkin muualle, jos kotona istuminen sattuu huolettamaan tai ahdistamaan. Koitan kirjoitella näitä muutaman päivän välein ja puhun jokaisessa postauksessa aina yhdestä tai useammasta fossiilipokémonista muotoineen. Kelaudutaan siis Pokémon-maailman muinaishistoriaan ja aloitetaan höpinät loogisessa järjestyksessä Kantosta:

Helix Fossil: Omanyte & Omastar


Omanyte ja Omastar ovat luultavasti yksi ikonisimmista fossiileista Twitchin käynnistämän Lord Helix-meemin takia. Tämä on varmasti tuonut niille paljon huomiota, minkä ansiosta nämä siniset ammoniitit ovat nykypäivänä tosi no... ikonisia. Omanyte ja Omastar ovat tietoisesti eläneet Pokémonmaailmassa ainakin 100 miljoonaa vuotta sitten, jolloin niiden on sanottu olleen Carracostan ja Archeopsin ravintoa. Ne elivät tottakai meressä, jossa Omanyte tyytyi syömään planktonia ja Omastar taas metsästi Shelldereitä.

Omanyte pystyy säätelemään liikkumistaan varastoimalla kuoreensa ilmaa ja päästämällä sitä ulos, mikä saa Pokémonin joko kellumaan tai painautumaan meren pohjaan. Pienet lonkerotupsukkeet taas auttavat sitä kääntymään tiettyyn suuntaan. Omastar liikkui aikoinaan yhtä lailla meren pohjassa, mutta ei mitä ilmeisimmin pystynyt säätelemään painoaan samalla tavalla kuin Omanyte. Omastarin painava kuori teki siitä hitaan ja kömpelön metsästäjän, minkä uskotaan olevan syynä sille, että nämä Pokémonit hävisivät lopulta maailmasta. Omastarin metsästyskäytäntöön kuului saaliin nappaaminen pitkillä lonkeroilla, jonka jälkeen Pokémon järsii ja imee saaliinsa tyhjäksi nokkamaisella suullaan. Aika brutaalia.

Omanyte ja Omastar perustuvat ammoniitteihin, jotka ovat muinaisia maailmasta kadonneita nilviäisiä, jotka muistuttavat nykypäivän helmiveneitä. Ammoniititeilla oli pehmeä keho ja ne kasvattivat kierteiskuvioisen kuoren ympärilleen, joka muuttui paksummaksi olennon kasvaessa suuremmaksi. Kuten Omanyten kuvauksessa sanotaan, myös tosimaailman ammoniitit säätelivät painoaan kuoressa olevan ilman avulla. Omastarin nokkamainen pyöreä suu on saattanut saada vaikutteita myös Anomalocaris-nimisestä fossiilista, joka ulkonäkönsä perusteella on kuitenkin vaikuttanut toimivan vahvemmin Anorithin inspiraationa.

         
               Ammoniitti-fossiili

Helmivene

Omanyte on mielestäni tosi söpö. Sen yksinkertainen design, pyöreät pallosilmät ja söpöt karvatupsukkeet tekevät siitä oikein veikeän näköisen. Tykkään myös Omastarista kovasti, ja nämä kaksi ovatkin nousset hiljattain yksiksi lempifossiileistani. Suuri syy tähän on varmasti se, että otin Omastarin tiimiini Let's Go Pikachussa ja käytin sitä siksi tiimissäni ihan vähän aikaa sitten. Mä olen itse asiassa käyttänyt aika vähän fossiilipokémoneja tiimeissäni, lähinnä sen takia, että pidän Rock-tyypistä kaikkein vähiten. Mutta Omastar oli kuitenkin oiva tiimiläinen ja musta on tainnut sen ansiosta tulla Lord Helixin uskollinen seuraaja. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti