torstai 9. huhtikuuta 2020

Pokémon-fossiilit #04: Lileep & Cradily


Root Fossil: Lileep & Cradily

Lileep ja Cradily ovat omalla tavallaan erikoisia fossiilipokémoneja, sillä ne eivät ehkä ensisilmäyksellä näytä heti fossiileilta, tai edes Rock-tyypin Pokémoneilta. Mä meinaan unohtaa aina näiden kahden olemassaolon, eivätkä ne tulisi mulle varmaan ikinä ensimmäisinä mieleen, jos mua pyydettäisiin mainitsemaan joku fossiilipokémoneista. Ehkä Lileepin ja Cradilyn kasvimaiseen ulkomuotoon on vaikeampi "samaistua", verrattuna sellaiseen poksuun jonka kasvot ja idea ovat selkeämmin esillä, mikä saa ne unohtumaan helpommin. Toisaalta nämä Pokémonit ovat nimenomaan niin erikoisia, että luulisi niiden jäävän mieleen. Kaikesta huolimatta nämä kaksi ovat oikein upeita veijareita ja ansaitsevat muiden fossiilien tavoin yhtä lailla rakkautta.

Grass-tyypityksestään huolimatta, nämä kaksi elivät aikoinaan syvällä merenpohjassa. Kaksikko suosi ensisijaisesti lämpimiä vesiä, jossa niiden oli helpompi selviytyä. Lileepin ulkonäkö auttaa sitä tekeytymään vesikasviksi, jonka ansiosta sen saalistamat Pokémonit eivät huomaaa lähellä olevaa vaaraa. Lileep käyttää pitkiä lonkeromaisia ulokkeitaan ja nappaa niillä saaliin tiukkaan otteeseen. Cradily saalistaa sen sijaan maalla - sen painava keho pitää Pokémonin paikallaan merenpohjassa, mutta laskuveden aikaan se siirtyy rannalle metsästämään. Lileepin tavoin, myös Cradily käyttää päässään kasvavia lonkeroita saaliin nappaamiseen, mutta sulattaa ne vielä lonkeroidensa myrkyllä ennen syömistä. Huh mikä peto!

Lileep ja Cradily ovat siitäkin erikoisia fossiileiksi, etteivät ne perustu suoraan mihinkään sukupuuttoon kuolleeseen eliöön. Sen sijaan ne ovat saaneet vaikutteita mm. merililjoista, joita elää edelleen - tosin niitä on ollut merissä myös miljoonia vuosia sitten. Toinen samankaltainen olento on erilaiset merivuokot, joilla on merililjojen ja näiden kahden Pokémonin kanssa paljon yhtäläisyyksiä. Kaikki esimerkiksi saalistavat samalla tavalla - pysyen paikallaan ja ottaen lonkeroillaan ohimenevän saaliin kiinni. Cradilyn pään muoto antaa viittauksia myös erääseen vaippaeläimeen, läpikuultavaan valkeaan meriolentoon, joka näyttää varsin hupaisalta otukselta. Tämän olennon tieteellinen nimi on Megalodicopia hians ja suosittelen katsomaan Googlen kuvahausta miltä se näyttää. :D

Merililjan fossiileja
Merivuokkoja

Kuten mainitsin jo aikaisemmin, mä unohdan harmillisen usein näiden Pokémonien olemassaolon. Lileep ja Cradily ovat kuitenkin oikein hienoja fossiileja, varsinkin juuri siksi, että ne ovat niin erilaisia moniin muihin verrattuna. Ehkä mun pitäisi käyttää näitä joskus jossain tiimissäni, koska varsinkin Cradily on oikeasti tosi tyylikäs Pokémon ja varmaan voimakaskin. Kaikenkaikkiaan kiva kaksikko, joka ansaitsee lisää huomiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti