sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Pokémon-fossiilit #03: Aerodactyl


Old Amber: Aerodactyl

Aerodactyl on siitä poikkeuksellinen, että se on ainoa yksittäinen fossiilipokémon, ilman että sillä on jonkinlaista paria tai vastakappaletta. Kaikissa muissa sukupolvissa fossiileja on aina kaksi, paitsi Galarissa, mutta senkin neljä ovat tavallaan samaa sarjaa keskenään. Aerodactyl sen sijaan nököttää yksinään "ylimääräisenä" Kanton fossiilina, mutta ainakin se on saanut vastapainoksi ihkaoman Mega-muodon. Aerodactyl ei kuitenkaan ole jäänyt millään lailla unholaan, päinvastoin, se on luultavasti yksi suosituimpia ja puhutuimpia fossiilipokémoneja. Tai ainakin mä näen sen toistuvasti ympäri internettiä ja muita medioita. Aerodactylissa viehättää varmaan juuri tämä sen ainutlaatuisuus, Mega-muoto, hyvät statsit ja lohikäärmemäinen ulkonäkö, mikä on tunnetusti Pokémon-fanikunnassa suosittu juttu. Aerodactyl on jäänyt myös animessa jollain lailla mieleenpainuvaksi, koska juuri sellaista vastaan otellessaan Ashin Charmeleon kehittyi ikoniseksi Charizardiksi. Ehkä tämä ei ole kaikille yhtä hieno hetki, mutta mulle se oli yksi lapsuuteni huippukohtia!

Aerodactyl on kovapäinen, kestävä ja tunnettu häijystä luonteestaan. Sen terävät hampaat ja voimakkaat leuat murskaavat vihollisen helposti palasiksi. Aerodactylit eivät ole silti animen mukaan lihansyöjiä, vaan nauttivat myös hedelmistä. Ne ovat taitavia liitäjiä, mutta liikkuvat kömpelösti maalla. Aerodactylit pesivät kivisessä ympäristössä, usein korkeilla vuorilla, jossa ne käyvät lepäämässä tarpeen vaatiessa. Pokémon hallitsi taivaita ainakin 100 miljoonaa vuotta sitten, ja niitä nähdään nykypäivänäkin Pokémonmaailman taivaalla, tosin nämä ovat meripihkasta herätettyjä yksilöitä.

Aerodactylista näkee heti, että se perustuu jonkinnäköiseen hirmuliskoon ja sen sanotaankin eläneen dinosaurusten aikaan. Kyseessä on tietenkin lentolisko eli pterosaurus - maailmasta hävinnyt lentävä matelija, joka ei yleisestä harhaluulosta huolimatta ole dinosaurus eikä lintu. Lentoliskoista Aerodactyliin osuvampia ovat terävähampaiseen RHAMPHORHYNCHOID-sukuun kuuluvat ptesoraurukset. Huh-huh mikä sana. Näillä lentoliskoilla ei ollut pitkää lintumaista nokkaa, vaan niiden kuono oli pyöreämpi ja lähempänä Aerodactylin designia. Pokémon on todennäköisesti saanut vaikutteita myös erilaisista lohikäärmeistä, kuten traakeista, joilta löytyy kaksi raajaa ja siivet. Nämä tunnetaan ehkä paremmin englanninkielisellä nimellään wyvern.

Rhamphorhynchoid-lentolisko
Traakki eli wyvern

Aerodactyl on mun mielestä ihan kiva Pokémon, vaikka sen design on jollain lailla vähän tylsä. Ehkä se näyttää mun mielestä enemmän joltain perinteiseltä piirrossarjassa esiintyvältä lohikäärmeeltä, kuin Pokémonilta, mutta siitä huolimatta tykkään sen ulkonäöstä. Mä käytin Aerodactyliä tiimissäni LeafGreenissä, jossa muistan sen olleen oiva tiimiläinen. Tässä Pokémonissa on tosiaan jotain ainutlaatuista, mutta samalla en pidä sitä mitenkään ihmeellisenä. Sen Mega-muoto on vähän nääh, mutta ei kai siinäkään mitään varsinaista vikaa ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti