maanantai 18. heinäkuuta 2016

Pokemon GO valtaa maailman!


Vaikka en ainakaan vielä ole itse päässyt nauttimaan Pokemon GO:sta, musta on silti hauskaa seurata sivusta miten laajaksi ja suosituksi peli on räjähtänyt parissa viikossa. En olisi mitenkään uskonut että pelistä tulisi oikeasti näin suosittu! Suurena pokemonfanina mä olen tietysti ihan innoissani tästä, koska nyt koko maailma pelaa Pokemonia! :D Ihana sellainen yhteenkuuluvuuden tunne, vai mitä?

Pokemon GO on saanut yllättävää suosiota myös Suomessa. Se ollaan mainittu monesti uutisissa, ja sitä käytetään joissain kaupoissa jopa mainostamiseen. Ainakin näin että Gigantti, ja olikohan se toinen joku Clas Ohlson, jotka mainostivat puhelimiaan silleen "tällä voi sitten pelata Pokemon GO:ta eikä maksakaan paljon". :D Pokemon GO:lla on myös Fabecookissa suomalainen faniryhmä, johon taitaa tällä hetkellä kuulua jo tuhansia jäseniä ja ryhmällä onkin melkein 13 000 tykkäystä. Musta on ihan hirveän kivaa nähdä että Pokemon GO on levähtänyt Suomeenkin tällä tavalla. Ihan mahtavaa!


Pokemon GO on saanut samantapaista vastaanottoa tietysti myös muualla maailmassa, jossa sitä käytetään myös mm. mainostamiseen tai jopa asiakkaiden houkuttamiseen liikkeisiin. Näin myös muutamia kuvia oikeista(?) asuntoilmoituksista, joissa asuntoa koitetaan myydä GO:lla ilmoittamalla heti otsikossa että talon läheltä löytyy niin saleja kuin pokestoppejakin. Voi että... :D Olenko ainoa joka on ihan innoissaan kaikesta tästä? Maailma on mennyt ihan sekaisin Pokemonista ja se saa mun mielialani ihan hirveän korkealle! Kun mä kävelen kadulla Pikachu-paidassani, vastaantulevat kännyköitään tuijottavat ihmiset hymyilevät leveästi mennessään ohi ja mä hymyilen heille takaisin.

Yksi hauska asia mikä myös nostaa mun innostustani Pokemon GO:ta kohtaan on se, että meidän talon olohuoneen ikkunan takana olevalla tiellä, tasan siinä ikkunan kohdalla, on pokestop jossa ramppaa väkeä ihan koko ajan. Olen nähnyt eilisen päivän ja tämän aamun aikana varmaan lähes 20 kertaa jonkun kökkivän siinä stopilla kännykkä esillä. Eilen kun ulkoilutin koiraani ja kuljin siitä ohi, kysyin joiltain nuorilta tytöiltä että löytyykö sieltä Pokemoneja. He vastasivat iloisesti että saivat juuri Weedlen kiinni. :D Olen kuullut paljon tarinoita, joissa ihmiset kertovat löytäneensä uusia ystäviä Pokemon GO:n ansiosta. Kun kaikki tietävät mitä varten joku pyörii pokestopin kohdalla puhelin kädessään, on helppo avata keskustelu ja tutustua uusiin ihmisiin. Olen myös kuullut että tämä on jopa auttanut joitain ihmisiä sosiaalifobiansa kanssa, pelin kannustaessa heitä lähtemään ulos ja puhumaan ihmisille. Mahtavaa!


Tietysti Pokemon GO on herättänyt myös paljon negatiivisia asioita esiin. Ihmisiä on joutunut auto-onnettomuuksiin, pelaajat ovat tunkeutuneet yksityisille tonteille ja joku poliisiasema joutui laittamaan ovensa lukkoon ettei pelaajia ramppaa sisällä olevalle pokestopille koko ajan. Musta on kuitenkin ihana nähdä miten monet pelaajat kannustavat toisiaan pysymään turvassa ja muistuttavat että autossa peli tulisi sulkea, kuumilla päivillä pitää laittaa aurinkorasvaa, ja että vettä kannattaa kantaa mukana jos lähtee monen kilometrin kävelylle. Pokemon GO-yhteisö vaikuttaa kaiken tämän perusteella todella mukavalta, mikä on taas yksi syy rakastaa peliä ja Pokemon-fanikuntaa lisää.

Mua harmittaa edelleen hirveästi etten voi olla osa tätä kaikkea, joten toivon että GO-innostus pysyy yllä mahdollisimman pitkään. Ehkä mäkin pääsen pyydystämään taskuhirmuja vähän syksymmällä, jos saan silloin hankittua uuden paremman puhelimen. Mutta joka tapauksessa kuten sanoin jo monta kertaa, musta on ihanaa että Pokemon GO on levinnyt maailmalle tällä tavalla kannustamaan väkeä liikkumaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Silloin joskus 90-luvulla kun Pokemon oli ihan super-in, oli mahtavaa fanittaa taskuhirviöitä muiden kavereiden kanssa. Mun mielestä GO on palauttanut sitä fiilistä maailmaan - kaikki pelaavat ja puhuvat taas Pokemonista, niinkuin se olisi maailman siistein juttu ikinä. Pokemon GO taisi olla parasta mitä Pokemonin juhlavuotena tapahtui.  

Gotta catch 'em all ~ turvallista pelailua teille kaikille!

12 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Ymmärsin kyllä että tarkoitit olevasi luokkasi ainoa Pokemonin pelaaja. Ei haittaa jos kommentteihisi tulee kirjoitusvirheitä. (Varsinkin kun omat tekstini ovat niitä täynnä) :D
   Hassua miten sanot että käytän Pokemon-vaatteita julkisesti. Mun Pokemon-paitani ovat mun suuri ylpeyden aihe, joten niitä mä nimenomaan pidän jos lähden vaikkapa kaupungille. ;)

   Kuten mainitsin jo aiemmin, en nimenomaan tiedä haluanko käyttää isoja rahoja uuden kännykän ostoon vain yhden pelin takia, kun sen rahan voisi hyvin käyttää johonkin muuhunkin.
   Hyvä jos susta tuntuu että pystyt puhumaan mulle asioista! Kyllä mä sua ymmärrän. :)

   Kiitos paljon onnentoivotuksista!!

   Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Kirjoitusvirheet eivät oikeastaan liity kirjoitustaitoon mitenkään, vaan niitä tulee kaikille aina silloin tällöin. Mutta ymmärrän kyllä sua.

   Ei todellakaan kukaan ole paheksunut mua!?? Sähän asut aika pohjoisessa? Ehkä sullapäin ihmiset reagoi sitten eritavalla pukeutumiseen? Koska ainakaan Helsingissä ketään ei kiinnosta missä vaatteissa sä kuljet.
   En ehtinyt kirjoittaa blogiin mitään syntymäpäivänäni, joten en sitten maininnut sitä ollenkaan.

   Unohdin mainita siinä uudemmassa postauksessa että vastaan kommentteihin myöhemmin. Silloin en ehtinyt. Olet kiva tyyppi, mutta koska et ymmärrä kun sanon "ei" en halua sua enää ollenkaan Steam-kamuksi. Sen sijaan estin sut, joten et voi toivottavasti enää pyytää mua siellä kaveriksi.

   Poista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  7. Ehkä sun pitää koittaa harjoitella kärsivällisyyttä. :)

   Pohjois-Pohjanmaa on mulle "aika pohjoisessa", koska se on aika pohjoisessa osassa Suomea. En luullutkaan että väitit sellaista, enkä väitä mitään itsekään, mutta mä tunnen erään henkilön Pohjanmaalta ja hän on kertonut että siellä päin ihmiset usein kiinnittävät huomiota esimerkiksi räikeiksi värjättyihin hiuksiin. Sen takia vaan ajattelin että ehkä siellä kiinnitetään myös eritavalla huomiota vaatetukseen.

   Ole hyvä vaan! :)

   Poista
  8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  9. Kiitos muistutukseta! :D Päivitetty!

   Poista
 2. Mulla on GO tabletis nii se vähä ärsyttää et sitä pitää kantaa joka paikkaan. Arvaa miten paljon ärsytti kun selvis mikä mun kännykän versio oli? 4,3 otti päähän. Ymmärrän sua kyl hyvin. Munkin pitäs saaha uus kännykkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin ärsytti ihan hirveästi koska kuulin vaan että peli toimii Androidilla joka mulla on, joten kuvittelin että se tottakai sitten toimii mun puhelimessani. Ärsytti suuresti kun tajusin että versio olikin liian vanha GO:n pelaamiseen. Harkitsen vahvasti nyt uuden kännykän hankintaa. Toivon että säkin saat sellaisen pian!

   Poista