tiistai 26. huhtikuuta 2016

Synergy-Pokemon > Mega-Pokemon

Heipparallaa! En nyt sitten innostunutkaan pelaamaan Alphaa viikonloppuna niin paljon kuin luulin, mutta lisää postauksia siitä on tulossa varmaan tällä viikolla. Sitä ennen ajattelin puhua vähän tulevista odotetuista Pokemon-peleistä Sun ja Moon. Monet ovat huomanneet pelien japaninkielisissä logoissa olevat pienet mystiset timantit, joista ollaan innostuttu tietysti spekuloimaan vaikka mitä. X- Ja Y-pelien japskilogoissahan oli Mega-evoluution symbolit, joten nämä pienet timantit ovat herättäneet paljon kiinnostusta. Voivatko nekin viitata johonkin uuteen tapaan kehittää Pokemoneja? Vai onko niillä ihan toinen tarkoitus?

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Pokemon%20XY/tumblr_o35yzj2k5y1r8sc3ro1_500_zpsmje9aell.jpg

En aio pohtia tässä postauksessa varsinaisesti mitä nuo timantit mahtavat tarkoittaa, vaan enemmän ihan toista ajatusta vähän Mega-kehitykseen liittyen, jonka sain kun aloin miettiä noiden timanttien tarkoitusta. Satuin huomaamaan jonkun mainitsevan noiden timanttien muistuttavan häntä hieman Pokkén Tournamentissa esiintyneistä Synergy Stoneista, josta sain (omasta mielestäni) ihan loistoajatuksen: Synergy-Pokemonit! Tosin huomasin pian ettei tämä ole kauhean originaali idea vaan muut ovat keksineet saman, mutta eipä se haittaa. :D Vaan mitä ihmeen Synergy-Pokemoneja mä tarkotan? No tässäpä pieni selitys:

Jotkut ajattelevat Ash-Greninjan liittyvän seuraavaan sukupolveen. Ehkä Sunissa ja Moonissa voi jollain tavalla yhtyä Pokemonin kanssa kuten Ash ja Greninja? Tämä ajatus lähti käyntiin suurimmaksi osaksi Pokémon ReBURST-nimisestä mangasta, joka julkaistiin vuonna 2011. Manga ei ollut kuulemani mukaan kauhean pidetty siinä esiintyvän erikoisen ominaisuuden takia - kouluttajat pystyivät fuusioitumaan yhdeksi henkilöksi Pokemoninsa kanssa jonkinlaisella Burst-tekniikalla. Kuulostaa kyllä mielestäni todella huonolta idealta. Ei ihme ettei siitä pidetty. :P

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Pokemon%20XY/Ryouga_Burst_zpsbwglrddj.png

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Pokemon%20XY/Three_General_Burst_Hearts_zpsdktgde93.png
Burst Heart-timantteja

Mikä tekee tästä kuitenkin mielenkiintoisen ajatellen Sunia ja Moonia on se, että tekniikkaan tarvittiin Burst Heart-niminen pieni timantti, joka näyttää lähes täsmälleen samalta kuin nuo kaksi Sunin ja Moonin logoissa. Kuva tuossa yläpuolella. Lisäksi tietty Ash-Greninja antaa vähän viittauksia että Pokemonissa oltaisiin menossa tällaiseen suuntaan. Mutta henkilökohtaisesti en usko että näin tulisi ikinä tapahtumaan. Jos Game Freak pistää kouluttajat fuusioitumaan Pokemoniensa kanssa, mä lopetan pelaamisen. Sen verran huono idea. :D

Mutta miten tämä liittyy mitenkään Pokkéniin tai Synergy Stoneihin? No ei oikeastaan suoraan liitykään, mutta Pokkénissa ja Reburst-mangassa ollaan huomattu vähän samantapainen yhtäläisyys. Pokkén Tournamentissa Pokemonit pystyvät tekemään jotakin mikä ei ole kauhea fuusioituminen kouluttajan kanssa, muttei myöskään Mega-kehittyminen. Sen sijaan ne voivat käyttää Synergy-energiaa ja muuttua sen ansiosta hetkeksi voimakkaammaksi, sekä käyttää upeaa ja tehokasta Synergy Burst-iskua. Kyseinen Synergy-energia tulee siis Synergy Stoneista, jotka taaskin muistuttavat hieman Sunin ja Moonin logoja, ollen samanmuotoisia timantteja. Sattumaa?

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Pokemon%20XY/synergystone_zpsmukbz3bd.png
Synergy Stone Pokkénissa

Mutta miettikää jos Sunissa ja Moonissa pystyisikin käyttämään Synergy-energiaa! Mä innostuin tästä ideasta ihan hirveästi tajuttuani sen. :D Se tekisi Pokemonin hetkeksi voimakkaammaksi ainoastaan ottelun aikana, ihan kuten Mega-muodotkin, mutta Pokemonien ei tarvitsisi typerästi muuttaa ulkonäköään ollenkaan! Anteeksi että morkkaan tällä lailla Mega-muotoja mutta kun mä vihaan niitä niin paljon... Sen sijaan pelkkä Pokemonin hehkuminen ja hetkellinen voimistuminen kuulostaa ihanteelliselta mun mielestäni. Koska Mega-muodoissa mua ärsyttää eniten se, että Pokemonit vaihtavat ulkonäköään.

Tietysti se on loogista että ne muuttuvat ulkonäöllisesti, mutta mun mielestä aina kun tehdään tällaisia "vielä hienompi kuin edellinen muoto", mulle tulee sellanen vaikutelma ettei se edellinen muoto muka riittänyt. Vaikka suurimman osan Mega-kehitykseen pystyvistä Pokemoneista kohdalla se todellakin riitti! En tiedä ymmärrätteko mitä mä tarkotan, mutta mua vaan ärsyttää että ensin vaikkapa pieni Bulbasaur kehittyy Ivysaurin kautta upeaksi Venusaurukseksi. Ja sen jälkeen sen pitäisi yhtäkkiä kehittyäkin vielä hienommaksi, niin kuin Venusaur ei olisi muka ollut tarpeeksi. Venusaur on mahtava! Kaikki Pokemonit ovat omalla tavallaan hienoja, jopa sellaiset joita mä vihaan. Eivät ne tarvitse mitään ylimääräisiä supermuotoja näyttääkseen sitä.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Pokemon%20XY/Pokken-Tournament-Pikachu_zpsg6kr0lwn.png

Sen vuoksi mä olisin pitänyt Synergy-Pokemon-ideasta paljon enemmän! Siinä Pokemonit voisivat tehdä ihan saman, eli muuttua vähän voimakkaimmiksi, mutta niiden ei tarvitsisi muuttaa muotoaan mitenkään. Ne vain hehkuisivat niinkuin vaikkapa Pikachu Pokkénissa. Se jos mikä olisi ihan täydellistä! Tietenkään mitään tällaista tuskin on tulossa, koska meillä on jo Mega-muodot. Ja juuri sen takia en edes halua nähdä mitään uutta vastaavaa tulevissa peleissä. En edes Synergy-Pokemoneja, koska jos meillä olisi molempia, koko peli kävisi ihan liian kovaksi sekamelskaksi. :D Saa nähdä mitä Pokemon Sun ja Moon oikeasti tuovat tullessaan. En ihmetteli jos me saataisiin uusia Mega-muotoja, mutta tuskin ei (toivottavasti) mitään sen enempää. Odotan innolla uutta tietoa uusista peleistä, enkä malta odottaa ensi kuun CoroCoroa. Siinähän ollaan sanottu tulevan paljon Suniin ja Mooniin liittyvää uutta infoa! Mahtavaa! *w*

4 kommenttia:

 1. Peleistä tosiaan tulisi liian sekaisia, jos megojen lisäksi laitettaisi jotain muuta. :o Mutta hetkeksi olin jo unohtanut nämä pelit! :D Milloinkas seuraava CoroCoro tulee? Kiinnostaisi hirveästi kyllä saada uutta tietoa näistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen samaa mieltä! :D CoroCoro tulee yleensä noin kuukauden 10-15 päivä jos en ihan väärin muista. Joten pari viikkoa pitää vielä odotella.

   Poista
 2. Itsekin toivon että tuo mega-systeemi jää noiden parin pelin kikaksi. Pokemoneissa pidin aina siitä, että ne muuttuvat uuteen muotoon pysyvästi, tuo hetkellinen muutos on Digimonien aluetta :D Jos noita vähän nerffais niin ne voisi toimia hyvin vaihtoehtoisina evoluutioina tms.
  Toivotaan ettei tuollaista fuusiosysteemiä kuten tuossa kuvassa Zekromin kanssa tule, on aika hoopon näköinen tapaus xD Ash-Greninja on kuitenkin ihan siisti, tosin siinä ei tainnut ihan tuon tapainen yhdistyminen olla kyseessä kuten tuossa sarjakuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä Mega-kehityksessä on liikaa Digimon-vibaa, joka on yksi syy lisää miksen pidä siitä. Tuollainen fuusioituiminen olisi ihan kauhea ajatus! Ei kiitos! :D Ash-Greninja on vissiin enemmän joku vanhanaikainen tapa Mega-kehittyä, ainakin muistaakseni animessa sanottiin jotain sellaista.

   Poista