maanantai 11. huhtikuuta 2016

Normaalityyppiset alkureittien Pokemonit eri sukupolvissa

Huh-huh kun hävettää tämä mun hiljaiselo. Mulla on tänä keväänä ihan hirveästi kaikkia suuria muutoksia elämässä, joten lähinnä sen vuoksi blogin ylläpito on jäänyt hiukan vähäiseksi. Mutta koitan kiristää postaustahtia piakkoin. Pahoittelen tätä!

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/pokemon_rodents_by_zora_moyashi-d5zeqk8_zpsurkdw6ij.jpg

Mutta... Kaikki tietävät nämä Pokemonit. Niitä kutsutaan usein surkimuksiksi, HM-orjiksi, sekä joskus jopa ihan vain täydeksi roskaksi. Voi raukkoja... Mutta ovatko alkureittien erilaiset normaalityypin Pokemonit niin kauheita kuin mitä niiden huono maine antaa ymmärtää? Voiko Rattatalla tai Bidoofilla päästä pitkälle? Jatkan tässä postauksessa tätä mun "eri sukupolvissa" sarjaani ja puhun aiheesta hitusen tarkemmin:

Ensimmäisessä sukupolvessa meiltä löytyy legendaarinen Rattata ja Raticate. Rattataa ollaan pidetty surkeana Pokemonina jo vuosikausien ajan, enkä olekaan koskaan kuullut että se olisi esimerkiksi jonkun lempipokemon. Mutta vaikka Rattata on maineensa menettänyt, uskon että siinä on potentiaalia. Kyllähän monet ovat haastaneet itsensä ja läpäisseet kokonaisen Pokemon-pelin pelkällä Rattatalla. Joten ei rotta ihan susisurkea voi olla. :D

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/019Rattata_RB_zpsabvchvzm.png

Musta tuntuu että sen ainoa pelastus on Raticate, joka ei ole ihan niin huono kuin mitä ehkä ensin luulisi. Raticaten statsit ovat melko matalat, mutteivat silti läheskään surkeat. Lisäksi sillä on tietysti vain yksi heikkous ja Raticate oppii ihan hyviä iskujakin. Joten vaikka Rattataa pidetään ihan hirveänä ja huonona, uskon että Raticate voi olla yllättävän voimakas tiimiläinen. Henkilökohtaisesti vihaan näitä kahta Pokemonia, mutten sen takia että ne olisivat huonoja, vaan koska ne ovat musta todella rumia. Tai no, ehkä Rattatassa on jotain ihan söpöäkin, mutta aika karmeita nämä kaksi musta ovat.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/161Sentret_XY_anime_zpsanwjmotb.pngToisessa sukupolvessa ruman rottakaksikon korvasi todella suloinen kaksikko, Sentret ja Furret! Sentret on varmaan yksi unohdetuimmista Pokemoneista koskaan, mikä on sääli, koska se on todella söpö ja ihana! :3 Ei Sentret todellakaan mikään voimapesäke ole, kuten ei Furretkaan, mutta tykkään näistä kahdesta siitä huolimatta tosi paljon. Sentretillä on hauska design ja idea - on vaikea sanoa näyttääkö se enemmän pesukarhulta vai joltain oravan ja jäniksen sekotukselta. :D Sentret ja Furret eivät ehkä ole kauhean voimakkaita tai suuressa suosiossa, mutta mä voisin hyvin kokeilla niitä joskus tiimissäni. Ehkä.

Kolmannessa sukupolvessa meillä on Zigzagoon, mutta on hassua että sitä ennen numerojärjestyksessä tulevat toinen Pokemonkaksikko jota näkee Hoennin alkureiteillä, Poochyena ja Mightyena. Kaikki muut alkureittien normaalityypin Pokemonit ovat aina olleet heti ensimmäiset nisäkkäät aloituspokemonien jälkeen pokemonlistassa, mutta kolmannessa sukupolvessa Swampertin jälkeen tulee Poochyena. Joten kumpi näistä on se Hoennin virallinen surkimus, Zigzagoon vai Poochyena?

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/263Zigzagoon_XY_anime_zpsymv4jicu.pngSehän on tietty Zigzagoon, koska se on statseiltaan huonompi ja normaalityyppiä. Mightyenalla ja Linoonella on yhtä voimakkaat statsit, mutta se nyt ei varsinaisesti kerro mikä Pokemon on toista parempi. Zigzagoon on joka tapauksessa todella huonomaineinen Pokemon-raukka, jota todella monet tuntuvat siksi vihaavan. Omasta mielestäni Zigzagoon on näistä alkureittien Pokemoneista ehdottomasti suosikkini. Rakastan sen designia ihan hirveästi ja Liinonekin on hauskannäköinen. :3 Zigzagoon saattaa olla monien vihaama, mutta mä voisin ottaa sen tiimiini ihan milloin vaan! Hauska idea muutenkin että Zigzagoon liikkuu siksakkia, kun taas Linoone laukkaa aina suoraan. :D

Seuraavana vuorossa on Bidoof. Voi Bidoof, Bidoof, Bidoof... Olet niin... säälittävä. Ja samalla ihan mahtava. :D Bidoofilla on varmaan kaikista näistä Pokemoneista kaikkein huonoin maine. Sitä vihataan ihan hirveästi, niin paljon että sitä voi jo kutsua memeksi. Bidoofista on tullut näin legendaarinen. Ainakin mun silmissäni. xD Mä yritin jopa googlata mistä Bidoof-viha on saanut alkunsa, mutten löytänyt mitään. Kaipa ihmiset vain nauravat sen derp-naamalle ja matalille statseille. Lisäksi Bidoof on yksi yleisimmistä esimerkeistä kun kuvataan HM-orjaa.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/8638781ee78be9b226b6db4687683dcd3668f562972761672d6dae0dd6d4a480_zps9kfnaxxt.jpg

Hassua kyllä, mä tykkään itse Bidoofista tosi paljon. Se on hirmu suloinen ja muutenkin tosi ihana. :3 Toivoisin että sitä nähtäisiin paljon enemmän Animessa. Myös Bibarel on musta ihan veikeä tyyppi, mutta mitä HELKUTTIA SE ON PUOLIKSI VESITYYPPIÄ? Miten mä en tiennyt sitä? Huomasin vasta nyt ettei se olekaan pelkkä Normal-Pokemon, vaan puoliksi Water. D: Sehän tekee neljännen sukupolven HM-orjista entistä uniikimman! Ihan hauska idea että tällaiselle ekojen Routejen luuserille annettiin normaalin sijaan toinenkin tyypitys. Tätä rataa jatkettiin myös myöhemmin kuudennen sukupolven kohdalla. Hassua etten ole oikeasti ikinä tajunnut että Bibarel on puoliksi vesipokemon. Tokihan se sopii sille erinomaisesti, kun kyseessä on kuitenkin majava. :D

Viidennessä sukupolvessa HM-orjan rooliin astuu Patrat ja Watchdog. Nämä kaksi ovat ehdottomasti mielestäni hirveimmät alkureittien normaalityypin Pokemonit. Vihaan näitä kahta ihan hirveästi! Niin rumia ja jotenkin tosi tylsiä... Jopa niiden ideassa ei ole mitään erikoista, vaan ne perustuvat tavallisiin mangusteihin. Tai no, kaipa se on ihan hauskaa että Watchdogin kuvio näyttää vähän huomioliiviltä, mutta en tiedä... Oikein koulutettuna Watchdog voi olla ehkä voimakas ottelija, muttei sillä varmaan kauhean suuriin suorituksiin pysty. Watchdogin iskuvalikoima on myös melko suppea.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Patrat_anime_zpsc7y2kftb.png

Kuudennessa sukupolvessa jyrsijäideat taisivat loppua kesken, koska tällä kertaa HM-orjaksi saatiin jänispokemon. Bunnelby on statseiltaan kehno ja epätehokas, mutta Diggersby on eri maata. Se on saanut toiseksi tyypitykseksi Groundin, joka on antanut pupulle laajemman iskuvalikoiman, sekä immuuden muutamille muille tyypeille. Toki tämä tuo myös lisää heikkouksia, mutta mun silmissäni Diggersby näyttää jostain syystä kaikista näistä alkureittien Pokemoneista voimakkaimmalta. Olen varmaan ihan väärässä, varsinkin kun en perehtynyt aiheeseen mitenkään erityisen tarkasti, mutta kuka tietää. :D

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/659Bunnelby_PSMD_zps5aeag0za.pngTykkään Bunnelbystä ja sen designista ihan hirveästi! Se on ehdottomasti Zigzagoonin jälkeen lempparini. Sen sijaan Diggersby on musta ihan hirveän ruma, mutta olen lämmennyt sille hieman vuosien varrella. Ainakin sen idea on hauska jos ei muuta. Pidän muuten Bynnelbyn shiny-versiosta myös hirveästi. Se on jostain syystä jäänyt hyvin mun mieleen, vaikka usein mulla ei ole mitään hajua miltä Pokemonien shinyt versiot näyttävät.

Musta tuntuu kirjoitettuani tämän tekstin, että tästä postauksesta tuli jotenkin kauhean tylsä ja sutaistu, mutta saittepahan edes jotain luettavaa pitkästä aikaa. :D Toiveenani on ehtiä kirjoitella tänne useammin, ainakaan tämä ei missään nimessä jäänyt huhtikuun viimeiseksi postaukseksi. Joten jonkinlaista tekstiä on odotettavissa piakkoin. Mitä mieltä te lukijat olette näistä alkureittien normaalityyppisistä Pokemoneista? Oletteko ikinä käyttäneet niitä tiimissänne muuna kuin HM-orjana? Mikä niistä on suosikkinne?

6 kommenttia:

 1. Ite käytin tiimissä Raticatea joskus lapsena, koska Rattata oli eka Pokemon jonka pyydystin. :D En malttanu sitten luopua siitä. Pidän näistä varmaan eniten Bunnelbystä ja kokeilen sitä ehkä joskus. Mutta en ole varma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä sentään että Raticate saa jostain raukkautta. :D Bunnelby on suloinen - harmittaa etten pidä Diggersbystä, muuten pupu pääsisi joskus tiimiini.

   Poista
 2. Mä oon varmaan maailman ainoa ihminen joka on oikeasti tosissaan käyttänyt Bidoofia tiimissä. :D Musta se on tosi lutunen ja hauska Pokemon, ei se mikään maailman voimakkain ole, mutta ei se mua haittaa. Voi raukkaa kun se joutuu aina HM-orjaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Hurraahuuto sulle, Bidoofin pelastajalle! :D Kiva kuulla että olet käyttänyt sitä tiimissäsi. Voisin ehkä itsekin harkita sen ottoa joskus tiimiin, muttei se nyt ainakaan ihan etunenässä kokeilujonossa ole.

   Poista
 3. Itse yritin pelata Pokemon Whitea nunzlocke säännöillä, mutta startterini Snivy kuoli heti Biancan kanssa otellessa ja sääntöjen mukana poistin Snivyn ja nappasin ruohikosta ensimmäisenä Patratin. Patrat osuttautui tosi hyväksi kun lisäsin sen iskuihin hypnosis liikkeen. Nyt se on kehittynyt Watchogiksi ja jos en pärjää laitan kehiin hypnosisin ja teen leer liikkeitä kun vastustajan pokemon nukkuu ja lopetan liikkeen crunch tai cut liikkeellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, hieno kuulla että Patrat ja Watchdog osoittautuivatkin hyviksi. :D Musta tuntuu että aika moni tykästyy näihin normaalityyppisiin alkureittien Pokemoneihin juuri nuzlocken avulla, koska on hyvin todennäköistä pyydystää joku näistä Pokemoneista. ;)

   Poista