maanantai 18. huhtikuuta 2016

Asiaa Animesta #4 - Ashin Pikachun historia?


http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Asiaa%20Animesta/photo_zpsbtfmd0k6.jpg

Ashin Pikachu on koko Animen tunnetuin hahmo - kaikki tietävät sen! Kaikki tietävät myös hyvin tarinan siitä, kuinka tämä kaksikko tapasi toisensa: Ash sai Pikachun professori Oakilta, nukuttuaan ensin pommiin ja missattuaan muut aloituspokemonit. Mutta hetkonen... Miksi Oakilla oli joku random Pikachu lojumassa labrassaan? Ja miksi hän antoi sen Ashille? Mistä Ashin Pikachu on itse asiassa peräisin? Nämä kysymykset ovat askarruttaneet monen fanin mieltä jo vuosikausien ajan. Itse en ole asiaa mitenkään supersyvällisesti koskaan pohtinut, mutta ajattelin että aiheesta olisi mukava kirjoittaa vähän ajatuksia ja käydä läpi yleisiä teorioita tunnetun sähköhiiren alkuperästä.

Ash nukkui siis pommiin, jonka vuoksi hän menetti tilaisuutensa saada aloituspokemonin professori Oakilta. Bulbasaur, Charmander ja Squirtle olivat jo mennyttä, mutta Oak paljasti pöytänsä kätköistä vielä yhden pokepallon - erikoisella salamakuviolla varustetun sellaisen, jonka sisältä paljastui esiin Pikachu. Ash ei kyseenalaista tilannetta yhtään, koska hän vain ihastuu Pikachun suloisiin nappisilmiin samantien (en voi moittia häntä siitä, koska mulle kävisi varmasti samoin). Kysymys kuuluukin, miksi professori Oakilla oli neljäs Pokemon? Ja miksi hän antoi sen Ashille?

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Asiaa%20Animesta/140_zpsrxryytee.jpg

Jotkut ovat epäilleet Pikachun kuuluneen aiemmin toiselle kouluttajalle, yleisimmin Redille tai Ashin isälle. Ehkä Ashin isäpappa jätti hiiren hänellä lahjaksi ja Oakin annettavaksi? Mutta toisaalta taas miksi ihmeessä? Ashin isästä ei olla puhuttu Animessa juuri ollenkaan, eikä Oak sano mitään siihen liittyvää. Joten en usko että Pikachu oltiin nimenomaan tarkoitettu Ashille. On myös joitain teorioita joissa Red olisi jättänyt Pikachunsa Ashille, mutta tässä tapauksessa pätevät ihan samat ongelmat. Oak ei maininnut asiasta mitään, eikä Redistä olla taidettu ikinä puhua itse Animessa. Sitä paitsi, miksi ihmeessä Red jättäisi randomisti pyydystämänsä Pikachun jollekin pojalle Pallet Townissa? Ehkä siksi että he ovat jotenkin sukua toisilleen? Mmm... Enpä oikein usko.

Joten jos Pikachua ei oltu jätetty tietoisesti Ashille, miksi Oak antoi sen hänelle? Ehkä kyseessä oli silkka sattuma. Ehkä Oakilla on ollut Pikachu jo pidempään jemmassa ja hän on etsinyt tilaisuutta luovuttaa se uudelle kouluttajalle. Sellaista ei kuitenkaan ollut tullut ennen Ashia, joten Pokemon päätyi hänelle. Johtuiko se siitä että Ash nukkui pommiin ja oli näin neljäs aloitteleva kouluttaja tavanomaisen kolmen sijaan, mitä ei ollut ennen tapahtunut? Vai näkikö Oak Ashissa jollain tavalla potentiaalia kasvattaa ärhäkkä sähköpokemon, joten hän päätti tietoisesti antaa sen hänelle? Tämäkin olisi vähän outoa, koska Oak nimenomaan naureskeli Ashille tämän tullessa hakemaan aloituspokemoniaan yöpaidassa. :D Joten olisi epätodennäköistä että Oak olisi jotenkin vakuuttunut Ashista ja hänen kouluttajantaidoistaan jo tässä vaiheessa.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Asiaa%20Animesta/139_zpsydcqca9h.jpghttp://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Asiaa%20Animesta/119_zpsjipisx2a.jpg

On vaikea sanoa miksi Pikachu päätyi juuri Ashille. Oli se sitten lahja tai sattumaa, toinen mysteeri on mistä Pikachu edes alunperin päätyi Oakille? Miksi hänellä oli neljäs aloituspokemon odottamassa kouluttajaa? Kylläpäs mä kirjoitan paljon kysymyksiä tähän postaukseen, mutta kun sellaisia tässä pohditaan. :D Animen Hoenn-kaudella kerrotaan mistä aloituspokemonit päätyvät Pokemon-professoreille. Ne kasvatetaan jossain salaisessa paikassa kaukana sivistyksestä, jottei kukaan (esim. Rakettiryhmän kaltainen pahisryhmä) pääse niihin helpolla käsiksi. Sieltä kasvattajat sitten lähettävät aloituspokemonit professoreille, jotta he voivat luovuttaa ne aloitteleville kouluttajille. Animen jaksossa myös näkyy että Pokemoneja ei selvästikään kasvateta sekaisin, vaan yhtä lajia kasvatetaan aina yhdessä paikassa. Tässä tapauksessa Mudkipia. (Ihana jakso muuten! Täynnä Mudkipeja!! :3) Tämäkin herättää ihmetystä, koska Oakilla oli vain yksi Pikachu. Pikachua ei siis selvästi olla myöskään kasvatettu normaalisti kuten aloituspokemoneja. Joten mistä hiiri on peräisin?

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Asiaa%20Animesta/Diamond_Pearl_Rowan_zpsheqlbf2n.pngJotkut teorioivat että Pikachu kuului itse asiassa alunperin professori Rowanille Sinnohissa. Miksi ihmeessä? Koska Ashin Pikachu oppii Volt Tacklen. Kyseinen isku on Pikachun ja sen muotojen oma signature-isku, eli vain Pikachu ja sen muodot voivat oppia sen. Pikachu voi oppia Volt Tacklen jos sen kasvattaa munasta Pichuna, niin että breedausvaiheessa Pokemonin vanhemmista jompikumpi pitelee Light Ballia kädessään. Mutta miten tämä liittyy mitenkään professori Rowaniin? Noh, ajatellaan että professori Oak sai Pikachun toiselta professorilta, joka oli itse asiassa kasvattanut sen. Volt Tackle esiteltiin ensimmäisen kerran kolmannessa sukupolvessa, jonka professori on Birch. Olisi siis luontevaa että nimenomaan Birch olisi kokeillut esimerkiksi breedata ihan kokeilumielessä Pikachun joka osaa uuden Volt Tacklen, ja antaa sen sitten myöhemmin jostain syystä Oakille. Ongelmana on kuitenkin se, ettei Oak ja Birch tunnu liittyvän toisiinsa mitenkään. Ehkä he eivät ole edes koskaan tavanneet toisiaan, jonka vuoksi olisi epätodennäköistä että Oak olisi saanut Pikachun Birchiltä.

Sinnohin professori Rowan sen sijaan tunsi Oakin. Rowan oli matkannut neljä vuotta ennen DP-pelien tapahtumia Kantoon tutkimaan sen alueen pokemoneja yhdessä Oakin kanssa. Mitä jos silloin professorit keksivät kokeilla kasvattaa Pikachun joka osaa Volt Tacklen? Ehkä Rowan innostui ottamaan Pikachun mukaansa Sinnohiin jossa hänellä oli Light Ball odottelemassa, sitä kun ei löytynyt mistään ensimmäisessä sukupolvessa. Jospa hän breedasi Pikachun ja päätti sen jälkeen jostain syystä palauttaa sen jälkeläisen takaisin Oakille Kantoon. Ehkä ihan vain Pikachun viihtyvyyden vuoksi, kun sinne se kerran alunperin kuuluikin. :D Oak ei kuitenkaan keksinyt mitä tekisi ärhäkälle otukselle, joten hän päätti tehdä miten kuka tahansa Oakin kaltainen vastuullinen henkilö tekisi: hankkiutua siitä eroon. Ja näin tunkkaisen yöpaita-Ashin astuessa ovesta sisään, Oak sai täydellisen tilaisuuden antaa sähköhiiren hänelle. Ash otti innoissaan Pikachun pokepallon käteensä ja... huomasi siinä olevan sen merkillisen... salamakuvion! Hetkonen!

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Asiaa%20Animesta/Ash_Pikachu_PokC3A9_Ball_zpsjsi14qza.png

Miksi Pikachun pokepallossa on salaman kuva? Varmaan ihan vain sitä varten, että muidenkin startterien palloissa tuntui lukevan niiden japaninkieliset nimet. Ehkä tässä vaiheessa Animea vielä harkittiin pokepallossa olevan kuvion kertovan mitä siellä on sisällä. Mutta jotkut ovat eri mieltä. Jotkut ovat pohtineet mitä Pikachun pokepallon kuvio muistuttaa, ja tajunneet vastauksen tulevat jälleen Sinnohista. Nimittäin Animessa ollaan nähty tämän ensimmäisenkin jakson jälkeen kuvioituja pokepalloja, tosin tällä kertaa niille oli ihan varsinainen tarkoitus: Pokemon-kilpailuissa käytettävät sinetit! Muistatte varmaan miten Dawn pisti pokepallonsa aina tietynlaiseen sinettiin kilpailuissa, jotta Pokemonit tulivat kisan alkaessa mahdollisimman näyttävästi esiin? Jotkut ovat huomanneet sinettien muistuttavan kovasti Pikachun pokepallon salamakuviota, mutta on erittäin epätodennäköistä että ne liittyisivät oikeasti mitenkään toisiinsa. Sinetit pokepalloissa tulivat kuitenkin vasta Sinnoh-kaudella, kauan ennen kuin Pikachun pallon salamakuvio nähtiin, eikä Pikachun pallossa tunnu olevan muutenkaan mitään erikoista. Mutta aina voi spekuloida. ;)

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Asiaa%20Animesta/Seal_zpsnsgsbcfx.png
Sinetti pokepallossa

Vielä yksi asia mikä yhdistää Ashin Pikachua ja Sinnohia on se, miten Ashin Pikachu itse asiassa oppi Volt Tacklen. Normaalisti kuoriutuessaan munasta, Pokemon osaa tietysti iskun heti. Ashin Pikachu kuitenkin oppi Volt Tacklen itsestään kuin minkä tahansa muun iskun mikä on aika outoa. Vaan millonkas se tapahtui? Kolmannella kaudella Hoennissa kun Volt Tackle alunperin julkaistiin? Ei tosiaankaan. Pikachu oppi sen vasta Sinnoh-kaudella... eli siis alueella jossa se ehkä syntyi! Mitä jos Pikachu ei osannut Volt Tacklea syntyessään koska se oltiin lähetetty takaisin Kantoon, jossa Volt Tacklea ei ikinä ollut? Ehkä Pikachu sittenkin kuoriutui Oakin luona, joka huomasi ettei hänen ja Rowanin testaus breedata Volt Tacklen omaava Pikachu onnistunutkaan. Ehkä Oak sen takia päätti hankkiutua Pikachusta eroon, päättäen luovuttaa sen seuraavalla aloittavalle kouluttajalle. Vaan miksi Pikachu sitten oppi yllättäen Volt Tacklen myöhemmin ja miksi vasta Sinnohissa? No koska siellä Pikachu oltiin breedattu!

Pohditaas millaisessa jakossa Pikachu oppi Volt Tacklen. Jakson nimi on May's Egg-Cellent Adventure. Hmm... Egg-Cellent... EGG-Cellent... EGG-Cellent...Vouuuu, hetkonen!! Pikachu oppi Volt Tacklen Animen jaksossa joka liittyi Pokemonmuniin ja breedaamiseen? Jaksossa Ash ja kumppanit saapuvat pienelle farmille, jossa Nicolette-niminen kasvattaja hoitaa ja kasvattaa Pokemoneja, sekä niiden munia. Joten mitä jos Pikachuakin hoidettiin aikoinaan täällä? Ehkä paikan tuomat varhaiset muistot laukaisivat jonkun reaktion Ashin Pikachussa, mikä sai sen syöksymään Volt Tacklella Rakettiryhmän perään jaksossa? Se selittäisi paljon, vai mitä?

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Asiaa%20Animesta/268_zpsvifethyh.jpghttp://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Asiaa%20Animesta/272_zpslafd2hy3.jpg

Tämä kaikki tarkottaisi siis sitä, että professori Oak ja Rowan päättivät aikoinaan kasvattaa Pikachun, joka osaa Volt Tacklen. Rowan vei Kantosta Pikachuja Sinnohiin, koska hänellä oli siellä iskun oppimiseen tarvittava Light Ball. Hän breedasi Pikachun Nicolette-nimisen kasvattajan farmilla, josta muna lähetettiin takaisin Kantoon, jotta Pikachu voi syntyä alkuperäisessä luonnollisessa ympäristössään. Tämä kuitenkin esti Volt Tacklen oppimisen jostain hyvin oudosta syystä, jonka Oak huomasi Pokemonin kuoriutuessa. Niinpä Oak päätti antaa ylimääräisen Pikachun seuraavalle kouluttajalle, joka sattui olemaan Ash. Ash kuljetti Pikachua mukanaan Sinnohiin asti, jossa hän sattumalta palasi samalle farmille jossa Pikachu aikoinaan breedattiin. Tämä laukaisi oudon reaktion Pikachussa ja sai sen oppimaan vihdoin ja viimein Volt Tacklen, omalla erikoisella tavallaan.

Hmmm... No jaaa... Hauska ja tosi mielenkiintoinen teoria, mutta mun on vaikea uskoa tähän itse. Monestakin syystä. Tämä on ensinnäkin todella epätodennäköistä, tosi outoa ja muutenkin vain tulee sellainen olo että "Eiiii, ei tämä voi olla mitenkään totta." :D Eiväthän sarjan kirjoittajat olisi mitenkään voineet tehdä mitään tällaista, vai mitä? Olisi se nyt aika outoa että he olisivat päättäneet antaa Ashin Pikachulle tällaisen taustan, joka katsojien pitäisi vielä itse keksiä. Nämä mun mainitsemat jutut ovat muuten vain muutamia teorioita joita on pyörinyt ilmoilla. Ashin Pikachun historiasta löytyy tosi paljon muitakin erilaisia ideoita ja ajatuksia, jos vähän tonkii internettiä.

Yksi mielenkiintoinen asia jonka haluan vielä mainita aiheesta on se, että Pikachun taustasta ollaan mainittu myös itse ohjelmaa esittävällä Cartoon Networkilla. Latinalaisen Amerikan Cartoon Networkilta tuli nimittäin kerran eräänlainen spesiaaliohjelma, jossa kerrottiin eri piirroshahmojen historiasta. Ohjelmassa mainittiin että Ashin Pikachu oli itse asiassa professori Oakin luoma tieteellinen koe, joka oli lopulta ärsyyntynyt ja tuhonnut laboratorion jossa se luotiin. Tämä ainakin selittäisi miksi proffa halusi Pikachusta eroon. :D Mutta muuten aika outoa... Haluaisin kovasti nähdä kyseisen ohjelman. Se olisi varmasti mielenkiintoinen!

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Asiaa%20Animesta/tumblr_mr3k9cBrTb1sxl7y7o1_500_zpszy5x0id1.gif

Mutta joo, mä löpisin tässä aika pitkään ja sekavasti Ashin Pikachusta. Toivottavasti jaksoitte lukea ja tämä herätti ajatuksia. Kaikkein todennäköisintä on varmaan se, ettei Animen kirjoittajilla ole mitään selitystä tai ideaa miksi Pikachu tuli Ashille oudolla tavalla. Luultavasti he vain pistivät sen Oakille muuten vain ajattelematta asiaa tai Pikachun taustaa sen enempää, mutta ei sitä koskaan tiedä... Hassua että niin tunnettu ja tiedetty hahmo voi vähän tarkemmin katsoessa olla niin salaperäinen ja mysteerinen. Saisivat tehdä Animessa jakson jossa kerrotaan Pikachun historiasta!

6 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintosia teorioita ja aatteita. Oon joskus kuullut näistä jotain. Ainakin osa tekstistä kuulostaa tosi tutulta. Ehkä näin puhetta Ashin Pikachusta joskus jossain Youtube-videossa tai jotain. En muista enää. Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu että Ashin Pikachusta ollaan puhuttu ainakin joissain Youtube-videoissa - se on kuitenkin sen verran iso mysteeri. :) Kiitoksia!

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hassua etten yhtään tajunnut sitä tätä kirjoittaessa. Hups! :D Tarkastin että alkuperäisessä Pikachu-teoriassa mistä mä tässä tekstissä puhun, on tämä sama virhe jonka takia en ehkä kiinnittänyt siihen huomiota. Aika hassua ettei sitä olla huomattu. :P

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Ashin Pikachu lopetti Volt Tacklen käytön Sinnoh-kauden jälkeen. Ilmeisesti BW-kauden alussa oppima Electro Ball korvasi sen. Sääli, koska tykkäsin kovasti Pikachun Volt Tacklesta.

   Poista