maanantai 21. lokakuuta 2013

Pokemon Anime: XY001 & XY002

Luvassa pitkä teksti...

Tuleva XY-Animen kausi näyttää musta huippuhienolta, ja ajattelin kirjoittaa sen kaikista jaksoista pienen arvostelun (tai ehkä pikemminkin jonkin sortin mielipidekirjoituksen). Nythän viime lauantaina näytettiin kaksi ensimmäistä englanniksi dubattua XY-Animen jaksoa, ja katsoin ne tietty saman tien, koska en malta muutenkaan odottaa että kausi alkaa! :D Ja pakko myöntää että tykkäsin tosi paljon!

XY001 Kalos, Where Dreams and Adventures Begin!


Mä odotin kuin kuuta nousevaa, että tämä jakso laitettaisiin nettiin. Vihdoinkin se ponnahti Youtubeen, ja katsoin sen saman tien! :D Arvatkaa vaan pidinkö tästä? No kyllä todellakin pidin!!

Jakso alkaa samoin kuin pelitkin, eli Fletchling lentää huoneeseen ja herättää sieltä trainerin. Tosin tässä tapauksessa sieltä herää Ashin uusi matkakumppani Serena, joka ensimmäisenä yrittää liiskata tuon linnun kuoliaaksi! xD No ei nyt sentään ehkä ihan kuoliaaksi, mutta liiskata kuitenkin. :P Hauskaa kuinka tämän jakson alku mukailee peliä myös sillä tavoin, että Serenan pihamaalla asustaa jonkin sortin lemmikki-Rhyhorn. En kyllä ymmärrä miksi Serenan äiti haluaa tyttärensä harjoittelevan Rhyhornilla-ratsastusta, haha! :D Ehkä se vielä selviää myöhemmin.
Serenella on muuten ihana pokemon-huone! Kiva pokemon-pöytä ja ihania pokemon-pehmoja sänky täynnä. Mäki haluan! :D


No mutta, seuraavaksi nähdään mitä Ash puuhailee. Meidän sankarimme on tietty lentokoneessa matkalla Kalos-alueelle. Musta on ihanaa kuinka Ash on jotekin ihan yli-energinen ja super-innokas tässä jakson alussa, ja riehuu vaan kuin hullu. Sen vuoksi se lentää portaitakin alas, mutta onneksi Animessa ei haittaa, vaikka päänsä löisikin asfalttiin. Siitä ei tule edes kuhmua päähän.
Mutta siis kuten olin sanomassa, mulla on kauhea ikävä sitä Kanto-jaksojen pöhköä Ashia, miltä tämä Kalos-Ash hetken vaikuttaa siinä jakson alussa. Mulle tulee jostain syystä tästä tosi nostalginen olo. :)

Ash suuntaa sitten heti Lumiose Cityn pokemon-salille, mutta siellä onkin aika erikoinen vastaanotto. Ash nimittäin riitelee siellä olevan tietokoneen kanssa siitä, ettei herralla ole tarpeeksi salimerkkejä päästäkseen sinne ottelemaan. Niinpä Ash saa pari sähköiskua ja se heitetään lattialuukun kautta ulos kadulle kuin roskapussi. Tällä kertaa asfalttiin lentäminen tosin on vaaratilanne, mutta paikalle tulleet Clemont ja Bonnie pelastavat onneksi tilanteen. Huomasin tässä kohdassa heti että tulen pitämään Bonniesta tosi paljon, mutta samalla tiesin monen varmasti inhoavan sitä, ja pitävän Bonnieta tosi ärsyttävänä hahmona. :D


 Ash sitten esittelee itsenä ja harmittelee ettei päässyt salille. Hirveässä ottelunnälässä Ash haastaa sitten Clemontin otteluun, ja voi ihme kuinka tykkäsin siitä niiden ottelusta! Nimittäin BW-kaudessa mua häiritsi kaikkein eniten sen surkeat ottelut. Aina kun pokemonit iskivät siinä jotakin, niin siinä käytettiin aina sitä samaa kuvaa ja taustaa. Esim. kun Pikachu iski Thunderboltin, se teki sen aina samalla tavalla, samassa asennossa tilanteesta riippumatta, ja siinä oli aina se sama ianikuinen violetti tausta, jota aloin puolessa välillä kautta inhoamaan tosi, tosi paljon. -.- En ehkä osaa selittää kunnolla, mutta jos olette katsoneet BW-kautta niin ymmärrätte varmasti mistä puhun.

Tämä ottelu sen sijaan näytti upealta BW-kauden jälkeen, vaikka huomasinkin näiden kahden jakson aikana Pikachun sähköiskussa käytettävän taas sitä samaa taustakuvaa useampaan kertaan. Tällä kertaa se ei kuitenkaan häirinnyt läheskään yhtä paljon, koska Pikachun iskiessä se tausta pysyi normaalina koko ajan, eikä ollut mikään violetti värisörsseli. Jos taustalla oli taivasta, niin siellä näkyi taivasta, ja jos taustalla oli pensaita, niin siellä näkyi pensaita. Juuri näin sen pitää mennäkin!


No mutta, Clemont siis heitti otteluun ihanan, suloisen ja halittavan pupujussin: Bunnelbyn. Ottelu oli jotekin tosi hienosti toteuttu siinäkin mielessä, että kun Pikachu esim. taklasi Bunnelbyn, se näytettiin sillä lailla hienosti monta kertaa eri kuvakulmista. Lisäksi ottelun alkaessa, siihen ilmestyi sellainen ihana Ash VS Clemont-ruutu, ihan kuin peleissäkin. :)


He ottelivat siinä sitten hetken, kunnes Rakettiryhmä tietty tuli ja pilasi ottelun. Ihanaa, että Wobbuffet on palannut. Mä rakastan sitä tosi paljon, vaikka monista se on kuulemma vaan ärsyttävä. :3 Wobbuffetin avulla Pikachu saatiin sitten huonoon kuntoon, mutta onneksi Ashia seurannut Froakie hyppää esiin ja pelastaa sähköhiiren viime hetkellä. Bunnelby paiskaa Rakettiryhmän tiehensä, ja Froakie on huonossa kunnossa. Clemont ei kuitenkaan tiedä missä olisi Pokemon Center, joten ystävykset päättävät toimittaa sammakon Kalos-alueen professorille. Clemontin tapa juosta tässä kohdassa on muuten tosi omituinen, mutta samalla jotenkin huvittava. Tässä saadaan myös selville, että Clemontilla on varsin huono kunto. :P Se tulee olemaan vielä joku jatkuva vitsi tässä Animessa. Oon siitä niin varma!Arvosana: ★★★★

Plussat:
- Vanha kunnon hölmö Ash
- Uusi alue (oon niin innoissani)
- Hienot ottelut
- Clemont ja Bonnie vaikuttavat mukavilta hahmoilta
- Wobbuffet palasi
- Hahmojen luonteenpiirteet selkeämmin esillä
- "Who's that Pokemon" on käytössä :3

Miinukset:
- Mega-Blazikenin esiintyminen
- Ash on ylidramaattinen monesti xD
- Yleisesti aika tylsä jakso

XY002 Lumiose City PursuitAsh, Clemont ja Bonnie saapuvat professori Sycamoren labralle, missä Froakie laitetaan heti sairaalapedille. Clemontin huonokuntoisuus jatkuu, kun tämä tulee viimeisenä perille. xD Rakastan Clemontia hahmona jo nyt! Se on varmasti hyvä merkki!


Sycamore kertoo sitten Froakien surullisen elämäntarinan; kuinka se on luovutettu jo useammalle kouluttajalle, mutta kaikki palauttavat sen aina pokemonin tottelemattomuuden vuoksi takaisin professorille. Aika julmaa. Ashin tietty käy tosi sääliksi Froakieta, mistä on helppo päätellä heti kenelle sammakko menee seuraavaksi... En muuten tiedä miksi, mutta musta toi professori on tosi creepy. Se on ihan yliluonnolisen pitkäkin, niin tulee vaan mieleen joku Slenderman. xD Kaverukset palaavat sitten kahvipöydästä seuraamaan Froakien vointia, jota tulee myös katsomaan labrassa elelevä Garchomp. Se tuntuu olevan Froakien hyvä ystävä, ja on huolissaan kamustaan. Professori kertoo tutkivansa Mega-muotoja, ja uskoo Garchompin kykenevän kehittymään vielä pidemmälle. Ash on ihan ihmeissään, ja niin olisin minäkin, kun kuulisin että Pokemoneista väännetään Digimoneja. Ai niin.. mutta mähän kuulin sen jo! Ja se on totta! Plöööh! D:Well that was random.. Mutta ikkunan takana salakuunteleva Rakettiryhmä haluaa saada Garchompin tämän Mega-kehittymisen vuoksi tietty itselleen, ja heillä on siihen aika erikoinen systeemi. Joka on muuten sekin suoraan Digimonista! :P Sen verran oon sitä lapsena seuraillut, että tiedän.

Nimittäin he tulevat labraan ja kiinnittävät Garchompin kaulaan jonkin ihme rinkulan, jonka avulla he voivat kontrolloida pokemonia. Siinä sattuu kuitenkin jonkinlainen oikosulku, ja Garchomp ei tottelekaan enää ketään. Ei edes Rakettiryhmää. Sen sijaan se tuhoaa labran, ampuu Rakettiryhmän tiehensä ja häipyy kaupungille riehumaan. Toipunut Froakie haluaa lähteä pelastamaan ystävänsä, ja lähtee Ashin ja Pikachun mukana Garchompin perään auttamaan tätä.


Koko tämä loppujakso on mun mielestä kauhean hieno, koska tässä on jotenkin tosi erilainen tunnelma kuin Pokemonissa yleensä. Hetken tuntui kuin olisin katsonut jotain hienoa toimintaleffaa, enkä lasten piirrettyjä. :D King Kongin tavoin villiintynyt Garchomp kiipeää kaupungin korkeimpaan paikkaan, eli sinne Eiffel-tornia muistuttavan Lumiose-towerin huipulle. Tunnelma on jotenkin tosi eeppinen, kun ihmiset katsovat tätä ihmeissään, ja jopa uutisreportterit tulevat paikalle. Officer Jennyllä riittää kuulutettavaa, ja ihmiset alkavat evakoitua pois kaaoksen keskeltä. Serena ja tämän äiti seuraavat tapausta televisiosta. Myös Serenakin muuten luulee tämän olevan joku toimintaleffa eikä uutiset. Hahah! xD

Ash tietty rohkeana haluaa lähteä kiipeämään torniin ja auttaa Garchompia. Tämä on juuri sitä Ashin ylidramaattisuutta. :D Myös Clemont ja Bonnie yrittävät tulla mukaan, mutta Garchompin Hyper Beamin aiheuttama räjähdys pysäyttää näiden kahden matkan. Tietysti. Kuten aina.


Uutistoimittajat ovat sitten ihan kauhuissaan, kun näkevät nuoren pojan pokemoneineen tornin huipulla. Mutta eipä kukaan häntä lähde suotta auttamaan, ehei! Sen kun töllistelevät vierestä helikopteristaan. :D Vielä maantasolla oleva Clemont vaivautuu kun ei pääse auttamaan, ja lähtee sitten jääräpäisest vaaroista huolimatta siskonsa kanssa kiipeämään myös ylös. Jälleen Clemontin huono kunto tulee esiin, kun tämä ei meinaa jaksaa kiivetä tikapuita. xD Voi että kun mä rakastan jo Clemontia, hahah!

Pikachu koittaa hyökätä Garchompin kimppuun, mutta Ash estää sen. Ash haluaa nimittäin vain jutella mukavia Garchompin kanssa, joka hämmentyy tästä täysin ja meinaa pudota tornista alas. Froakie kuitenkin pelastaa tämän, ja Pikachu saakin yllättäen hyökätä ja lyödä sen kaularenkaan rikki. Maa Pikachun alta kuitenkin sortuu, ja tämä putoaa alas. Uhkarohkea Ash tietenkin hyppää perään, ja molemmat putoavat tornista alas. Ashin aiemmin vilaukselta näkemä Mega Blaziken kuitenkin hyppää taas esiin, ja nappaa kaverukset syliinsä. Näin Ash ja Pikachu pääsevät turvalliseseti alas, mutta Ashin kiittäessä tätä pokemonia, Blaziken vaan ottaa hatkat ja häippäsee mystisesti tiehensä. Vasta tässä vaiheessa uutisia Serena tunnistaa Ashin, ja muistaa tunteneensa tämän nuorempana.

Ash, Clemont ja Bonnie palaavat sitten Sycamoren labralle ja kaikki on taas hyvin. Froakie hyppää viime hetkellä kaverusten lähtiessä esiin, ja haluaakin lähteä Ashin mukaan. Ihan kuten arvasinkin. :) Froakie näyttää muuten aivan järjettömän söpöltä ja symppikseltä, kun se pyytää Ashia ottamaan itsensä mukaan. :3 Tässä uudessa kaudessa on muuten sellainen söpö yksityiskohta, että tässäkin Ash sanoo jotain kivaa jo pallossa olevalle Froakielle, niin tämän pokepallo nyökkää Ashille söpösti takaisin. Clemont teki saman Bunnelbynsa kanssa. :3
Se on niin suloinen tässä!


Arvosana: ★★★★

Plussat:
- Clemont on ihana :3
- Froakie on söpö
- Tavallista rajumpi jakso
- Jaksossa oli hyvät musiikit

Miinukset:
- Ashin ylidramaattisuus
- Mega-muodot
- Jakson alkupää oli tylsä

Kaiken tämän jälkeen (jos olet vielä siellä ruudun takana lukemassa tätä ylipitkää tekstiä) haluan sanoa, etteivät läheskään kaikki kirjotukset Animen jaksoista varmaan tule olemaan näin pitkiä! Nämä olivat vaan nämä ihan ensimmäiset jaksot, niin oli pakko vähän hehkuttaa näitä. :)
Tulen kuitenkin aina laittamaan joka jaksoon tähtiarvostelut, sekä jaksojen plussat ja miinukset. Toivottavasti tässä ei ole liikaa kuvia! :D

4 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha! Vähän siltä se kyllä näytti! xD
   Niin ei tiedetä vielä, että miten Mega-muotojen tappeleminen Animessa se tapahtuu. Sen näkee varmaan jossain vaiheessa sitten. :)

   Ja joo, Serena on siis Ashin joku vanha lapsuudenystävä, ja tunnistaa tämän siksi siitä televisiosohjelmasta. Mun tietääkseni tolla Serenalla on siinä sarjassa jotain romanttisia tunteita Ashia kohtaan, mutten tiedä miten pienesti tai isosti se näkyy sarjan aikana. :P

   Poista
 2. Vau! Kuulostaa tosi hienolta! En itse jostain syystä löytänyt näitä jaksoja mistään, mutta tämän kuvauksen jälkeen olen varma, että tuleva kausi on tosi kiva! Luulen itsekin pitävävni Clemontista ja Bonniesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuulostaa! Ja sitä se onkin! :D Voi sua, toivottavasti löysit ne jo. Kyllä ne löytyvät ihan Youtubesta kun kirjotat vaan sinne jakson nimen. Clemont ja Bonnie ovat kyllä kivoja. Ensiksi arastelin niitä kauheasti, mutta nehän ovatkin tosi hauskoja tyyppejä! :D

   Poista