tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kanto: 007 Squirtle

Tänään vuorossa iloinen kilpikonna:

007 SQUIRTLE


Tämä vesipokemon on monen suosikkialoituspokemon. Squirtle onkin todella suloinen tapaus ja pidän siitä kovasti, mutta silti se tulee viimeisenä omassa listassani. Charmander on paras, sitten Bulbasaur ja viimeisenä Squirtle. Squirtlella on kuitenkin niin monta fania, että tuskinpa se tästä pahastuu.

Squirtle on siis vesityyppinen aloituspokemon Kantossa. Lajiltaan se on pieni kilpikonnapokemon. En tiedä mikä siinä on, mutta Squirtlen naamaa katsoessa, minulle tulee aina jotenkin hyvä mieli. Squirtle vaan on minusta tuommoinen hyväntuulen pokemon, joka on aina iloinen. Kaipa se Ashin Squirtlen luonne vaikuttaa tähän jotenkin.

Ashin Squirtlehan oli aikoinaan kepposia järjestävässä Squirtle-jengissä, joka koostui kouluttajien hylkäämistä pokemoneista. Ash kuitenkin ystävystyi niiden johtajan kanssa, ja sai itselleen Squirtlen. Sen iloinen ja kepposteleva luonne säilyi, samoin kuin sen johtajantaidot.

Ashin Squirtlen paras ystävä oli Ashin Bulbasaur. Niiden kahden ystävyyssuhde on minusta jotakin ainutlaatuista Animessa, ja harmittaa ettei sellaista ole tämän yhden ja ainoan kerran jälkeen oikein enää nähty. Squirtle ja Bulbasaur tekivät usein kaikkea yhdessä, vaikka oikeastaan ne kinastelivat myös aika reilusti. Niillä oli kuitenkin selkeä hyvä suhde toisiinsa, ja Bulbasaur olikin ainoa pokemon Ashin tiimissä, jonka Squirtle hyvästeli erikseen lähtiessään takaisin jenginsä luokse. Minusta tässä näiden ystävyydessä on vaan jotakin hauskaa, ja pidän Ashin Squirtlea ja Bulbasauria aina bestiksinä! :)

Aika hauska tapaus muuten, että Pokemon-animessa Ashilla on Squirtle, Maylla on Wartortle ja Garylla on Blastoise. Eli näillä kolmella päähenkilöllä on kaikki Squirtlen muodot. Sen lisäksi Ashilla on Charizard, Maylla on Venusaur ja Garylla on Blastoise, eli samoilla henkilöillä on myös kaikki alkuperäiset aloituspokemonit kehittyneinä!

Koska Squirtle on vesipokemon, sen löytää useimmiten vedestä. Squirtle on harvinaisempi näky meressä, kuin vaikkapa pienessä järvessä metsässä. Squirtlet kuitenkin asuvat joskus suurina laumoina, esimerkiksi pienillä saarilla merellä. Squirtlesta sanotaan, että ne ovat kilttejä ja hyvin käyttäytyviä pokemoneja, ja että viisas valitsee Squirtlen. Se johtuu siitä, että Squirtle ei ole niin helppo kouluttaa kuin Bulbasaur, mutta helpompi kuin hankala Charmander. Squirtle on siis näiden kahden välimuoto ja juuri sopiva aloittavalle kouluttajalle. Itse valitsisin kuitenkin Squirtlen edelleen viimeisenä.

Squirtlet eivät ole niin uskollisia kouluttajilleen, vaan ystävystyvät usein paremmin muiden pokemonien kanssa kuin ihmisten. Siksi ne saattavat olla välillä hieman jääräpäisiä otuksia. Villinä luonnossa Squirtlet viihtyvätkin usein joko pienissä tai suurissa ryhmissä, jotka usein koostuvat joko Squirtleista tai yleisesti vesipokemoneista.

Tulipas tästä kuvasta oudon muotoinen.

Squirtlen nimi tulee sanoista “squirt” (ruiskuttaa) ja “turtle” (kilpikonna). Ja tämä tietenkin siksi, että Squirtle on vettä ruiskuttava kilpikonna, eikö vain? Squirtlen alkuperässä ei siis ole sen ihmeempää miettimistä. Se on kilpikonna ja sillä siisti!

Squirtle on kuitenkin nopea juoksija, vaikka onkin sukua kilpikonnille. Samoin sillä on pitkä häntä, mikä ei myöskään ole kauhean ominaista kilppareille. Jotkut sanovatkin, että Squirtlessa olisi piirteitä oravasta, koska oravalla on hieman kiemura häntä, mutta ei se kyllä minusta tuollaiselta näytä. Samoin orava on englanniksi squirrel, joka kuulostaa vähän samalta kuin Squirtle. En kuitenkaan saa Squirtlea näyttämään mielessäni oravalta, vaikka sitä miten päin katsoisin.

Vaikka tämä mystinen kilpikonnan ja oravan sekoitus onkin monen suosikki, niin se on kuitenkin yhä edelleen minusta Kanton tylsin aloituspokemon. Squirtle on kuitenkin omalla tavallaan mahtava, ja paras vesityypin aloituspokemon, heti Mudkipin jälkeen. I heard u liek Mudkipz…


2 kommenttia:

 1. Hieno teksti Squirtlesta! Itse valitsisin Squirtlen varmaan toisena, ja viimeisenä Charmanderin. Bulbasaur forever! <3 :D

  Olen kuullut joskus tuon squirrel-jutun, enkä kyllä minäkään saa Squirtlea näyttämään oravalta vaikka miten päin sitä katsoisin... Mistä näitä juttuja oikein revitään??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitooooos! :D Voi Charmander-parkaa! Ei sitä voi jättää viimeiseksi! En ainakaan minä voisi! ^^

   Sanos muuta, ei Squirtle mikään orava ole! Vähän sama kun väittäisi että Bulbasaur on banaani, koska se alkaa b:llä! No ehkei nyt sentään mutta melkein ainakin. XD

   Poista