sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kanto: 005 Charmeleon

Seuraavana vuorossa tulipokemon:

005 CHARMELEON


Ihastuttavan Charmanderin toinen ei-niin-kiva muoto! Mutta en tosiaankaan tarkoita ettenkö pitäisi Charmeleonista. Minusta se on aivan mahtava pokemon, mutta kalpenee supersöpön Charmanderin ja badassin Charizardin rinnalla.

Charmeleon on punertavana välkkyvä tulityyppinen liekkipokemon. Sen iskut ovat vahvemmat ja kehittyneemmät kuin Charmanderilla, ja nopeuskin todella hyvä. Vaarallinen vastus siis…

Charmeleon on hyvin erilainen kuin kiltti pieni Charmander. Se ei nimittäin aina jaksa kuunnella, vaan sattaa olla hyvinkin jääräpäinen. Jos Charmeleon suuttuu, niin se ei piilota vihaansa vaan lähiympäristössä olevat saavat tuntuvan liekityksen naamalleen. Mutta jos Charmeleonin saa koulutettua kunnolla, siitä tulee vahva ja hyvin uskollinen kumppani.

Kuten Charmanderillakin, niin tällä suuremmallakin liskolla näkyy sen vointi hännänpäässä lepattavasta liekistä. Vahvan Charmeleonin liekki on suuri ja heikon taas pieni ja olematon. Charmeleon kestää kuitenkin paremmin vettä, eikä välttämättä yksi sadekuuro saa sen häntää sammumaan. Ei siitä kuitenkaan uimakoulun oppilaaksi ole.

Bulbasaurin kehittyessä, sen selässä oleva sipuli alkaa välkkyä, ja näin tapahtuu myös Charmeleonin kohdalla. Sen ollessa valmiina kehittymään, sen hännän liekki alkaa hehkua kovasti ja lisko alkaa etsiä itselleen vahvoja vastustajia. Kun se sitten voittaa vahvoja pokemoneja, se kehittyy Charizardiksi.

Voi olla että professori Oakin aloituspokemon oli aikoinaan Charmander, sillä neljännessä Pokemon-elokuvassa hänellä nähdään Charmeleon. Sillä lailla Oak! Täydellinen valinta! :DCharmeleonin nimi tulee sanoista “char” (hiiltyä) sekä “chameleon” (kameleontti). Hassua kyllä, Charmeleonissa ei ole juuri mitään tekemistä kameleonttien kanssa. Ainoastaan joillakin kameleonteilla on samankaltainen piikki (vai pitäisikö sanoa uloke) takaraivossaan, jollainen Charmeleoniltakin löytyy.

Mutta koska Charmanderin nimessä on sana salamanteri ja Charizardin nimessä lisko, niin miksei sitten Charmeleonin nimessä komeilisi sana kameleontti, sillä onhan sekin eräänlainen lisko. Siinä siis toinen yhteinen piirre kameleontin ja tulipokemonin välillä.

Vaikka sitä ei Charmeleonin nimessä mainitakaan, niin myös jotkin dinosauruslajit voivat olla Charmeleonin taustalla. Yksi niistä voisi olla esimerkiksi Parasaurolophus. Aikamoinen sana taas kerran.

Tässä dinosauruksessa ei kuitenkaan ole juuri mitään samaa Charmeleonin kanssa, paitsi ulkonäkö. Dinosauruksen päässä oleva uloke on ontto, ja toimii ikään kuin kaikukoppana. Kun Parasaurolophus karjuu, ääni kumisee ulokkeessa ja on tavallista karjaisua kovempi. Charmeleonin ääni ei kuitenkaan tunnu olevan tavallista kovempi, ainakaan minusta. Mutta mihin Charmeleon sitten käyttää sitä ulokettaan, jos se ei kerran ikinä tunnu iskevänkään sillä?

Aika mystinen tapaus tämä Charmeleon. Ennen jostain syystä inhosin tätä pokemonia, vaikka Charmander oli jo silloin lempipokemonini. Nykyään kiinnostukseni on kuitenkin herännyt tätä tuliliskoa kohtaan. Nykyään Charmeleon on tasolla “ihan kiva”, mutta se nousee varmasti lähiaikoina, koska onhan tämä kuitenkin aika hieno otus. Ehkä yritän selvitellä sen taustaa vielä paremmin, jolloin kiinnostus nousisi nopeammin…

2 kommenttia:

  1. mahtava pokemon. en oo kyl koskaa osannu perustella mielipidettäni mutta pidän siitä vaan tosi paljon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosi hieno joo, pidän Charmeleonista paljon! ;)

      Poista