perjantai 12. huhtikuuta 2013

Kanto: 006 Charizard

Tänään on vuorossa kaikkien aikojen hienoin pokemon:

006 CHARIZARD


Eli vaikka Charmander on lempipokemonini, niin Charizard on kyllä selkeä kakkonen. Tämä tulilisko on aivan mahtava pokemon, ja se on herättänyt minussa Pokemon-animessa enemmän tunteita kuin yksikään muu pokemon!

Charizard on tuli/lento tyyppinen liekkipokemon. Charizardin lentotaidosta tulee heti mieleen se, että muinaisissa peleissä Pokemon Blue ja Pokemon Red, Charizard ei voinut oppia iskua Fly, vaikka sillä on siivet. Kuitenkin tästä eteenpäin se on pystynyt eri peleissä oppimaan sen. Monet ovat kummastelleet syytä tähän, ja tässä on minun tämänhetkinen teoriani asiasta:

Voisikohan olla, että pelin tekijät ovat ajatelleet sen niin, että olisi epäreilua jos Charizard voisi oppia Flyn. Fly-iskun avulla voi nimittäin lentää nopeasti ja kätevästi paikasta toiseen, joten se on todella hyödyllinen isku osata. Ehkä siis on ajateltu, että se ei olisi reilua Squirtlen ja Bulbasaurin valinneita kohtaan, että heidän pitäisi pyydystää ylimääräinen lentotyypin pokemon tiimiinsä, jotta voivat käyttää Flyta, mutta Charmanderin valinnut voi käyttää sitä heti kun pokemon kehittyy Charizardiksi. Nimittäin peleissä joissa Charizard osaa lentää, sitä ei voi valita aloituspokemoniksi. Tämä on kuitenkin vain minun ajatukseni asiasta – kertokaa kommenteissa jos keksitte itse muuta!

No mutta, Charizard:

Tämä lentosaurus on luonteeltaan usein hyvin kilpailuhenkinen. Vaikka se rakastaakin voittaa otteluita, se ei ikinä syökse tulta heikomman vastustajan päälle, ilman että sitä käsketään tekemään niin. Reilu kaveri siis. Kun Charizard on todella vihainen, liekki sen hännänpäässä alkaa hehkua. Pokemon ei kuitenkaan näytä tunteitaan liekillään, kuten edelliset muotonsa. Charizardin hännänpään liekin suuruus riippuu siitä, miten vahva lisko on. Mitä vahvempi ja kilpailuhenkisempi se on, sitä suurempana sen liekki palaa. Jos Charizard on todella tyytyväinen ja osoittaa rakkautta kouluttajaansa, se lipoo tätä kielellään kuin koira. Awwww! Aika herttaista!

Pokemon-animessa Ash Ketchumin Charizard on kyllä paras pokemon koko sarjasta! Se on vaan niin mahtava luonteinen ja sellainen badass että heikoimpia hirvittää!
 
Charizardin tarinahan alkaa siitä, kuinka se kehittyi Charmeleonista jo ensimmäisellä tuotantokaudella tottelemattomaksi liskoksi. Toisella tuotantokaudella se viimein karaistuu ja alkaa totella Ashia, jolloin siitä alkaa kehittyä yksi Ashin vahvimmista pokemoneista. Kolmannella kaudella Ash jättää Charizardin harjoittelemaan ja hallitsemaan voimiaan Charizard Valley-nimiseen paikkaan. Siitä huolimatta sitä on nähty sarjassa vielä useita kertoja ottelemassa mm. Blastoisea, Articunoa ja Dragonairia vastaan positiivisin tuloksin.

Tämä Ashin Charizardin tarina on kehittynyt niin pitkäksi, että ovatko todella Pokemon-sarjan tekijät osanneet jo ensimmäistä tuotantokautta suunnitellessaan keksiä enemmänkin tuotantokausia, ja sitä kuinka Ashin Charizard kehittyy niissä. Nimittäin jos Pokemon-anime olisi jäänyt yhteen tuotantokauteen, niin Charizardin tarina olisi ollut oikeastaan aika surullinen, koska se olisi jäänyt edellisen kouluttajansa Damienin kaltaiseksi, itsekkääksi otukseksi. Aika mielenkiintoista oikestaan…

Tiesittekö muuten/oletteko tulleet ajatelleeksi, että Charizardilla oli kunnia olla ensimmäinen pokemon, joka näkyi Animen ensimmäisen jakson alkutunnarissa ihka ensimmäisenä? (Olipas oudosti sanottu...) Tämä oli kuitenkin vain japaninkielisessä alkuperäisessä versiossa, kun taas Pokemon Themessä kunnian saa Mewtwo.

Charizardin nimi tulee sanoista “char” (hiiltyä) ja “lizard” (lisko). Sehän on selvää, koska Charizard on tulilisko. Mutta mihin Charizard sitten perustuu? No, tämä lisko muistuttaa jonkin verran Euroopan lohikäärmettä. Lohikäärme on neljällä jalalla kävelevä, siivekäs, tultasyöksevä otus, millainen Charizardkin on. Ulkonäköä Charizard ei kuitenkaan ole varsinaisesti saanut tältä lohikäärmeeltä, mutta toisaalta taas on vaikea sanoa miltä Euroopan lohikäärme oikeasti näyttää, koska eihän sitä ole ollut olemassa.

Charizardin yksi ominaispiirre on sen kaksi päässä olevaa uloketta. Tämmöisiä ulokkeita ei olla koskaan kuvattu Euroopan lohikäärmeelle. Espanjalaisen museon seinään on kaiverrettu lohikäärmeen kuva, joka on tuossa vasemmalla. Eikö siinä olekin jotakin Charizardmaista? Ainakin sillä on juuri nuo ulokkeet päässään, eikö olekin? Ei ole kuitenkaan varmaa, mikä lohikäärme kaiverruksessa on, joten voihan sekin olla Euroopan lohikäärme. Espanjassa kuitenkin uskottiin ennen vanhaan Cuélebre-nimiseen lohikäärmeeseen, joten voi olla että kuvan otus onkin se.

Oli mikä lohikäärme tahansa, niin Charizard on aivan mahtava otus! Rakastan lohikäärmeitä yli kaiken, joten miksen rakastaisi Charizardiakin? Voi että kuinka haluaisin oman Charizardin, jolla voisi lentää kouluun tai töihin. Se vasta olisi mahtavaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti