maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kanto: 004 Charmander

Hauskaa aprillipäivää! Meinasin laittaa tänne blogiin jotain aprillipilajuttua, mutta jätin sitten tekemättä. Sen sijaan saatte lukea tietoa tulipokemonista:

004 CHARMANDER


Charmander on saanut sydämestäni ihan oman paikan, se on nimittäin lempipokemonini aina ja ikuisesti. Tietenkin minulla on muutamia lempipoksuja, mutta Charmander tulee aina olemaan se ensimmäinen ja paras! Tätä suloista tuliliskoa ei vaan voita mikään!

Charmander on siis tulityyppinen liskopokemon. Olen aina rakastanut kaikenlaisia liskoja, joten Charmander sopii senkin puolesta lempparikseni. Tämä hurmaava tulipokemon oli minun aloituspokemonini ensimmäisessä Pokemon-pelissä jota pelasin – Pokemon LeafGreen. Charmander tottelee siinä nimeä Pablo. Hieno nimi, eikö vain?

Charmanderia pitää hengissä sen pieni liekki hännänpäässä. Jos liekki sammuu, pokemon kuolee. Aika raju kohtalo, mitä jos tulee kaatosade? Sitten Charmanderin on paras löytää sateensuoja ja vähän äkkiä. Jos Charmander on sitten vaikka sateen jäljiltä aivan kuoleman kielissä, sen hännän liekki on todella pieni. Jos taas lisko on elämänsä kunnossa, niin liekki kasvaa suuremmaksi. Charmander voi oppia iskun Rage (suom. Vimma), jolloin sen häntälieska kasvaa melkein suuremmaksi kuin itse pokemon! Silloin ei Charmanderia pysäytä mikään, paitsi ehkä vesiletku.

Pokemon-animen jakso jossa Ash pyydystää Charmanderinsa, on yksi suosikki pokemonjaksoistani, vaikka olen nähnyt sitä kyllästymiseen asti. Charmander oli jo pienenä lempipokemonini, ja meillä oli sellainen vanha VHS-nauha, missä oli kaksi pokemonjaksoa. Toinen niistä oli tämä Charmander-jakso.

Jo silloin ihastuin Charmanderiin ja muistan että aina silloin melkein itkin kun katsoin sitä kärsivää Charmanderia. Katsoin jakson varmaan joka päivä, enkä silti koskaan kyllästynyt siihen. Niin mahtava se minusta oli!

Kutsuin aina kavereitakin meille vaan katsomaan Charmanderia, koska halusin että ne tykkäisi siitä yhtä paljon kuin minä. Silloin oltaisiin voitu perustaa vaikka Charmanderin fanikerho! Minusta on hauskaa että nykyään lempipokemonini on Charmander, isoveljeni Bulbasaur ja parhaan kaverini Squirtle. Aikamoinen Kanto-kopla ollaan! Lol :D


Mutta minkälainen otus tämä Charmander oikein onkaan?

Charmanderhan on siis lisko ja tulinen sellainen. Sen tunteet on usein helposti nähtävissä, kun vilkaisee vain sen hännän liekkiä. En ennen tiennytkään että siitä voi nähdä myös, että onko pokemon surullinen tai vihainen. Mitenköhän sen näkee? Charmanderista sanotaan, että niiden kouluttaminen voi olla joskus rankkaa, mutta ne ovat usein vahvimpia kaikista Kanto-alueen aloituspokemoneista. Go Charmander!

Tuliliskon vahvuuden huomaa kyllä Animessakin. Ashin kaikista Kanto-aloituspokemoneista, Charmanderhan oli ainoa joka kehittyi aina Charizardiksi asti, ja on tänä päivänä Ashin varmaankin vahvin pokemon. Bulbasaur olisi toki myös kehittynyt, mutta se halusi jäädä ekaksi muodokseen.

Salamanteri

Charmanderin nimi tulee sanoista “char”(hiiltyä) ja “salamander” (salamanteri). Charmander perustuu johonkin liskoon ja se näyttääkin hieman esimerkiksi dinosaurukselta. Voi myös olla että Charmander perustuu salamantereihin, koska sen nimessä on kerran sana salamander.

Monissa muinaisissa eri legendoissa mainitaan salamanterien liityvän jotenkin tuleen. Sille löytyy myös selitys – ennen vanhaan nimittäin kun talot olivat vielä vanhoja puumökkejä, salamanterit usein tunkeutuivat niihin sisään ja muuttivat mielellään asumaan homehtuneisiin, vanhoihin halkoihin. Ihmiset eivät sitä tienneet ja heittivät nuo puut takkatuleen, jolloin hätääntyneet salamanterit tulivat niistä nopeasti ulos, jotteivat palaisi. Hämmästyneet ihmiset uskoivat että salamanterit syntyivät tulesta. On hyvinkin mahdollista, että tämä tarina on Charmanderin kehittelyn takana, vai mitä?

Charmander on siis ulkonäöltään ihana ja sillä on noin jännä taustatarinakin, joten miksei joku pitäisi tästä tuliliskosta? Minä voisin hehkuttaa sen ihanuutta varmaan loputtomasti, mutta nyt on tullut jo sen verran tekstiä että antaa olla! Charmander on mahtava, piste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti