maanantai 2. toukokuuta 2016

Pokemon Anime: XY098 & XY099

XY098 - The Legend of the Ninja Hero

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Jaksokuvat/217_zps8rekjxqt.jpg

Ash ja kumppanit tapaavat pitkästä aikaa ninja Sanpein sekä hänen Greninjansa. Kaksikko johdattaa sankarimme läheiseen kotikyläänsä Ninja Villageen (ihanan originaali nimivalinta), joka on piilossa vuorten ympäröimässä laaksossa. Pakko myöntää että tykkäsin hirveästi nähdä pitkästä aikaa jotain oikein japanilaista Pokemon-animessa. Ensimmäisillä kausilla Pokemonissa oli paljon enemmän viittauksia japanilaiseen kulttuuriin ja muuhun vastaavaan, mutta ohjelman levittyä maailmalle sen japanilaisuus on ikävästi alkanut haihtua. Siksi musta oli tosi virkistävää nähdä tällainen ninja-paikka pitkästä aikaa.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Jaksokuvat/460_zpstsg5twss.jpghttp://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Jaksokuvat/281_zpsiybc6q0b.jpg

Ash ystävineen tapaa kylässä mm. Sanpein vanhempia veljiä, sekä kylän johtajan, vanhan pienen Hanzo-nimisen miehen. Sankarimme saavat myös tietää kylän muinaisesta sankarista, joka oli tarujen mukaan erikoisesti muuttuva Greninja. En muista enää ihan tarkalleen miten se stoori meni, mutta jostain tuntemattomasta sankari-Greninjasta oli joka tapauksessa kyse. :D Kylän rauhan ja hiljaisuuden rikkoo pian yllätyshyökkäys, kun ninjojen vanha vihollisryhmä ilmaantuu paikalle kidnappaamaan Hanzon. Jakso jää cliffhangeriin loppuessaan tähän.

Tämä jakso oli ihan kiva, vaikkei mikään super-erityinen. Tykkäsin tosiaan nähdä vähän japanilaista vibaa animessa pitkästä aikaa, joten siitä ehdottomasti plussaa. Bonnie ja Dedenne olivat jakson aikana tosi suloisia - siitä plussaa myös! :3 Jaksossa käytettiin myös aika paljon animessa harvoin nähtäviä Pokemoneja, mistä mä tykkäsin tosi paljon! Oli esimerkiksi tosi kivaa nähdä pitkästä aikaa Venusauria ottelemassa oikein kunnolla. Kaikinpuolin hauska ja hyvä jakso.

Arvosana: ★★★★
XY099 - A Festival of Decisions

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Jaksokuvat/509_zpsphkhooo5.jpg

Tämä jakso jatkuu luonnollisesti suoraan siitä mihin edellinen jäi. Kyläläiset sekä Ash ystävineen koittavat ajaa pahis-ninjat tiehensä, mutta heidän onnistuu kaikesta huolimatta viedä johtaja-Hanzo ja kadota savuna ilmaan, tässä tapauksessa kirjaimellisesti. :D Ash ja muut saavat selville, että pahisten johtaja oli ennen vanhaan Ninja Villagessa elänyt ninja, Kagetomo, joka kuitenkin kääntyi Voiman pimeälle puolelle halutessaan väkisin kylän uudeksi johtajaksi. Nyt hän ilmeisesti kuvitteli saavansa johtajan paikan jos hän uhkailee Hanzoa jossain vuorenrinteessä.

Kyläläiset löytävät onneksi pian Kagetomon piilopaikan (koska Pokemonissa kukaan ei osaa ikinä piiloutua hyvin tai paeta tarpeeksi kauas), johon he lähtevät tietysti samantien pelastusretkelle. Taistellessaan Kagetomoa vastaan, Ashin Frogadier kehittyy viimein Greninjaksi, sekä ottaa pian ensimmäistä kertaa Ash-Greninjan muodon. Pitkän taistelun päätyttyä Kagetomo hyväksyy viimein paikkansa ja kääntyy takaisin hyvisten puolelle. Kaikki on hyvin, joten Ashin ja muiden matka voi jatkua eteenpäin.

Tämäkin jakso oli oikein kiva ja onnistunut. Oli mukavaa vaihtelua nähdä välillä enemmän pelkkää ottelua kuin juonellista tarinaa. Lisäksi Frogadierin kehittyminen näytti tietty upealta ja oli kivaa nähdä Ash-Greninjakin ensimmäistä kertaa, vaikken ole vieläkään ihan varma mitä siitä pitäisi ajatella. Mitä mä olen kuitenkin nähnyt esimerkiksi tulevien jaksojen preview-videoissa, Ash-Greninja vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta lisäykseltä animeen. Odotan siis innolla että näen sitä lisää.

Arvosana: ★★★

2 kommenttia:

  1. "Voiman pimeälle puolelle" Mitä hittoa!? xD Sanottiinks siinä jaksossa oikeesti noin vai oliko toi vaan joku Star Wars-vitsi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siinä jaksossa sentään noin sanottu, vaan se oli tosiaan mun kirjottamani Star Wars-vitsi. :D

      Poista