keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Kanto: 009 Blastoise

Viimeinen Kantostartteri:

009 BLASTOISE


Blastoise oli aikoinaan minulle pelkkä ruma ja suuri möykky, eikä mitään muuta. Suorastaan inhosin sitä. Mutta nykyään se on saanut minulta hieman enemmän arvostusta, vaikkei se siltikään kuulu tosiaankaan lempipokemoneihini. Blastoise on sellainen pokemon, josta en oikeasti ole mitään mieltä. Se on vain… Blastoise.

Blastoise on vesityyppeihin kuuluva äyriäispokemon. Siitä ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen äyriäinen, vaan kilpikonna, mutta äyriäispokemon se kuitenkin on. Tämä vesipeto on maalla hitaampi kuin etana tervassa, tai no… ei nyt ihan mutta melkein. Lol :P Sen voimat ovat kuitenkin valtavat, joten et tosiaankaan halua sen kanssa nyrkkeilemään. Blastoise heikkenee muiden iskuista nopeasti, jonka vuoksi se voi piiloutua iskuilta kilpensä sisään salamannopeasti. Näin se välttää muiden iskut ja tulee sitten esiin hyökkäämään.

Vaikka Blastoise onkin voimakas ja suurikokoinen, se on usein hyvin lempeä ja rauhaisa luonteeltaan. Ne aloittavat usein ottelut hieman varovaisesti, mutta hyvin koulutettuina ovat kuitekin vahvoja ja reippaita pokemoneja. Sen vesitykit ovat todella vahvat, ja se pystyy ampumaan vettä jopa sellaisella paineella, että betoniin kuluu reikä.

Joskus jos maasto on sopivan pehmeä tai mutainen, Blastoise työntää jalkansa syvälle maahan ennen vesitykeillä ampumista. Näin se välttyy itse liikkumasta veden voimasta. Blastoise käyttää aseenaan usein myös sen suurta ruumista ja vahvaa kilpeä, ja se voi niiden avulla musertaa vastustajan helposti. Pidä siis varasi, ettei Blastoise istahda päällesi. Se painaa melkein sata kiloa!

Samat käsivarret aivan selvästi!
Blastoisen ruma ulkonäkö on haitannut minua. Nykyään se ei ole niin ruma kuin minusta ennen, mutta on se kuitenkin edelleen vähän tuollainen tönkkö. Yksi asia kuitenkin ärsyttää minua edelleen – tämä saattaa kuulostaa ehkä oudolta, mutta Blastoisella on rumat kädet! Kyllä, sen käsivarsia inhoan edelleen kamalasti. Minulle tulee vain väkisin mieleen se autojen renkaita valmistavan Michelin-liikkeen logo!

Samoin minua ahdistaa tuo sen kilven leveys. En tiedä miksi, mutta ajattelen aina miten vaikeaa olisi liikkua, jos olisi noin suuri kilpi vartalon ympärillä. Varsinkin Pokemon-animessa usein edestäpäin kuvatessa, Blastoisen kilpi näyttää niin leveältä, että minua ihan ahdistaa. Tulee sellainen tönkkö olo. Olisi vaan niin kamalaa liikkua tuollaisen suuren, taipumattoman kilven kanssa. Enkä nyt väitä että Blastoise olisi lihava tai mitään, vaan tuo kilven tönkköisyys ahdistaa. Kuulostaa oudolta, mutta näin se vaan on! En osaa selittää tämän paremmin... :S

Blastoisen nimi tulee sanoista “blast” (räjähdys/vedenpaine) ja “tortoise” (maakilpikonna). Blastoise näyttää kilpikonnalta, kuten sen edellisetkin muodot, mutta se on kuitenkin luokiteltu äyriäispokemoneihin. Se voisi liittyä siihen, että äyriäiset, eli kaikenlaiset simpukat sun muut sellaiset otukset, osaavat avata ja sulkea ympäröivää kuortaan. Blastoise pystyy samalla tavalla vetämään tykkinsä kuoren sisään ja sulkemaan sitten kuoressa olevat ns. luukut, ihan kuten äyriäinen. Blastoisen nimen takana voi myös olla sana  Blastoid, joka on äyriäistä muistuttava fossiili.

Blastoid
Joka tapauksessa tämä kilpikonnan, äyriäisen ja tykin sekoitus on mielestäni edelleen hieman ruma ja tylsä pokemon, mutta kuitenkin samalla ihan mukava tyyppi. Jostain syystä minun on vain niin vaikea sanoa tästä tyypistä mitään mielipidettä, enkä tiedä onko se enemmän tylsä kuin kiva. Päätän tämän tekstin sitten sanomalla näin: Blastoise on ihan ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti