keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Johto: 152 Chikorita

Nyt seuraakin tekstiä toisesta sukupolvesta:

152 CHIKORITA


Chikorita jatkaa ruohotyyppisten aloituspokemonien loistoa ja on aivan ihastuttava pokemon! Chikorita on minusta niin ihana, että se voittaa melkein Bulbasaurinkin, mutta vain melkein. Chikorita on kuitenkin tosiaan yksi lempipokemoneistani ja kaikki sen muodot ovat myös ihania. Chikorita, olet SULOINEN.

Mutta söpö ulkokuori voi pettää. Chikorita on nimittäin sellainen pokemon, että se on usein etsimässä itselleen ottelukaveria. Se on hyvin otteluvalmis pokemon ja on aina etsimässä itseään vahvempia vastustajia.

Silti sen perusluonne on lempeä ja sävyisä, eikä se varsinaisesti halua pahaa kellekään. Chikoritat voivat jopa pehmentää vihaisten pokemonien tunteita, levittämällä hyväntuoksuista pulveria päässä kasvavasta lehdestään. Chikoritat ovat usein myös tunteellisia ja loukkaantuvat helposti. Ne eivät peitä tunteitaan, vaan itkevät silloin kun on tarve. Oikeastaan päinvastoin, ne suorastaan haluavat huomiota itkiessään. Varsinainen draamakuningatar!

Chikorita on ruohotyyppinen lehtipokemon. Sitä kuvaa hyvin sen otsassa sojottava suuri lehti. Ruohopokemonina se rakastaa aurinkoa, ja viettääkin usein aikaa makoillessaan sen lämmössä pellolla tai niityllä. Toisin kuin Bulbasaur sipuliinsa, Chikorita ei kerää kuitenkaan auringonenergiaa lehteensä. Sen sijaan ne lähinnä lämmittävät itseään, koska ne saattavat olla luonnostaan kylmäverisiä ja tarvitsevat siksi paljon lämpöä.

Itse pidän siis Chikoritasta tosi paljon. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan söpö ja mukava pokemon, vaikka monille tulee valitettavasti usein sellainen olo Chikoritasta, että se on itkupilli ja oikea hienohelma. Ovathan ne ehkä vähän sellaisia, mutta kyllä niissä on varmasti myös sellainen cool puoli. Ei Chikorita mikään pehmo ole! Vaikka ei sitä tiedä… Riippuu tietty pokemonista. :P


Moni taitaa leimata Chikoritan sellaiseksi, koska Ashin Chikorita oli vähän sellainen. Melkein aina käy niin, että jos Ashilla on jokin pokemon, niin sen luonne yleistetään siihen pokemoniin niin, että kaikki sitä lajia olevat poket olisivat samanlaisia. Näinhän asia ei kuitenkaan aina ole. Chikoritassa tuo tosin taitaa pitää jonkin verran paikkansa. Hyvä esimerkki tähän on minusta Ashin Snivy tai Oshawott. Eikö?

Itselläni on huonoja kokemuksia Chikoritasta Pokemon SoulSilverissä, koska valitsin sen aloituspokemonikseni. Kaksi ensimmäistä salia ovat lento- ja hyönteis-sali, joten Chikoritani oli heikoilla. Muistan kuinka vaikeaa ne salit oli päästä ja raivostuin aivan kamalasti, kun olin niin huono pelaamaan! Nykyään lähinnä nauran koko jutulle. En ole koskaan vetänyt SoulSilveriä loppuun asti läpi. Ehkä pitäisi…

No mutta, Chikoritan nimi muodostuu sanoista “chicory” (sikuri) ja “ita” joka tulee espanjankielen sanasta pieni ja nuori. Chikorita muistuttaakin sikuria, mutta vain hieman. Eräs sikurilaji endiini, muistuttaa lievästi muodoltaan Chikoritaa. Tässä lehtiotuksessa on myös piirteitä dinosauruksista, kuten sellaisesta kasvissyöjästä kuin Sauropodi. Chikorita on ehkä myös jotenkin samalla tasolla päärynän kanssa, mutta se on aika kaukaa haettua, eikö?

Alun perin Chikoritan ei kuitenkaan pitänyt näyttää siltä mitä se on nyt. Tässä vasemmalla on kuva Chikoritasta vielä suunnitteluvaiheessa. Aikamoinen alien tuo on. Tai sitten joku hyytelökasa. Joka tapauksessa olen iloinen, ettei se jäänyt tuollaiseksi, koska nyky-Chikorita on huomattavasti söpömpi. Onhan tuossakin kuhmupäässä silti jotain liikuttavaa ja hurmaavaa. Tämä tekele kulki nimellä Happa, mikä tarkoittaa japaniksi lehteä. Chikoritan nimihän nykyään on japaniksi Chicorita, eli ei se sitten Happaksi jäänyt.

Yhteenvetona Chikorita on siis alienista muodostunut itkupilli päärynä, jonka päässä kasvaa lehti. Ei tulisi kyllä Chikoritasta heti tämmöistä mieleen, mutta kun vähän pohtii asioita niin mieleen tulee kaikenlaista. :P

Chikorita on näistä kummallisuuksista huolimatta edelleen ihana ja suloinen, ja hyvin kärjessä lempipokemonieni listassa. Chikorita, olet ihana ja outo: Me like! Hahah!

2 kommenttia:

  1. Chikorita on myös minunkin lemppari pokemon :D Olen yrittänyt joka pelissä saada tyttö Chikoritaa, mutta en ole vielä onnistunut :( en edes munien kautta. Mutta Chikoritani, jonka nimesin Cubeliksi on tosi vahva. Bayleefinä se hakkasi Whitneyn Miltankin mennen tullen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chikorita on ihana! :3 Se on ärsyttävää että aloituspokemonit ovat lähes aina poikia. Naaraspuolisen aloituspokemonin saaminen voi olla siksi hankalaa... Whitneyn Miltank on varsinainen painajainen, joten onnea Bayleefillesi että se voitti sen helposti! :D

      Poista