tiistai 9. elokuuta 2016

Elokuutraileri Osa 3: Poké Rides & Z-Moves

Kiitos kaikille kivoista kommenteista - vastailen niihin piakkoin! :)

Ja kiitos, kiitos, KIITOS tuhannesti Game Freak!! Viimeinkin Pokemonissa ollaan päädytty (ainakin mitä ilmeisimmin) tekemään asia, jota fanit ovat pyytäneet jo vuosikausien ajan: HM-liikkeet ollaan kokonaan poistettu ja korvattu toisella tavalla. *heittää konfettia* Ihan mahtavaa!! Sunissa ja Moonissa pelaajat kohtaavat ihan uuden tavan liikkua - Alolan matkahuollon, joka koostuu ajoneuvojen sijaan Pokemoneista. :D Pelaajat voivat kutsua paikalle avukseen Pokemonin, silloin kun omat voimat eivät riitä, eli jos polulla kasvaa esimerkiksi pieni puuntaimi. Normaalisti sellaisen katkaisemiseen tarvitsisi tiimissä olevaa Pokemonia, mutta Alolassa asiat hoidetaan eri tavalla (tosin traileri ei esitellyt Pokemonia joka olisi käyttänyt Cutia... mutta hällä väliä! Pointti pysyy silti samana).

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/SunMoon/pokemon_sun_and_moon_poke_ride_artwork_zps6p4qlnve.jpg

Kaloksessa meille esiteltiin Pokemoneilla ratsastaminen, mutta se ei ollut mitenkään erityisen suuri, käytännöllinen tai edes loppujen lopuksi kauhean välttämätön juttu. Ehkä tämä oli pientä tunnustelua uuteen tapaan pelata, sillä nyt Alolassa Pokemoneilla ratsastaminen ollaan tosiaan nostettu ihan uudelle tasolle. Trailerissa näkyy että ainakin Sharpedo, Lapras, Charizard, Mudsdale, Tauros ja Stoutland näyttäisivät olevan ratsastettavissa, ja niillä jokaisella on jokin oma liikkumista helpottava erityisominaisuus. Ja tämä ominaisuus näyttäisi korvaavan ainakin joidenkien Pokemonien kohdalla HM-liikkeiden käytön. Esimerkiksi Lapraksella voi luonnollisesti liikkua vedessä (Surf?), Tauroksella pystyy rikkoa kivenlohkareita (Rock Smash?) ja Charizardilla voi lentää kätevästi paikasta toiseen (Fly? Tai peräti ORAS-peleissä esitelty liitäminen?). Stoutland sen sijaan voi käyttää tarkkaa vainuaan ja jäljittää piilotettuja esineitä, vähän niinkuin ennen nähty Dowsing Machine.

Sanokaa mitä sanotte, mutta mulle tämä on yksi iloisimmista uutisista koko trailerissa! :D Mä olen aina inhonnut HM-iskuja ihan hirveästi. Ne ovat turhia, ärsyttäviä ja pilaavat usein pienen osan peliä, joko joutumalla uhraamaan yhden tiimiläisen iskupaikoista tylsällä HM:lla, tai joutumatta jättämään muhkean itemin väliin koska sen edessä kasvaa pensas. Onneksi uudemmissa Pokemon-peleissä HM-liikkeiden tarvetta ollaan selvästi vähennetty, mutta vasta nyt mä olen tosissani sataprosenttisen tyytyväinen siihen miten asia ollaan hoidettu. Ihan loistava idea että kouluttaja voi kutsua avukseen ratsastettavan Pokemonin silloin kun sitä tarvitsee, sen sijaan että pitäisi opettaa tylsä isku jollekin Pokemoneistaan tai kantaa HM-orjaa mukanaan. Toivon kovasti että tämä systeemi pysyy tällaisena aina, eivätkä HM-iskut palaa enää koskaan takaisin sellaisina kuin ne olivat! Meinaan kamoon, CHARIZARDILLA VOI RATSASTAA!! ❤ Unelmani on käynyt viimeinkin toteen! :DD

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/SunMoon/p12_01_zpsree5et8p.jpg

Toinen ihan eri asia joka päätyi tähän postaukseen ovat uudet Z-liikkeet, jotka ovat se pelaajien mystisiin rannekkeisiin liittyvä voima, jonka tarkoitusta ollaan jo pitkään ihmetelty. Z-Move on uusi voimakas tapa iskeä millä Pokemonilla tahansa, jonka ansiosta jopa Sunkernilla on viimein mahdollisuus pärjätä ottelukentällä. Tai no... en kyllä tiedä siitä, mutta Z-liikkeet auttavat varmasti joitain heikompia Pokemoneja loistamaan ansaitsemassaan valokeilassa, Mega-evoluutioiden langetettua niiden ylle masentavan varjon ...kirjotanko mä jotenkin oudon runollisesti tänään? Z-iskua voi käyttää ainoastaan yhden kerran yhdessä ottelussa, ja sen tyyppi riippuu pelaajan rannerenkaassa olevasta timantista. Iskevän Pokemonin tulee myös osata tämän kyseisen tyypin liike. Joten vaikkapa Rowletille voi helposti opettaa ruohotyyppisen Z-iskun, kun taas tulityyppisen sellaisen opettaminen on varmasti mahdotonta. Pokemon joka voi oppia laajasti erityyppisiä iskuja, esimerkiksi monet Normal-tyyppiset taskuhirmut, voivat iskeä erityyppisen Z-liikkeen paljon helpommin ja todennäköisemmin. Oliko tossa lauseessa mitään järkeä? Miksi mä kirjotan tätä taas keskellä yötä? Se ei selvästi tee tänään yhtään hyvää mun tekstinlaadulle... :D

Mun mielestä nämä Z-iskut kuulostavat ihan hauskalta idealta. Ainakin ne ovat musta edelleen parempi tapa voimistaa Pokemonia kuin Mega-kehittyminen. Ja on myös tosiaan hienoa, että Z-iskujen avulla varmaan vähän heikompikin Pokemon voi osoittautua yllättäväksi hyödyksi ottelussa. Myöskin ihan vain Z-liikkeiden ulkonäkö näytti trailerissa tosi kivalta - varsinkin Rowletin tekemä Bloom Doom. :D Mun toivomani Synergy-iskutkin Pokkénista ovat mukavan lähellä tätä konseptia, joten hurraa siitä! En jostain syystä osaa sanoa tästä aiheesta oikein mitään muuta, ehkä siksi etten pidä tätä mitenkään loppujen lopuksi erityisen ihmeellisenä asiana. Kivaa kuitenkin että ottelemiseen ollaan tuotu tässäkin sukupolvessa jotain uutta - tulen varmasti kokeilemaan Z-liikkeiden käyttöä sitten pelatessani. :)

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/SunMoon/Sun_Moon_Z-Move_artwork_zpsmfinttjm.png

4 kommenttia:

 1. Tunnen itteni ihan idiootiksi koska nähtyäni trailerin aika nopeasti ja vähän sivusilmällä (ainakin tämän Poke Ride kohdan) en tajunnut yhtään että nämä itse asiassa korvaavatkin HM-liikkeet! :'D Hieno juttu koska itekin vihaan niitä! Z-Moves näyttää ihan siistiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah älä huoli, uskon että noin voisi sattua kelle tahansa. :D On kyllä mainio uutinen ettei HM-iskuja enää tarvita!

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän mä kysyin itseltäni tuossa postauksessa. :D Tuli vaan sellainen kirjottamisfiilis yhtäkkiä.

   Mietin ihan samaa, että voikohan HM-iskuja silti edelleen opettaa Pokemoneille. Ehkä ne toimivat nyt samanlaisina kuin normaalit iskut? Saa nähdä.

   Poista