torstai 3. joulukuuta 2015

Avaruus Pokemonissa

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/800px-PokemonWorldAnime_zpsjrdbzryp.png

Pokemonmaailma on jännä monestakin syystä. Se muistuttaa paljon Maata, mutta poikkeaa siitä silti voimakkaasti. Jotkut ovat spekuloineet Pokemonmaailman olevan oikeasti samalla pallolla meidän kanssa, kun taas toiset uskovat Pokemonmaailman kuuluvan täysin toiseen ulottuvuuteen. Ovatko ihmiset oikeasti kehittyneet Pokemoneista? Vai ovatko Pokemonit kehittyneet ihmisistä? Asuuko Pokemonmaailmassa oikeasti normaaleja eläimiä? Tämä kaikki on tosi mystistä ja saa miettimään, missä Pokemonmaailma oikeasti sijaitsee.

Veljeni jaksaa muistuttaa että uusi Star Wars-elokuva on lähestymässä. :D Sen vuoksi rupesin miettimään kaikenlaista scifimäistä ja yleisesti avaruutta Pokemonissa, jolloin tajusin sen olevan itse asiassa aika mielenkiintoinen aihe. Miten avaruus näkyy Pokemonissa? Heti ensimmäisenä mulle tuli mieleen Clefairy ja Clefable, sekä se varhainen alkuaikojen Pokemonjakso, jossa ensimmäisen kerran mainitaan kyseisten keijukaisten ehkä laskeutuneen avaruudesta. Mielenkiintoista! *w* Cleffoja, Clefairyja ja Clefableja voi nähdä Kanton Mt. Moon Squarella tanssimassa öisin meteorisateiden aikaan. Lisäksi kyseiset keijut ovat rakentaneet Animessa muutamankin kerran avaruusaluksen, ja kaiken huipuksi Clefairy kehittyy Moon Stonella. Tämä kaikki vihjaa vahvasti siihen, että näillä Pokemoneilla on jotain tekemistä avaruuden kanssa.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/381940dz_zpsaa9apzg9.jpg

Myös monet muut Pokemonit liittyvät jollain tavalla avaruuteen. Esimerkiksi Deoxysen sanotaan laskeutuneen viruksen mukana avaruudesta maahan. Deoxys muistuttaakin ulkonäöltään paljon alienia. Rupesin miettimään mikä muu Pokemon näyttää alienilta, jolloin mieleeni tuli myös Elgyem ja Beheeyem. Elgyem käyttäytyy Animessa aika alienmaisesti, kommunikoimalla erikoisella omalla kielellään, sekä hengailemalla ufoja tutkivan professorin mukana. Pokedexin mukaan Elgyem on saattanut tehdä pakkolaskun avaruudesta Unovan aavikolle 50 vuotta sitten.

Starmien Pokedex-entry paljastaa, että myös se saattaa olla peräisin avaruudesta. Aika mielenkiintoista, koska mulle (ja varmasti monelle muullekin) tulee Starmiesta ensimmäisenä mieleen tavallinen meritähti joka elää vedessä. Toisaalta Starmie on puoliksi Psychic-tyyppiä, mikä paljastaa tähden erikoisemman puolen. Pokedexin mukaan Starmie lähettää punaisesta jalokivestään elektronisia signaaleja avaruuteen. Tykkään Emeraldin Pokedex-entrystä, jossa sanotaan ihmisten uskoneen aikoinaan Starmien syntyneen tähtien heijastuksista merenpinnassa. Staryu ei ole Psychic-tyyppiä, eikä selvästi yhtä vahvasti tekemisissä avaruuden kanssa, mutta yksi sen Pokedex-teksteistä sanoo, että Staryu kommunikoi öisin tähtien kanssa, välkyttäen punaista kiveään. Olenko ainoa jonka mielestä tämä on tosi mielenkiintoista? :D

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/800px-Palkia_anime_zpsvltt59gz.png

Hassua että Palkia, Pokemon joka edustaa avaruutta, ei vaikuta olevan yhtä voimakkaasti tekemisissä avaruuden kanssa. Sen sijaan se pystyy liikkumaan ulottuvuudesta toiseen. Luulisi että nimenomaan Palkia jos kuka hengailisi koko ajan jossain linnunradan reunalla, mutta eipä kai sitten. :D En muistaisi myöskään Animessa olevan juurikaan puhetta Palkiasta ja avaruudesta. Ehkä tämä johtuu siitä, että Palkiasta puhutaan usein yhdessä Dialgan kanssa, joka ei varsinaisesti liity avaruuteen. Palkia on vesipokemon, jonka takia mulle tulee siitä enemmän mieleen joku vesilisko. Varsinkin kun kuvittelen sen Palkian olkapäässä olevan pyöreän pallon olevan jonkinlainen merestä löytynyt helmi. Pelit ovat kuitenkin Diamond and PEARL... Hassuja nämä mun ajatukset.

Mutta se itse Pokemoneista. Pokemonissa vihjataan avaruuteen muillakin tavoilla. Esimerkiksi Hoennin avaruusasemalla Mossdeep Cityssä. Eikös siellä seiso sellainen valtava raketti, jolla mitä ilmeisimmin käydään tutkimassa Pokemonmaailman avaruutta? Hmm... Jännää. :D Aseman sloganikin taitaa olla "Mossdeep Space Center - The closest place to space." Hoennista puheen ollen, musta tuntuu että ORAS-peleissä puhutaan jossain vaiheessa avaruudesta. En ole halunnut spoilata pelin kohtaa kauheasti itselleni (järkevä kuvavalinta siis tuossa alla), mutta musta tuntuu että siinä on jotain avaruuteen liittyvää Stevenin ja jonkun Mega-Rayquazan kanssa. Olen nähnyt joitain Pokemon-teorioita, joissa ollaan puhuttu usein siitä kohdasta peliä. No näen sen tarkemmin sitten itse, kun ostan Alpha Sapphiren. :)

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/mega_rayquaza_vs_deoxys_by_lalindaaa-d8cot1c_zpsreztl1vm.jpg
Tämän upean kuvan on tehnyt deviantart-käyttäjä lalindaaa
Joka tapauksessa avaruus on mielestäni mielekiintoinen aihe Pokemonissa. Pakko ylistää taas pelisarjaa sen vuoksi, että siihen liittyy niin paljon kaikkea tosi mielekiintoista, mitä ei heti tulisi edes ajateltua. Ei tällaista tulisi välttämättä heti pohdittua, jos kuulee millainen peli Pokemon on. Taskuhirviöiden keräys ja niillä ottelu ei kerro kauhean syvästi mitä kaikkia jännittäviä saloja koko pelisarja kätkee sisäänsä. Yksi hyvä syy miksi Pokemon on niin pahuksen mahtava. :D Ehkä mä alan lähestyä Pokemonmaailmaa postauksissa jatkossakin, pohtimalla siihen liittyviä erikoisia asioita. Avaruus on vain yksi pikkuruinen osa Pokemonmaailman mystisyyttä...

5 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin mä uskoinkin. :D Hahah, mulla on vähän huono tapa. Mutta kyllä mä aina välillä pelailen Elite Fourin jälkeenkin, en vain kirjoita siitä tänne. Olen vasta hiljattain alkanut pelata Pokemonia "kunnolla" joten ehkä mä alan tutkia pelejä myös Elite Fourin jälkeen jatkossa tarkemmin. ;)

   Poista
 3. Aika jännä aihe sillleen... Hyvällä tavalla. :D Jotenkin mun ei tule ikinä mietittyä tämmöistä, joten on kiva lukea tällaisia ajatuksia joltain toiselta. Perehdy ihmeessä Pokemonmaailmaan tarkemmin joskus toistekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Koitan kirjoitella vastaavia postauksia tulevaisuudessakin.

   Poista