sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Sähköhiiret eri sukupolvissa

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/025Pikachu_Dream_zpsv1bgce6c.png

Kuten monet varmasti tietävät, vuosien varrella jokaiseen sukupolveen on aina liitetty jonkinlainen Pikachun kopio. Alkuperäistä ei tietenkään voita mikään, mutta ovatko muut sähköhiiret huonoja vai onnistuneita? Tässä pientä höpinää siitä:

Pikachu on tosi kiva Pokemon. Se on Pokemonin maskotti, jonka kaikki tietävät. Jopa äitini tietää mikä Pikachu on, ja hän ostikin pikkuveljelleni joululahjaksi ihanan Pikachu-yöasun. :3 Tykkään myös Raichusta tosi paljon, mutta mun on ihan mahdotonta sanoa kummasta pidän enemmän, Raichusta vai Pikachusta. Mutta saatan kallistua pikkiriikkisen Raichun puolelle... Kun toinen sukupolvi julkaistiin, monet luulivat Marillin olevan ensimmäinen Pikachu-kopio. Marillia jopa kutsuttiin nimellä Pikablu. :D (Tosin tässä vaiheessa Pikachu-kopiot eivät vielä varsinaisesti olleet mikään juttu, joten Marillia ei oikeastaan kutsuttu kopioksi.) Myöhemmin Pikachun pikkuveli, Pichu, astui kuitenkin esiin ja kumosi tämän ajatuksen Marillista. Nyt Pichusta oli tullut Johton Pikachu. Tosin musta tuntuu että jotkut ajattelevat edelleen Marillin olevan toisen sukupolven Pikachu-kopio. Mä en kuitenkaan usko että näin on, koska nehän ovat SÄHKÖHIIRIÄ. Marill ei kestäisi pienintäkään sähköiskua. :D Tosin Pichu ei varsinaisesti ole mikään kopio, koska se on suoraan Pikachun muoto. Mutta tästä näiden sähköhiirien ilmestyminen joka tapauksessa alkoi.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/obSCsyk_zpswxoyrr0l.png

Kolmannessa sukupolvessa ilmestyivät ne oikeat varsinaiset Pikachu-kopiot, Plusle ja Minun. Mun mielestä nämä kaksi ovat kaikkein rumimmat ja huonoimmat sähköhiiret. Niiden idea on hauska, mutta en vain juurikaan välitä näistä. Pidän Pluslesta hieman enemmän, mutta vain värityksen takia, ja ehkä siksi että olen positiivinen ihminen. :D En ole kauheasti perehtynyt aiheeseen, mutta ehkä näiden kahden ilmestymisen jälkeen, fanit alkoivat olettaa joka sukupolvessa olevan jonkinlaisen sähköhiiren. Mikä sitten todella tapahtuikin.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/417Pachirisu_Dream_zps7dhkmone.pngSeuraavana oli vuorossa Pachirisu, jonka kohdalla selvästi tajuttiin, että on myös muita hiirentapaisin jyrsijöitä. Pachirisun jälkeenhän jokainen Pikachu-kopio on perustunut johonkin muuhun jyrsijään kuin hiireen tai rottaan. (Tosin jotkut sanovat Pluslen ja Minunin muistuttavan enemmän jäniksiä kuin hiiriä, mutta en kyllä tiedä olenko samaa mieltä. Vaikea sanoa.) Pachirisu nyt on joka tapauksessa ihan selkeä orava. Ja ihan hauska sellainen. En kuitenkaan pidä kauheasti Pachirisustakaan, mutta sen väritys ja design ovat ihan onnistuneita. Pachirisu on saanut paljon huomiota ja päätyikin Animessa Dawnin Pokemoniksi. Tämän jälkeen kaikki loput Pikachu-kopiot ovat sattumoisin päätyneet jonkun Ashin matkakumppanin tiimiin. Tuntuu kuin tässä Pachirisun kohdalla näistä Pikachu-kopioista tuli todella eräänlainen juttu. Ne ovat saaneet paljon enemmän huomiota kuin edelliset Plusle ja Minun. Ainakin mun mielestä. Mikä on ihan hyvä asia. :)

Pachirisun jälkeen orava-konseptia laajennettiin, jolloin viidenteen sukupolveen tehtiin liito-orava Emolga. Emolga tuntuu olevan myös melko suosittu Pokemon, mutta itse en oikeastaan välitä kamalasti siitäkään. Tykkään kuitekin sen liito-orava-ideasta tosi paljon. Animessa Iris sai Emolgan, joka oli musta tosi ärsyttävä. En kuitenkaan vihannut sitä (ainakaan yhtä paljon kuin hänen Dragoniteaan...), vaan olin tyytyväinen että sille annettiin selkeä luonne. Se kun tuppaa puuttumaan välillä Ashin ystävien Pokemoneilta. Emolga on jäänyt mieleeni myös negatiivisena Pokemon Whitesta ja White 2:sta, jossa mun piti otella niitä vastaan Nimbasa Cityn salilla. Argh, se oli tuskallista... :D Emolgan kohdalla oli jo ihan itsestäänselvää, että jokaiseen tulevaan sukupolveen tulisi jonkinlainen Pikachu-kopio. Tästä päästäänkin viimeiseen, joka on tuorein ja suloisin kaikista!

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/P14_Emolga_de_Iris_zpsmxr3lnwq.png

Dedenne on mielestäni tosi onnistunut ja kiva Pikachu-kopio. Se perustuu tällä kertaa hamsteriin, ja on kooltaan paljon muita sähköhiiriä pienempi. Tosi mukavaa että Dedennestä uskallettiin tehdä vähän erilainen. Se sai myös kivasti toiseksi tyypikseen Fairyn, mikä oli mielestäni myös hyvä veto. Kuudes sukupolvi on kuitenkin se, jossa Fairy-tyyppi julkaistiin. Dedenne pääsi taas loistamaan Animessa, jossa siitä tuli Bonnien suloinen lemmikki. Musta on tosi hauskaa että Bonniella on tavallaan oma Pokemon. Lisäksi on aina kivaa kun Pikachulla on joku juttukaveri pokepallojen ulkopuolella. Tosin Dedenne lähinnä nukkuu Bonnien laukussa. :D Mä itse asiassa toivoisin, että Pikachun ja Dedennen välillä olisi enemmän kipinää. See what I did there, hahaha. Esim. Dawnin Piplup ja Pikachu olivat selkeitä ystäviä toistensa kanssa. Toivoisin samanlaista suhdetta Pikan ja Dedennen välille.

Mun mielestä nämä Pikachu-kopiot ovat ihan hauska idea. En mä nyt mitenkään järkyttyisi jos niitä ei yhtäkkiä enää tehtäisikään, mutta olisi se tässä vaiheessa vähän outoa. On ihan mahdollista, että uusia sähköhiiriä tulee olemaan hamaan loppuun saakka joka sukupolvessa. Vaan mitä me mahdetaan nähdä seuraavaksi? Mitä pikkujyrsijöitä on jäljellä? Musta olisi kivaa nähdä ainakin chinchillaan perustuva sähköhiiri. Minccino ei ole tarpeeksi chinchillamainen, vaan haluaisin sellaisen oikein paksun ja pörröisen sähköchinchillan. :3 Myös jonkinlainen marsumainen Pikachu-kopio voisi olla ihan hauska, tai sitten sellainen joka perustuu unikekoon tai deguun. Huuuu! Joo degu-Pokemon olisi hauska! :D

Mitä mieltä te olette näistä Pikachu-kopioista? Millaisia sähköhiiriä haluaistte nähdä jatkossa?

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/702Dedenne_XY_anime_3_zpsqcmncfc0.png

6 kommenttia:

 1. Tykkään oikeastaan näistä kaikista. Pikachu on musta paras, mutta Emolga on myös kiva. Mulla oli se tiimissäkin kerran. :) En tiedä miksi, mutta musta olis kiva nähdä Pikachu-kopio joka näyttää majavalta. XD Se voisi olla sähkö/vesi-tyyppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, majava olisi aika erikoinen valinta, varsinkin kun meillä on jo majavaan perustuvia muita Pokemoneja. Se on kuitenkin hauska idea, ja näkisin sellaisen mielelläni. :D

   Poista
 2. En mitenkään erikoisesti välitä näistä sähköjyrsijöistä, mutta kaipa ne ovat ihan kivoja. Kenguru-Pikachu olisi kuitenkin hauska nähdä. :D Se voisi olla vähän Raichun tapainen, koska se perustuu osittain kenguruun (tai hyppyrottaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenguru olisi kyllä mielenkiintoinen tapaus! Pienenä aina ajattelin Raichun perustuvan kenguruun, mutta nykyään se näyttää musta enemmän hyppyrotalta tai joltain muulta hiirulaiselta. :3

   Poista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista