perjantai 30. lokakuuta 2015

Kummitusjuttuja

Heipparallaa pitkästä aikaa!

Huomenna on Halloween! Jee! :D Sen kunniaksi ajattelin että mun on ihan pakko kirjoittaa jostain aavemaisesta aiheesta täällä blogissa. Pokemon on yllättävän täynnä kaikkea tosi karmivaa ja outoa. Pokemon koskettaa yliluonnollista niin Animessa kuin peleissäkin, joskus perinteisillä kummitustaloilla ja joskus ihan vain aaveilla.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/ghost___lavender_town_by_painterbits-d5je5dv_zpsbed8c224.png

Kaikkein tunnetuin aave koko Pokemon franchisessa on varmaankin Lavender Townin kummitus-Marowak. Monet ovat kauhistelleet Lavender Townin kummituksia varmasti jo ihan pieninä lapsina, jonka takia ne ovat jääneet vahvasti mieleen. Mä sen sijaan törmäsin niihin vasta vanhemmalla iällä, mutta olivat ne silti aika karmivia. :D Lavender Town kokonaisuudessaan on tosi aavemainen, mikä on vain ja ainoastaan hyvä asia! Toivoisin että jossain uudemmassakin Pokemon-pelissä joskus olisi yhtä puistattava ja pelottava paikka kuin Lavender Town ja sen Pokemon Tower. Tällaiset oudot ja mystiset, hieman selittämättömät asiat, ovat aina tosi kivoja ja mielenkiintoisia. Animen Pokemon Origins-spesiaalissa, Lavender Town oltiin toteutettu hyvin. Pokemon Towerin pelottava ja kummallinen tunnelma oltiin saatu hyvin siirrettyä peleistä Animeen. Toisin kuin varsinaisen Animen kohdalla, jossa Lavender Townin esiintyminen oli enemmän koominen kuin pelottava. Tosin Ash kyllä kuoli hetkeksi. Mutta ihan sama. xD

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/pokemon-origins-pokemon-tower-lavender-town-1024x575_zpsmduxyymf.png

Kuollut Marowak-parka ei kuitenkaan ole ainoa aave Pokemonissa, vaan sellaisia ollaan nähty myös muissa peleissä. Ensimmäisenä mulle tulee aina mieleen Pokemon Whiten ja Blackin aave-tyttö, jonka pelaaja näkee ensimmäisen kerran pelin alussa Marvelous Bridgellä. Sillalla oleva vanha nainen kertoo nuoren tytön leikkineen kauan sitten sillalla usein Abransa kanssa. Saman tytön voi nähdä myös White 2:n ja Black 2:n Strange House-nimisessä kummituskartanossa, jossa hän haahuilee siellä täällä, kertoen pelaajalle Abrastaan ja sillasta jolla he leikkivät. Kun näin kyseisen tytön ensimmäistä kertaa Pokemon Whitessa siellä sillalla, olin kyllä pienesti järkyttynyt. :D Ehkä siksi, etten yhtään osannut odottaa sitä. Mutta jälleen kerran, tämä oli vain hyvä asia. Harmi kyllä tyttö ei tuntunut enää yhtään pelottavalta tai mystiseltä sen jälkeen kun se tuli vastaan Strange Housessa. Jos jonkin asian haluaa pitää karmivana ja mielenkiintoisena, se pitää pitää mahdollisimman piilossa, eikä sille saa antaa mitään selvää selitystä. >:3 Sellaiset jutut kannattaa jättää pelaajan mielikuvituksen varaan.

Toinen melkoisen tuore aave-tyttö löytyy Kaloksesta, jossa se ollaan toteutettu paljon paremmin. Nimittäin sille ei anneta minkäänlaista selitystä! Monia tämä on tosin ärsyttänyt, mutta musta se on vain mielenkiintoista. :) Tyttö ilmestyy esiin niinkin odottamattomassa paikassa kuin Lumiose City! Jos näet aaveen kummitustalossa, se ei ole niin pelottavaa koska osaat odottaa sitä. Sen sijaan jos törmäät sellaiseen jossain ihan arvaamattomassa paikassa... hrrrr! Tulee kylmät väreet. :D Varsinkin tytön sanomassa lausessa "No, you're not the one," on jotain karmivaa. Ihan kuin se etsisi itselleen jotain tiettyä uhria tai muuta vastaavaa. Huh-huh. Ei tämä Lumiose-tyttö yllä mitenkään Lavender Townin tasolle karmivuudessaan, mutta se on omalla tavallaan varsin pelottava. Itse en ole törmännyt tähän kummitukseen Y:tä pelatessa, mutta etsin sitä kyllä kerran Lumiosesta. :D Sain vahingossa kuulla aaveesta jo ennen kuin omistin pelin, joten se ei päässyt harmi kyllä yllättämään mua. Yritin etsiä sen huvin vuoksi, mutta arvatkaa vain löytääkö jättikokoisesta Lumiosesta yhtään mitään. Ei tietenkään. Höh.

Tästä tytöstä on tosi paljon erilaisia teorioita - ketä hän odotti ja miksi? Monet uskovat Lumiosen hotellissa olevan Hex Girlin liittyvän kummitukseen jotenkin. Hex Girl seisoo hissin luona, kuten se aave-tyttökin, ja vaikuttaa oudon järkyttyneeltä mutisten jotain hississä olevista äänistä. Toinen asia jonka monet uskovat liittyvän Lumiosen aaveeseen, on Kiloude Cityn juna-asemalla oleva merkillinen teksti, joka on kirjoitettu aseman kyltin taakse. "I'm going to go for help. Wait in the usual place." Mitä tuo lause oikein tarkoittaa? Kuka sen kirjoitti? Onko se "usual place" sen hissin luona, jossa se aave ilmestyy esiin selvästi odottaen jotakuta? Hmm... Lisäksi Kiloude Cityn juna-aseman vieressä olevassa talossa on vielä kaiken huipuksi Hex Girl, joka on poikkeavasti varsin normaali ja pirteä hahmo. Usein Hex Girlit ovat synkeitä ja kummallisia, mutta siinä tytössä ei ole mitään erityistä. Outoa tytössä on myös se, että hänen talossaan ei ole muita, mutta siellä on kaksi sänkyä.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/340px-XY_Hex_Maniac_zpsjw9mxxsv.png

Mitä jos nämä kolme Hex Girliä ovat aikoinaan olleet vaikkapa ystäviä? Ehkä kaksi heistä asuivat Kiloude Cityssä. Mitä jos heidän välillään on tapahtunut jotain kauheaa? Mitä jos yksi tytöistä on kuollut, koska yksi heistä murhasi hänet työntämällä hissikuiluun? Mitä jos siksi kolmas tytöistä kuulostelee hissiä jonka vieressä seisoo, koska muistaa yhtä ystävänsä kuolonhuudon?? O_O Mitä jos kuollut tyttö on nykyään aave, ja odottaa murhaajaansa valmiina kostamaan hänelle? Mitä jos Kiloude Cityn Hex Girl on niin pirteä, koska hän on päässyt kämppiksestään eroon ja pitää sitä jostain ihmeen syystä hyvänä asiana?? Oho, tämä taisi muuttua juuri karvaisemmammaksi kuin Lavender Town. :O Ehkei Pokemonissa kuitenkaan tapahtuisi mitään ihan näin synkkää, mutta kuka tietää. Teorioita tytöistä joka tapauksessa riittää. Ja juuri tämän vuoksi mielestäni selittämättömät asiat ovat kivoja. Pelaajat saavat itse miettiä mitä on tapahtunut. Ei kaikkea aina tarvitse kertoa suoraan. Näin asiat käyvät paljon mielenkiintoisemmiksi. :D

Mutta voi ihme, kylläpä mä jaarittelen kaikkea ihan outoa. :D En tiedä enää itsekään mikä tämän postauksen varsinainen aihe oli. Pokemon on joka tapauksessa mahtava sen takia, että se vaikuttaa päällepäin niin iloiselta ja värikkäältä pelisarjalta, mutta kätkee sisäänsä todella karmivia, synkkiä ja rajujakin juttuja. Toivon että tällaisia mystisiä aaveita ja muuta vastaavaa tullaan näkemään Pokemonissa aina. Niin Animessa kuin peleissäkin. Mikä teidän mielestänne on karmivin juttu Pokemonissa? Onko teillä omaa teoriaa Kaloksen aave-tytöstä? Pelkäsittekö pienenä Lavender Townia? Kertokaa kommenteissa!

Ja hyvää Halloweenia kaikille!

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/tumblr_nwwlc0uqZR1qk9nv0o1_1280_zpseqqrdwh3.gif
Tämän ihastuttavan kuvan teki Tumblr-käyttäjä sketchinthoughts.

8 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mainitsemasi ORAS-pelien Hex Girl on se sama joka on Lumiose Cityssä, joka aika lailla tuhoaa kaikki nuo mainitsemani yleiset teoriat. Kyseessä on varmaan pelkkä Easter Egg, mutta silti mietityttää kenestä tyttö puhuu. :O

   Poista
 2. Jänniä teorioita ihmiset kyllä kirjottelee noista Hex Girleistä ja kaikesta muustakin. On hauskaa että Pokemonissa on tällaisia jännittäviä pieniä mysteerejä. Ne vaan lisää pelien kiinnostavuutta entisestään. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvä postaus ja mielenkiintoisia teorioita :) On aina piristävää huomata, että tänne on tullut jotain uutta, ja vieläpä näin pitkä ja jännä postaus! Ihan mahtava juttu! Kiitos siis kovasti tästä aamun piristyksestä, ja karmean hyvää Halloweenia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos oikein paljon! Yritin kirjoittaa jotain vähän pidempää ja mielenkiintoisempaa kuin yleensä. :D Hyvää Halloweenia myös sulle! :3

   Poista
 4. AWW PIKACHU JA KURPITSA, NIIN SÖPÖ! :D Kiva postaus ja hyvää myöhästä Halloweenia sullekin Kawa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, tuo kuva on kyllä mainio. Kannattaa vilkaista piirtäjän blogia - hän piirtää paljon suloisia Pokemon-kuvia. :3 Ja kiitos paljon!

   Poista