lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kanto: 003 Venusaur

Tänään on vuorossa Bulbasaurin viimeinen muoto:

003 VENUSAUR


Kun Ivysaur saa tarpeeksi auringonvaloa selässä kasvavaan nuppuunsa, nuppu aukeaa kauniiksi kukaksi ja pokemon kehittyy kolmanteen ja viimeiseen muotoons nimeltää Venusaur. Tämä ruohojättiläinen on, aivan kuten edeltäjänsäkin, ruoho/myrkky tyypin pokemon ja kuuluu ryhmään siemenpokemonit.

Tämä möhkäle on tunnettu Pokemon LeafGreen-pelin kannesta. LeafGreen oli muuten ensimmäinen pokemon-peli jota pelasin, jos Pokemon Stadiumia ei lasketa. :D Vaikka olen aina ollut suuri pokemonfani, niin kesti jonkin aikaa ennen kuin innostuin itse näistä peleistä. Sitten kokeilin LeafGreenia ja valitsin vihreästä väristä huolimatta aloituspokemonikseni Charmanderin, joka totteli nimeä Pablo.

Mutta kirjoitetaanpa nyt kuitekin Venusaurukseta. Eli se on tosiaankin ruohopokemon, minkä ansiosta Venusaur pystyy kontrolloimaan kasveja. Se saa siis tahdonvoimallaan esimerkiksi kasvit kasvamaan. Siksi Venusaur pystyy myös saamaan Bulbasaurit kehittymään, koska se voi sada niiden selässä kasvavat sipulit kasvamaan, jolloin ne muuttuvat Ivysaureiksi. Ei ole varmaa, voiko se muuttaa myös Ivysaurit Venusauriksi, mutta luultavasti voi. Miksipä ei?

Pienenä olin todella hämmentynyt Venusaurin pienestä koosta. Sain nimittäin pienenä jostain sellaisen rasian, missä oli pokemon-tarroja. Tarroissa oli kuvia Pokemon-animesta. Yhdessä tarrassa oli valtavan Venusaurin kuva, joka oli niin suuri, että sen pää keikkui huomattavasti puiden latvoja korkeammalla.

Kyseessähän oli oikeasti kohtaus Pokemonjaksosta “Jättipokemonien saari”. Jaksossa Ash Ketchum kumppaneineen ajautuu mielenkiintoiselle saarelle, joka on täynnä valtavia pokemoneja. Ne paljastuvat kuitenkin myöhemmin pelkiksi roboteiksi. Silloin pienenä kuitenkin luulin että Venusaur todella oli niin suuri kuin siinä jakossa, ja tuossa viereisessä kuvassa. Luulin myös Charizardia samankokoiseksi, koska sehän esiintyy jättikokoisena Pokemonin alkutunnarissa. Oikeasti Venuasur on kuitenkin korkeudeltaan vaivaiset kaksi metriä, eli älkää syyttä panikoiko. Jättikokoinen Venusaur ei rymistä metsän läpi ja tule syömään teitä, luullen kärpäseksi. Nuku ihan rauhassa! :D

Venusaur tuntuu olevan usein hyvin johtava pokemon. Se on nähty monta kertaa johtamassa Bulbasaurlaumoja, sekä myös muita ruohopokemoneja. Esimerkiksi muutamassa Pokemon-animen jaksossa Venusaur näkyy johtavan ruohopokemoneja, ja olevan niiden pomo. Kun May ystävystyi Bulbasaurin kanssa, tämän piti kysyä Venusaurilta lupa, saako se lähteä Mayn matkaan. Samoin pelissä PokePark, Venusaur on ruohoalueen johtaja. On muuten aika suloinen peli! ♥


Venusauruksen nimi tulee sanoista “venus” (eräs lihansyöjäkasvi) ja “saur” viitaten dinosaurukseen. Jos Venusauruksen nimessä kerran viitataan lihansyöjäkasviin, niin voiko olla että tämä kasviotus onkin lihansyöjä? Ehkä se pistelee metsässä Caterpiet ja Weedlet poskeensa. Hrr.. Toivottavasti ei!

Venusaur muistuttaa hieman jättikokoista sammakkoa, tai dinosaurusta, joita voisivat olla Dicynodont tai Kannemeyeria. Kasvi sen selässä taas on hyvin samannäköinen Rafflesia-nimisen siemenkasvin kanssa. Pakko kyllä myöntää, että tuossa Kannemeyeriassa on jotakin hyvin Venusaurusmaista. En tiedä mikä siinä on, mutta jotenkin tuo sen yleisilme ja muoto on vaan niin Venusaur!

Kannemeyeria
No mutta, alkaa tämä Venusaur-teksti venähtää aikamoiseksi. Omasta mielestäni Venusaur on aivan mahtava pokemon! Se on niin tuollainen suuren ja karskin oloinen tyyppi, joka kuitenkin kantaa vaaleanpunaista kukkasta selässään. Aika herttainen tapaus oikeastaan. :)

Rafflesia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti