torstai 21. maaliskuuta 2013

Kanto: 002 Ivysaur

Tässä hieman asiaa seuraavasta pokemonista, joka on tietenkin:

002 IVYSAUR


Kun Bulbasaurin on aika kehittyä, sen selässä oleva sipuli aukeaa kukannupuksi. Näin saadaaan loihdittua maailmaan Ivysaur, Bulbasaurin seuraava muoto. Mitäs sanottavaa sitten tästä ruoho-otuksesta keksisi? Ivysaur on ruoho/myrkky tyyppinen pokemon, joka kuuluu ryhmään simenpokemonit, aivan kuten edeltäjänsäkin.

Koska kasvi selässä painaa, Ivysaur on kömpelömpi kuin Bulbasaur. Sen iskut ovat kuitenkin kehittyneempiä ja vahvempia kuin Bulballa. Ne ovat tunnetusti myös Bulbasaureja aggressiivisempia, mutta silti todella uskollisia kouluttajilleen. Ivysaur on kuitenkin epäsosiaalisempi kuin Bulbasaur, eivätkä ne elä samanlaisissa laumoissa kuin Bulbasaurit.


Ivysaurin voi tavata sankassa metsässä tai jopa viidakossa. Ne tykkäävät makoilla auringonpaisteessa, ja mitä enemmän ne viettävät aikaa auringossa, sitä lähempänä niiden kehitys on. Samalla Ivysaur kerää auringosta energiaa nuppuunsa, mikä kasvattaa sen iskujen voimia. Auringonenergia toimii myös ravintola tälle pokemonille, jonka ansiosta Ivysaur voi olla päiviä syömättä. Ehkä sille riittää että sen kasvilla on energiaa, jolloin se ei itse sitä tarvitse?

Ivysaur on vahva, ja se kehittyykin aiemmin kuin muut Kantostartterit. Nimittäin tulipokemon Charmeleon ja vesipokemon Wartortle kehittyvät kolmanneksi muodokseen tasolla 36, kun taas Ivysaur kehittyy Venusaurukseksi jo tasolla 34. Voiko siis olla että Ivysaur tarvitsee enemmän aikaa Venusaurina oloon, koska on muita heikompi, vai onko sen sijaan Ivysaur vahvempi, koska se voi kehittyä seuraavaan muotoonsa aiemmin kuin muut? Jaa-a…


Monet ovat pohtineet, onko Ivysaur kasvi vai eläin. No periaatteessahan se ei ole kumpikaan vaan Pokemon, kröhöm… No mutta, oletteko ikinä pelanneet Nintendon toista mahtavaa pelisarjaa – The Legend of Zelda? Jos ette, niin suosittelen kovasti. Yhdessä Zelda-pelissä nimeltään Skyward Sword esiintyy Kikwi-niminen hahmo, josta tulee minulle väkisin mieleen Bulbasaur ja sen muodot. Alla näette siitä kuvan. Kikwi on tuollainen metsäotus, jonka selässä kasvaa kasvi, aivan kuten Ivysaurillakin! Pelissä pohditaan, että onko Kikwi kasvi vai eläin, eli ihan samaa mitä Ivysaurin kanssa!

Kikwi

FunFact: Ivysaur on ainoa Kanto-pokemon, jonka nimi alkaa I-kirjaimella! :D

Ivysaurin nimi tulee sanoista “ivy” (myrkkymuratti) ja “saur” viitaten dinosaurukseen. Ivysaurin ulkonäössä onkin viitteitä johonkin dinosaurukseen, kuten Dicynodonttiin. Kasvi sauruksen selässä taas muistuttaa kasvia Rafflesia. Rafflesia kuuluu muuten siemenkasveihin, aivan kuten Ivysaur siemenpokemoneihin. Samoin Rafflesiat voivat levittää hyväntuoksuista pulveria, kuten Ivysaurkin nupustaan. Lieneekö tämä kasvi siis alun perin koko Ivysaur-evoluutiokaaren innoittajana?
 
Omasta mielestäni Ivysaur on ihan mukava pokemon. Jostain syystä en ikinä keksi siitä oikein mitään sanottavaa. Se on tuollainen peruspokemon, josta silti tykkään kovasti.2 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän! Tää on tosi vanha teksti monen vuoden takaa, ja varmaan ihan täynnä virheitä. Kirjotan varmaan pian uusiksi koko homman. :)

      Poista