tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kanto: 001 Bulbasaur

Blogini on vielä ihan uusi, joten on vaikea keksiä mitä nyt sitten alkaa tänne kirjoittelemaan. :D Jostakin pitää kuitenkin aloittaa, niin käynnistän saman tien suuren Pokedex-projektini. Eli tosiaan aion kirjoittaa joka ikisestä pokemonista jotakin mitä mieleen juolahtaa, sekä vähän perusfaktoja ja muuta random asiaa. Joten numero ykkösestä aloitetaan:

001 BULBASAUR 


Eli kysehän on siis Kanto-pokemonien ruohostartterista, tästä sipulia selässään kantavasta kaveruksesta. Bulbasaur herättää varmasti monessa 90-luvun ihmisessä nostalgisia tunteita, koska se on tosiaankin ensimmäinen pokemon suuressa taskuhirviölistassa.

Jostain kumman syystä, Bulbasaur on kuitenkin startterikolmikosta se vähiten pidetty, tai näin ainakin itse olen usein kuullut. Omasta mielestäni tämä saurus on kuitenkin kaikista ruohotyypin aloituspokemoneista ehdottomasti paras, vaikka kyllä Chikorita hipoo aika läheltä.

Mutta minkälainen otus tämä Bulba sitten onkaan?


Bulbasaur on ruoho/myrkky tyyppinen siemenpokemon. Tästä tulee ehkä monelle mieleen Ashin kuuluisa huudahdus: “Bulbasaur, Siemensyöksy!” No jaa, itsestäni tämä vitsi on aika mauton.

Bulbasaurista sanotaan että se on yksi parhaiten käyttäytyvimmeistä pokemoneista, mikä kuulostaa ainakin minusta aika oudolta. Joka tapauksessa Bulbasaurit ovat ystävilleen ja kouluttajilleen uskollisia pokemoneja, ja siksi niiden kouluttaminen vahvaksi voi olla jopa helppoa. Bulbasaurit ovat siis sosiaalisia otuksia, mikä näkyykin siinä, että ne elävät usein suurissa laumoissa metsissä.

On myös todettu, että Bulbasaurlaumoja  johtaa usein niiden kehittyneempi muoto, valtava kasviköriläs Venusaur. Esimerkiksi muutamassakin Pokemon-animen jaksoissa tätä päästään nimittäin todistamaan.

Ja koska nämä Bulbat ovat siis sosiaalisia, niin niillä on myös erikoisia sosiaalisia piirteitä, millaisia muilta pokemoneilta ei aina löydykään! Esimerkiksi Bulbasaureilla on suuri hoivavietti, ja siksi ne tykkäävät hoitaa vastakuoriutuneita vauvapokemoneja. Tätäkin käyttäytymistä nähdään animessa, kun Ashin Bulbasaur keinuttaa Mistyn itkuista Togepia rihmoillaan ja laulaa samalla harvinaista Bulbasaurien kehtolaulua.

Koska Bulbasaur on ruohopokemon, se liikkuu paljon metsissä. Bulbasaurin voikin nähdä makoilemassa kasvien keskellä auringossa, keräten näin energiaa sipuliinsa. Bulbasaurit viihtyvät myös usein esimerkiksi puutarhoissa, tai sitten ne piileskelevät ontoissa puunrungoissa ja kantojen koloissa.

Bulbasaurit ovat todella vahvoja, koska pystyvät hyödyntämään iskiessä pitkiä rihmojaan. Vaan mistä ne rihmat oikein tulevat? Sipulin sisältäkö? :D Koska Bulbasaureilla ei ole käsiä, niin rihmoista on niille hyötyä muussakin kuin otteluissa. Niillähän voi vaikka kätevästi kantaa yhtä sun toista. Bulbasaurin energianlähde on sen sipuli, jonka avulla se voi myös suorittaa tiettyjä iskuja. Näistä yksi on yksi ruohopokemonien vahvimmista iskuista – Solarbeam tai suomeksi hienosti käännetty Auringonsäde.


Bulbasaurin nimi tulee sanoista “bulb” (sipuli) sekä “saur” viitaten dinosaurukseen. Bulbasaur saattaakin olla kaukaista sukua eräälle dinosauruslajille, nimeltään Dicynodont. Ääk, mikä sanapainajainen. D: Bulbasaurin sanotaan muistuttavan myös etäisesti sammakkoa, mikä ainakin minusta pitää ihan paikkansa. Selässä kasvava sipuli sen sijaan taas muistuttaa liljan sipulia.
Dicynodont
Omasta mielestäni Bulbasaur on aivan ihana pokemon, ja kuten jo mainitsinkin, ehdottomasti lemppari ruohostarttereista. Kaiken kaikkiaan Kantostarttereista se on toiseksi paras, koska Charmander vie ykkössijan ihan mennen tullen! Ja onhan se Squirtlekin ihan mukava pokemon.

---------------------------------------------------

Tässä siis tämä ensimmäinen tekstini valtavaan Pokedexiin! Taisi tulla vähän tuollainen yliasiallinen teksti joissain kohdissa, mutta väliäkö sillä! :D Tämmöisiä sepostuksia tulen sitten jatkossa kirjoitamaan todellakin jokaisesta pokemonista - seuraavaksi on vuorossa Ivysaur.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti