tiistai 23. kesäkuuta 2020

Pokémon-fossiilit #11: Amaura & Aurorus


Sail Fossil: Amaura & Aurorus

Amaura ja Aurorus ovat jälleen sellaisia Pokémoneja, joiden olemassaolon mä meinaan aina unohtaa. Musta tuntuu että nämä kaksi ovat saaneet aika vähän huomiota muutenkin, esimerkiksi animessa tai peleissä, mikä on harmi, koska tässä kaksikossa ei ole suinkaan mitään vikaa. Amaura on pieni dinosaurus, joka eli aikoinaan Pokémon-maailman kylmimmissä kolkissa. Sen luonnollisia vihollisia olivat Tyrantrumit, joita Amaura nimenomaan pakeni kylmille seuduille. Aurorus liikkui tottakai samoilla alueilla ja oli luonteeltaan tyypillisesti rauhallinen Pokémon. Ne pystyivät kuitenkin suuttuessaan muodostaa jääseiniä suojaksi eteensä, sekä koteloimaan vastustajansa jäälohkareen sisään. Amauran kyljissä olevista kristalleista hehkuu kylmää ilmaa, joka voi saavuttaa jopa -150:n celsiuksen asteen. Pokémon viilentää sillä itseään, sillä se ei selviä lämpimässä ilmassa pitkään.

Amaura ja Aurorus perustuvat tottakai pitkäkaulaisiin dinosauruksiin, luultavasti sauropodeihin, joita eli tosimaailmassa yli 200 miljoonaa vuotta sitten. Sauropodien fossiileja on löydetty lähes kaikkialta maailmasta, myös kylmältä Antartikselta, joten ne sopivat näiden jääpokémonien ideaksi loistavasti. Sauropodien lisäksi Pokémoneissa näyttäisi olevan viittauksia myös Amargasaurus-suvun dinosauruksiin, joilla oli Amauran ja Auroruksen tavoin eräänlainen purjemainen niskakoriste. Auroruksen design on saattanut saada vaikutteita myös kuningattarien tavasta pukeutua koruihin ja viittaan, ollen näin luonteva vastapari Tyrantrumille ja sen kruunupäiselle kuningasmaiselle designille. Hehkuva niskakoriste jääpokémonien päässä ja kaulassa muistuttaa revontulia.

Sauropodin fossiili

Amargasaurus

Amaura ja Aurorus ovat tosiaan sellaisia Pokémoneja, jotka unohdan melkein aina. Mä tykkään niiden ideasta kovasti ja poksujen designitkin ovat ihan ok, mutta en sanoisi näitä miksikään lemppareikseni. Varsinkin Amauran design on mielestäni jollain tavalla vähän liian epäpokémonmainen, ja mulle tulee siitä vaan mieleen joku My Little Pony-hahmo. Aurorus on sen sijaan ihan tyylikäs, muttei sekään ole tehnyt muhun valtavaa vaikutusta. Silti, tässä kaksikossa ei ole mitään suurta vikaa, vaan tykkään näistä, mutta en ehkä käyttäisi ikinä tiimissäni. Tai no, ehkä jonain päivänä. Aurorus on kuitenkin ihan hieno. En näköjään osaa sanoa kauhean tarkasti mitä mieltä olen näistä. :D Ihan ok Pokémoneja kai sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti