sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

E3-uutisia: Uusia Pokemoneja & Battle Royal

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/SunMoon/pokemon-sun-and-moon-new-pokemon_zpsatthrb9d.jpg

Mun Pokemon-intoni on ollut hieman matalalla viime aikoina, mutta onneksi nämä jatkuvat Sun ja Moon-uutiset nostavat sitä taas huomattavasti ylemmäs. Jatkoin sen ansiosta pitkästä aikaa mm. Pokedexini täyttöä Y:ssä, mikä on ollut todella hauskaa. Ehkä hienointa mitä mulle sattui täyttäessäni sitä joitain päiviä sitten oli se, kun törmäsin pensaassa shinyyn Pokemoniin! Jep, tämän postauksen tarkoitus on puhua E3-messujen Pokemon-uutisista, mutta mä halusin ensin rehvastella löytämälläni shinylla teille. Olenpas mä kauhea. :D Pokemon jonka kohtasin oli Bunnelby, jonka shiny-värityksestä tykkään itse asiassa tosi paljon. Tämä pupunen oli elämäni toinen shiny jonka löysin ihan itse pensaasta - ensimmäinen oli HeartGoldissa Hoppip.

No mutta, mennään nyt itse asiaan eli viikolla ilmestyneisiin uusiin Sun ja Moon-uutisiin, joita uusi gameplay-video, trailerit ja kaikenlainen muu vastaava toi meille! Katsoin livestreamia kun peleistä näytettiin ensimmäisen kerran gameplayta, ja on kyllä pakko myöntää että se näytti tosi kivalta! Vierastan edelleen vähän pelin grafiikoita, varsinkin se itse pelin ympäristö näyttää jotenkin tosi tylsältä ja oudon tyhjältä. Musta tuntuu kuin siellä kuuluisi olla paljon enemmän kaikkia yksityiskohtia, kuten puita ja pensaita. Mutta se mikä näytti musta kaikkein hienoimmalta peleissä tällä hetkellä, olivat varmaan itse ottelut. Pelien kehittelijät taisivat mainitakin että he halusivat keskittyä otteluiden tekoon oikein kunnolla, jotta ne näyttäisivät mahdollisimman hienoilta. No, ainakin musta he onnistuivat siinä oikein mainiosti.


Tykkään siitä miten kamera pyörii ottelun aikana hienosti Pokemonien ympärillä - vielä paremmin kuin esim. X:ssä ja Y:ssä. Lisäksi musta on edelleen tosi kiva lisä että kouluttajat näkyvät nyt otteluissa seisovan Pokemonin takana. Se saa pelin tuntumaan enemmän siltä, että kouluttaja ja Pokemon oikeasti ottelevat yhdessä. Oli myös hauskaa nähdä uusi trainereille annettu ominaisuus overworldissa - jos he haluavat otella, he eivät vain seiso paikallaan tylsästi, vaan pomputtavat pokepalloa kädessään valmiina haasteeseen. Lisäksi jos astut kouluttajan lähelle, peliruutuun ilmestyvät sellaiset mustat viivat luomaan pientä jännitystä ennen ottelua. Hauska idea, mutta pelkään että se alkaa jossain vaiheessa kyllästyttää. Varsinkin jos trainereita on monta rivissä ja haluat vain nopeasti niiden ohi. Mulla ei myöskään ole yleensä kauheasti ongelmia kouluttajien kanssa otellessa, joten tuollainen jännitys ei ehkä sovi kauhean hyvin siihen. Varsinkin jos kouluttaja heittää sua vastaan 3-tasoinen Caterpien. :D


Otteluissa oli myös pieni yksityiskohta josta en itse asiassa tykännyt hirveästi - peli kertoo nyt mitkä iskut ovat tehokkaita tai epätehokkaita vastustajan Pokemonia vastaan. Tosin tämä ominaisuus taisi toimia vain poksuilla jotka olet jo kohdannut pelissä aiemmin, mutta silti. Mä en muista tyyppivahvuuksia ihan täydellisesti, mutta en silti halua että peli kertoo niitä mulle. On paljon hauskempaa koittaa muistaa oikein, kokeilla, ja todeta että olin taas väärässä. :D Mutta ei tämä nyt mikään kauhea miinus ole. Toivottavasti kyseisen ominaisuuden saisi pois päältä. Uusi Pokedex näyttää ihan kivalta, vaikka sitä ei kauheasti näytettykään. Tykkään Pokemonien uusista Pokedexissa näkyvistä spriteista tosi paljon.

Seuraavaksi päästään ehkä kaikkein hienoimpaan asiaan mikä paljastettiin, eli uusiin Pokemoneihin! Olin aika varma että meille näytettäisiin E3:ssa muutama uusi alkureittien Pokemon. Oikeastaan koko gameplay-pätkä mikä meille näytetiin oli lähes tasan sellainen kuin oletinkin sen olevan. Joka tapauksessa uudet Pokemonit ovat nimeltään Pikipek, Yungoos ja Grubbin.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/SunMoon/pikipek_zpsjhl6haho.png

Pikipekillä on mun mielestä ihan hirmu kiva nimi! Tämä Pokemon on se mystinen tikka, joka nähtiin ihan ensimmäisessa Sun ja Moon-trailerissa. Pikipek näyttää musta vielä kivemmalta ja söpömmältä kuin miltä fanit koittivat päätellä sen suunnilleen näyttävän. Pikipek nousi hetkessä ehkä lempparikseni kaikista Alola-Pokemoneista tähän mennessä - tykkään sen designista vaan niin paljon! Toivottavasti sen kehitysmuodotkin olisivat yhtä kivoja, koska silloin haluan tämän linnun ehdottomasti tiimiini. Pikipekistä ollaan myös sanottu tosi hauskasti Pokemonin virallisilla sivuilla:  

These Pokémon drill holes in trees and store food in the holes. They also like small, glittering objects and will tuck them away in their food stores, too. It’s often said, "Something lost, something missed, check inside the Pikipek nest."


http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/SunMoon/yungoos_zps6df7kf35.png

Nähtyäni kaikki Trump-vitsit Yungoosista, en voi katsoa Pokemonia enää normaalisti. Yleisesti se on kuitenkin ihan vekkuli ja hauska Pokemon, mutta sen design on musta vähän tylsä. Varsinkin nyt kun näen sen vaan koko ajan Trumppina... Hitsin Tumblr, pilaat aina kaiken. :D Tykkään tosin noista Yungoosin valtavista hampaista tosi paljon. Muutenkin Pokemonin idea on kiva - se vaan syö ja nukkuu, ihan kuten minäkin. xD Yungoosista kerrotaan että niitä tuotiin aikoinaan Alolaan saalistamaan jotain toista Pokemonia, joiden määrä oli räjähtänyt liian suureksi. Hauskaa koska ilmeisesti Havaijillekin oltiin tuotu joskus aikoinaan joitain eläimiä (olikohan se sitten mungo?) tuhoamaan ylikasvanutta rottapopulaatiota. Yungoos taitaa olla tämän sukupolven HM-orja.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/SunMoon/grubbin_zpstvbbu78n.png

Grubbin on hieman tylsä, mutta uskon että se saa jonkun hienon kehitysmuodon. Tai ainakin toivon kovasti niin. Jostain syystä Grubbinin design näyttää musta ihan siltä, että siitä voisi kehittyä puoliksi Ground-tyyppinen, mutta Pokemonista sanotaan että ne rakastavat sähköä. Joten ehkä siitä tuleekin sähköpokemon? Olisi kyllä kivaa saada Joltikin lisäksi toinenkin sähkö-ötökkä. :) Tosin voihan se olla ettei Grubbinin tyypitys muutu miksikään, vaan se pysyy pelkkänä Bugina koko ajan. Grubbin on musta ihan kivannäköinen ja -oloinen Pokemon, mutta en mitenkään erityisesti välitä siitä, ainakaan tällä hetkellä. Ihan söpö se on, mutta muuten vähän tylsä.

Kaiken tämä infon lisäksi meille näytettiin vielä uusi tapa otella Sunissa ja Moonissa, mikä on nimeltään Battle Royal. Siinä neljä pelaajaa ovat kaikki toisiaan vastakkain samaan aikaan yhdellä areenalla. Musta tämä kuulostaa oikein hauskalta idealta, jota tulen varmasti kokeilemaan. Toivon kuitenkin ettei se ole liian epäreilua, koska voin hyvin kuvitella että jotkut trollit kääntyvät yhdessä yhtä pelaajaa vastaan, niin ettei tällä ole mitään mahdollisuuksia. :D Toivotaan ettei sellaista tapahdu.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/SunMoon/battleroyal1_zps1dakz98k.jpg

Yleisesti kaikki tämä uusi info on ollut todella positiivista mulle. Uudet Pokemonit ja Alola näyttävät edelleen tosi hienoilta, enkä malta odottaa että pääsen pelaamaan itse! Pahoittelen jos tämä postaus oli vähän sekavasti kirjoitettu, koska kirjoitin tämän aika väsyneenä. Miten musta tuntuu että mä kirjoitan tuollaisen lauseen nykyään lähes jokaisen postauksen loppuun? Ehkä mun pitäisi nukkua enemmän. :D

4 kommenttia:

 1. Pokemon yys kannattaa hommatta valkoisia vivilloneja koska saat aika helposti harvinaisempiakin pokemoneja gtässäs koska pohjoismaista saatava vivillion patter on toiseksi harvinaisin pattern maailmassa. Olen esim saanut legendaarisia, vauvapoksuja ja starttereita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä vinkistä! Olen itse asiassa juuri keksinytkin tehdä noin, ja kasvatan siksi tällä hetkellä läjäpäin valkoisia Vivilloneja.

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista