tiistai 24. marraskuuta 2015

Elokuva 18: Hoopa and the Clash of Ages

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Pokemon%20XY/M18_English_poster_zpsmgkqldmc.png

Muistatteko kuinka mä sanoin Diancie and the Cocoon of Destruction-leffaa kaikkein huonoimmaksi Pokemon-elokuvaksi ja aika lailla haukuin koko filmin pystyyn? No nyt mä perun kaikki sanani, koska se Diancie-leffa on mestariteos tähän uusimpaan Hoopa-leffaan verrattuna. Hoopa and the Clash of Ages on ehdottomasti surkein Pokemon-elokuva ikinä! Se on niin huono, että meinaa itku päästä!! Jos rakastat kyseistä elokuvaa, suosittelen jättämään tämän postauksen lukematta. Muuten se olet sinä joka itkee. :D

Kuten Diancie-leffan kanssa, tässäkin on sama ongelma: siinä ei tapahdu yhtään mitään! Mä en edes tiedä mitä mun pitäisi sanoa tästä Hoopa-elokuvasta, koska en vaan osaa pukea sen hirveyttä selviksi sanoiksi. Todella surkea juoni, sitäkin huonommat hahmot, ja muutenkin vain niin kamala teos, että toivon etten olisi koskaan nähnyt sitä. Hoopa and the Clash of Ages on Pokemon-elokuvien historian epäonnistunein ja surkein pohjanoteeraus, jonka kanssa mä en tämän jälkeen halua olla enää ikinä tekemisissä. Mulla ei ollut sen Diancie-katastrofin jälkeen tästä Hoopa-leffasta oikein minkäänlaisia odotuksia. Ja nyt, täten julistan etten odota tulevilta Pokemon-elokuvilta enää ikinä mitään. :D Uskon etteivät ne voi enää ikinä parantua tällaisen kuran jälkeen. Uskoni Pokemon-elokuviin on täysin poissa. Kiitos Hoopan.

Varoitus! Juonipaljastuksia tästä eteenpäin:

Tarina alkaa takaumasta, jossa näkyy Hoopa uljaassa Unbound-muodossaan, taistelemassa legendaarisien Pokemonien kanssa, joita otus taikoo itse esiin kultaisista renkaistaan. Pian kuva hyppää Ashiin ja hänen ystäviinsä, jotka viettävät aikaa jossain keitaalla keskellä erämaata. En muista nähneeni sellaista paikkaa Kaloksessa. :D Yhtäkkiä ilmaan ilmestyy kultainen rengas, joka kiskoo Ashin ja Pikachun sisäänsä. Ash kulkeutuu renkaan läpi kauemmas Hoopan luokse, joka on täällä kertaa Pikku-Myy-muodossaan. Hoopa pelleilee hetken Ashin kanssa mm. mainostamalla elokuvan katsojille Pikachun eri Cosplay-asuja, taikoessaan kymmeniä sähköhiiriä Ashin niskaan. Hoopa pystyy loihtimaan mitä vain renkaistaan, sekä kuljettamaan esineita ja ihmisiä niiden lävitse.


Pian Ashin kaveritkin imaistaan samaan paikkaan, samalla kun Hoopan kanssa samassa kylässä kasvanut nainen, Mirai, tulee myös paikalle. Pian myös hänen ystävänsä, Baraz, liitää paikalle Braviarylla, mukanaan Hoopan Prison Bottle. Mirai ja Baraz ovat jotain random Arceuksenpalvojia, joilla on jotain mystisiä taikavoimia. Huoh... Niinpä tietysti. :D Juuri mitään ei ehditä selittämään tai mitään järkevää tapahtua, kunnes Hoopan arvokas purkki aukeaa, ja vapauttaa vahingossa sinne vangitun "Hoopan pahan puolen", kutsumanimeltään Shadow Hoopa. (Vai oliko se Dark Hoopa? Ihan sama, ei kiinnosta.) Kyseessä on Hoopan kauan aikaa sitten syntynyt "viha", joka oltiin vangittu pulloon ja piilotettu luolaan. Kuten leffan alussa näkyi, Hoopa oli siis aikoinaan riehunut tässä samaisessa kaupungissa missä hahmot nytkin olivat, tavoitteenaan loihtia aina vain yhä voimakkaampia Pokemoneja vastustajakseen otteluissa. Lopulta Unbound Hoopa raivostui taistelleessaan legendaarisia Pokemoneja vastaan, ja synnytti Shadow Hoopan. Tai jotain sellaista.

Nyt arvokas vankipurkki meni palasiksi, joten se tuli korjata äkkiä ennen kuin Shadow Hoopan onnistuu tuhota originaali Pkku-Myy-Hoopa. Voi herranjumala miten tylsäääääääh... :P Kaikki muut paitsi Ash rientävät johonkin museoon fiksaamaan pulloa, samalla kun Ash piileskelee Shadow-mörkä Hoopan ja Pikachun kanssa. Pian Hoopat kuitenkin kohtaavat ja alkavat kumpikin loihtia puolelleen renkaistaan legendaarisia Pokemoneja. Pikku-Myyn tiimiin taiotaan ensin Lugia, ja myöhemmin Rayquaza, Latios ja Latias, kun taas mörön tiimiin pääsee Groudon ja Kyogre Primal-muodoissaan, sekä Kyurem, Giratina, Dialga ja Palkia. Voi kauhea mitä legendaaristen Pokemonien turhaa tuhlausta ja totaalista nöyryyttämistä!! Sitä tämä leffa oli täynnä, ja se jos mikä pilasi tätä jo muutenkin kauheaa kurakasaa entisestään. Elokuvan seuraavat puolituntia oli pelkkää näiden legendaaristen Pokemonien riehumista ympäri kaupunkia. Se oli niin tylsää katsottavaa, että mun ilme oli oikeasti joku tällainen kun yritin saada katsottua elokuvan väkisin loppuun asti:

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Pokemon%20XY/tumblr_mo0iurtAC91r2g7mto1_500_zpsphwrcfzn.png

Pitkän tylsistyttävän lento- ja riehumissession jälkeen pullo saadan juuri ajoissa korjattua, jonka ansiosta Shadow Hoopa imeytyy takaisin sen sisään. Harmi vain, pullon pahuus leviää hetkeksi Ashiin, mutta ei hätää! Hoopa itkee ja loihtii kaiken pahan pois, minkä jälkeen kaikki huolet ovat poissa. Hiphurraa, olipas tylsää. :P Elokuva päättyy tähän, legendaaristen Pokemonien häipyessä takaisin omille mailleen, ja Ashin ystävineen jatkaessa Pokemonmatkaansa.

Loppu

Mä en todellakaan pidä tästä leffasta. En edes tiedä pystynkö kirjoittamaan tästä kunnollista arvostelua, koska koko elokuva oli kokonaisuudessaan ihan täyspaska. :D Ei siitä tarvitse sen enempää sanoa, mutta koitan nyt mainita muutaman seikan MIKSI se oli niin kauhea. Ensinnäkin juoni. Se oli ihan surkea. Pokemon-elokuvien juonet ovat aina niin samanlaisia, vaikka ei niiden tarvitsisi olla! Miksi Pokemonit aina riehuu ja tappelee keskenään? Miksi leffat alkavat aina jostain mystisestä takaumasta? Miksi Ash lentää joka ikisessä leffassa? Miksi tässä leffassa ei ollut mitään muuta kuin pelkkää tätä kaikkea? Äääääh...

Myös leffan hahmot ja musiikit olivat ihan tylsiä. Miraissa ja Barazissa ei ollut mitään kiinnostavaa. He eivät edes loppujen lopuksi olleet kauhean tärkeitä juonelle. Mitä nyt sekoilivat muiden mukana elokuvan lopussa. Tietysti he nimenomaan vapauttivat sen Shadow Hoopan, mutta siihen olisi pystynyt kuka tahansa, jos vain tietäisi pullon olinpaikan. Miksi he edes hakivat alunperin sen pullon sieltä luolasta? Oliko siihen joku järkevä selitys? Mulla ei ole hajuakaan.


Lisäksi kuten jo mainitsin, legendaariset Pokemonit ja niiden toteutus... Voi pyhä Arceus sentään mitä kuraa! Legendaaristen Pokemonien kuuluisi olla upeita! Mahtavia! Kiinnostavia! Niitä kohdeltiin kuin roskaa tässä elokuvassa. Niitä taiottiin tyhjästä, jolloin niiden mystisyys ja arvokkuus katosi sekunneissa. En tiedä ymmärrätekö mitä mä tarkoitan tällä, koska olen huono selittämään. Mutta jos ajatellaan esimerkiksi Lugiaa toisesta Pokemon-elokuvasta. Kun se tulee esiin ensimmäisen kerran, se on hieno hetki. Kaikki pysähtyvät katsomaan merestä kohoavaa juhlallista olentoa. Tässä leffassa se vain taiottiin paikalle ilman mitään tunnelmaa. Ja kun legendaarisia Pokemoneja taiottiin esiin vielä joku kymmenen lisää samaan aikaan, niiden hienous katosi hetkessä. Yrittivätkö leffan tekijät tehdä filmistään jotenkin hienomman lisäämällä siihen kaikki legendaariset Pokemonit, vai mikä ihme oli syynä sellaiseen turhuuteen? Muhun se ei ainakaan uponnut. Päinvastoin.

Kaiken tämän sotkun keskellä oli vielä paljon pieniä yksityiskohtia, jotka saivat mut vain nauramaan, koska ne olivat niin typeriä, turhia ja epäonnistuneita. Esimerkkinä se, kun Hoopa taikoi esiin kymmeniä Pikachuja. Joo, olihan se ihan söpöä tavallaan, mutta se oltiin toteutettu jotenkin typerästi. Varsinkin kun kaikki eri Cosplay-Pikachut ilmestyivät esiin. Musta tuntui yhtäkkiä, että katson jotain ORAS-mainosta. Tosin ehkä mä olen vähän liian ankara ja negatiivinen. Kohtauksen oli kai kuitenkin tarkoitus olla vain hauska.


En osaa sanoa tästä leffasta oikein mitään muuta. En halua haukkua sitä enempää, vaikka se sen mun puolesta ansaitsisikin. Tämä leffa oli vain TODELLA TYLSÄ. Mä olin oikeasti katsonut tätä elokuvaa vaivaiset kuusi minuuttia, jolloin huomasin olevani jo tylsistynyt. Elokuva katsominen oli enemmänkin haaste, kuin hauska viihdehetki. En keksi Hoopa and the Clash of Agesta mitään hyvää sanottavaa, koska siinä ei ollut mitään hyvää. Ei sitten yhtäkään pikkujuttua josta olisin pitänyt. Koko elokuva oli täyttä kuraa alusta loppuun asti, ja hurrasin ääneen kun se vihdoin loppui. Siinä ei tapahtunut mitään. Ashilla ei ollut edes loppujen lopuksi paljon vuorosanoja tarinan aikana, koska koko elokuvan hän vain lenteli taivaalla tekemättä mitään. Oikeastaan kukaan ei tehnyt juuri mitään. Ainoastaan legendaariset Pokemonit ja Hoopat, jotka riehuivat tylsästi keskenään.

En siis todellakaan suosittele tätä elokuvaa. Sori että tämä on näin negatiivinen postaus, mutta kun en vain siedä tätä leffaa ollenkaan. Jos meinaatte katsoa tämän joskus, älkää. Säästätte tunnin elämästänne, jos jätättä tämän tylsääkin tylsemmän jo sata kertaa aiemmin nähdyn Pokemonpelleilyn väliin. Kawa kuittaa.

Arvostelu

Juoni: ★

Tunnelma: ★

Hahmot: ★

Musiikit: ★

Yleinen arvosana koko elokuvasta: ★

4 kommenttia:

 1. Hahah! Voi Hoopa-parkaa, mutta ymmärrän kyllä mielipiteesi elokuvasta. :D Ei tämä mustakaan mikään ihmeellinen tarina ollut. Kuten sanoit, aika tylsä. Nyt kiinnostaa kattoa se Diancie-leffa josta puhuit, koska en ole sitä vielä nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä elokuva oli aikamoinen pohjanoteeraus. En tykännyt. :D Se Diancie-leffa tuntuu ihan siedettävältä tämän jälkeen. Kerro sitten tykkäsitkö siitä!

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taisin käyttää paljon voimasanoja kun kirjoittelin tätä. En kuitenkaan yrittänyt kuulostaa mitenkään vihaiselta. Ihan hymyssäsuin mä tätä postausta kirjoittelin. :)

   Poista