keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Johto: 155 Cyndaquil

Hei kaikille! Taas laitan tänne uuden pokemontekstin, joka on tällä kertaa yksi suloisimmista pokemoneista ikinä:

155 CYNDAQUIL


Ah, Cyndaquil! Tämä pikkuinen tulipokemon on todella söpö ja sympaattinen otus! Rakastan Cyndaquilia ja sen syötävänsuloista ulkonäköä! Olet ihana Cyndaquil, olet ihana! Awww!

Joo, eli siis tiedätte nyt että pidän Cyndaquilista, ja että se on minusta söpö… Mutta siis ihan oikeasti, katso nyt tuota sen naamaa ja noita silmiä! Haluan tuollaisen iloisen pikku otuksen lemmikiksi NYT.

Cyndaquil on tulityyppinen tulihiiripokemon. Kyllähän se vähän hiireltä näyttää, mutta enemmän siitä tulee minulle mieleen myyrä tai vastaava otus. Joka tapauksessa, nämä tulihiiret ovat vasta vauvoja, ja siksi yleensä hieman kehittymättömiä iskuissaan. Siksi Cyndaquilin kouluttaminen voi olla vaivalloista, koska ne tarvitsevat aikaa oppimiseen. Awww, minua tällainen piirre ei haittaa, vaan tahdon sen vain enemmän ja enemmän!

Tämän takia Cyndaquilit ovat yleensä myös ujoja ja arkoja, ja menevät aina ensimmäisinä piiloon, kun jotain pelottavaa tapahtuu. Kun Cyndaquil säikähtää, se työntää liekit esiin selässä olevista, neljästä, punaisesta kuviostaan. Myös ollessaan vihainen, se tekee näin. Kun Cyndaquil ottelee, se pitää yleensä koko ajan liekkejään esillä. Jos tulihiiri on väsynyt ja voimaton, se ei saa pidettyä liekkejään esillä, ja joutuu sammuttaamaan ne.

Cyndaquil voi käärityä pieneksi palloksi kuin siili, ja näin suojautua mahdollisilta vaaroilta tai iskuilta. Kerällä ollessaankin se voi tehostaa puolustustaan laittamalla liekkinsä esiin. Toisin kuin toinen tulialoituspokemon Charmander, Cyndaquil voi pulahtaa myös uimasille, pitäessään vedessä liekkejään sammutettuina. Mitäköhän tapahtuisi, jos Cyndaquil päästäisi liekkinsä valloilleen vaikkapa merenpohjassa? Kuoleeko Cyndaquil kuten Charmander, jos sen tuli sammuu, vai tapahtuuko tulen sammuessa mitään?


Ashin pyydystämä Cyndaquil on minusta Animessa todella sympaattinen olento. Ärsyttää kuinka kaikki puhuvat aina siitä, kuinka vahvoja Ashin Charizard ja Infernape ovat, mutta Cyndaquil on unohdettu kokonaan. Kyllähän se on varmaankin heikompi kuin esim. Charizard, mutta suhteessa se on kehittynyt varmasti yhtä paljon, ellei enemmänkin.

Cyndaquil voittaa varmaan 70% Ashin saliotteluista joissa se on ollut mukana. Cyndaquil hakkaa vahvan Scytherin, Steelixin, Dewgongin ja Gastlyn, joille taas usein Pikachu hävisi. Ja Pikachuhan tunnetaan aika vahvana sähköhiirenä. Silti tällä kertaa tulihiiri vei voiton monessa ottelussa. Cyndaquil aloitti ihan pohjalta, eikä osannut edes perusasioita otteluista, mutta on kehittynyt TODELLA paljon aina Quilavaksi asti! Miksi se aina unohdetaan, MIKSI?

Tämän tulihiiren nimi tulee sanoista “cinder” (hiilimurska) ja “quill” (piikki) viitaten sen tulenlieskojen piikikkääseen ulkonäköön. Cyndaquil on selvästi kuin jokin pieni nisäkäs. Tämmöinen voisi olla esimerkiksi myyrä, päästäinen tai nokkasiili. Ainakin kahdella viimeisellä näistä on pitkulainen kuono, aivan kuten Cyndallakin. Nokkasiilit ovat myös piikikkäitä, vähän niin kuin siilit ovat, ja Cyndan nimessähän viitataan sanaan piikki. Ehkä se tulisi osittain nokka- ja tavallisten siilien piikikkyydestä? Päästäisillä taas on pehmeä turkki, ja pitkä häntä, mitä Cyndaquililta taas ei löydy.

Muistan pienenä Korkeasaaressa nähneeni sellaisen hiiren, jolla oli pitkä kuono. Sanoin sitä kärsähiireksi, ja joka vuosi mennessäni eläintarhaan, halusin aina eniten nähdä kärsähiiren. Olin siitä eläimestä jostain syystä vaan aivan hirveän innoissani, koska se oli minusta niin älyttömän söpö. :3 Oikeasti kyseessä on pieni nisäkäslaji, lyhytkorva-hyppypäästäinen. Kärsähiirestä muodostui sellainen perheemme inside-vitsi, joka on yhä edelleen voimassa! ^^

Kärsähiiret elävät muuten vain 56 päivää. Aika hirveää oikeastaan, mutta sellaisiahan nuo pikkunisäkkäät ovat. Kovin, kovin lyhytikäisiä. Cyndaquil kuitenkin puuskuttaa elossa normaalin pokemonin verran. Vaan kuinkakohan vanhoiksi pokemonit keskimäärin elävät? Onko Pikachu yhä elossa, Ashin viettäessään 80-vuotissyntymäpäiviään? Vai onko Ash jo haudassa kun Pikachu on vasta puolessa välissä elämäänsä? Se olisi kyllä hauska tietää!

Lyhytkorvahyppypäästäinen
Joka tapauksessa Cyndaquil on siis todella suloinen pikku pokemon, ja yksi lempparipoksuistani! Se pitää tulialoituspokemonien laatua yllä, toisin kuin seuraava tapaus Torchic, joka romauttaa sen hyvin alas, eikä se siitä valitettavasti minun kohdallani nouse Chimcharin tai Tepigin kohdallakaan… Mutta niistä lisää muualla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti