maanantai 3. kesäkuuta 2013

Johto: 154 Meganium

Kenellä alkoi kesäloma? Kenellä ei? Entä kuka meni kesätöihin? Näin kesän alkamisen kunniaksi laitan tänne seuraavan pokemontekstin, joka on ruohopokemon:

154 MEGANIUM


Meganium kuuluu yllätys, yllätys Chikoritan ja Bayleefin kanssa lempparipokemoneihini. Se on näistä kolmesta ehkä kaikkein ihanin tapaus, koska se on vaan niin mahtava. Meganium on todella kaunis ja voimakas pokemon, joten miksi en pitäisi siitä? Ihan söpökin se on! :3

Meganium on ruohotyyppinen yrttipokemon. Sen päässä ei kasva edellisten muotojensa tavoin suurta lehteä, vaan sen otsasta lähtee kaksi pitkää tuntosarvea. Nämä muistuttavat kovasti jonkin kasvin emiä tai hedettä. Myös sen kaulassa kasvavat lehdet ovat muuttuneet vaaleanpunaiseksi kukkaseksi. Meganiumin naisellisesta ulkomuodosta huolimatta, sitä on harvinaisempi löytää naaraspuolisena.

Meganium on vahva ottelija, mutta se voi hyödyntää ottelussa muutakin kuin vahvoja iskujaan. Nämä ruoho-otukset pystyvät nimittäin levittämään kukastaan tuoksua, jonka haistajan aggressiviset ja vihamieliset tunteet leppyvät. Meganium voi hyödyntää tätä kykään myös otteluissa, saamalla vastustajan lempeäksi. Meganium on siis rauhaa luova pokemon,  toisin kuin edellinen muotonsa Bayleef, jonka tuoksu saa pokemonit kiivastumaan ja ottelemaan.

Meganiumit ovat myös luonteeltaan hyvin rauhallisia ja lempeitä. Ne ovat usein hyvin sävyisiä ja hyväntahtoisia toisia pokemoneja sekä ihmisiäkin kohtaan. Siksi ne usein suuttuvat harvoin, elleivät ole sitten monien Chikoritojen tavoin, helposti loukkaantuvaa sorttia.

Kuten monilla muillakin ruohopokemoneilla, Meganiumilla on kyky parantaa kuihtuneita kasveja. Tämän ominaisuuden avulla Meganium voi myös parantaa monia ruohopokemoneja, koska niitä pidetään puoliksi kasveina. Tutkijat ovat miettineet onko esimerkiksi Bulbasaur kasvi vai eläin, mutta koska Meganium pystyy parantamaan sen samalla tavalla kuin luonnonkasvit, niin kaipa se tarkoittaa että Bulbasaur on todella enemmän kasvi kuin eläin.


Olen jotenkin aina ajatellut että pokemonit Meganium ja Tropius olisivat hyvä pari, koska tykkään (ehkä vähän jopa liikaa) kaikkien poksujen parittamisesta! Haha! :) Tykkään vaan ajatella että mitkä pokemonit sopisivat hyvin yhteen, ja Meganium + Tropius on yksi sellainen hyvä pari. Olenko outo? :D

Siksi on hauskaa, että Pokemon-animessa onkin juuri sellainen jakso, jossa nämä kaksi ruohopokemonia ovat ihastuneet toisiinsa. Ashin Grovyle oli myös kiinnostunut kyseisestä naaras-Meganiumista, mutta tämä valitsi parikseen mielummin villin Tropiuksen. Tämä jakso on ollut yksi lemppareistani siitä asi kuin näin sen, koska minusta tämmöiset pokemonien ihastumiset keskenään on tosiaan vaan jotenkin niin hauskoja. Siksi tykkään esimerkiksi siitä, että Dawnin Buneary on pihkassa Ashin Pikachuun!

Meganiumin nimi tulee sanoista “mega” (suuri) ja “geranium” (pelargoni). Meganium muistuttaa ulkonöltään kovasti dinosaurusta, joista se voisi olla vaikka Sauropodi tai Apatosaurus. Ne ovat molemmat lempeitä kasvinsyöjä-dinosauruksia, joilla on pitkä kaula, kuten Meganiumillakin on. Kasviosa, eli kukka pokemonin kaulan ympärillä voisi olla nimeensäkin viitaten pelargoni. Pelargonit ovat vaaleanpunaisia ja kauniita, suuria kukkia, jotka kuuluvat kurjenpolvikasveihin. Ihan vaan kaikille epä-kasvitieteilijöille tiedoksi. :D

Meganiumilla on myös päässään nuo tuntosarvet, jotka voivat viitata ehkä johonkin hyönteiseen, tai sitten ihan vain johonkin kasviin. Kuten tuossa jo aiemmin mainitsinkin, niin nuo tuntosarvet muistuttavat kovasti jonkin kukan emiä tai hedettä. Sori oikeasti, en ole tarpeeksi hyvä kasvitieteissä, joten en oikeasti nyt muista kumpi on kumpi. Mitä se Muumilaakson Hemuli aina tutkii? :D

*facepalm* Mietinkin tässä että kuinka kauan minulta kestää vetää tänne joitain Muumi-vitsejä. Olen oikeasti nimittäin suuri Muumi-fani. Hävettää vähän myöntää, mutta parempaa lastenohjelmaa ei oikeasti ole olemassakaan...... Mutta nyt ääggh, äkkiä takaisin Pokemonin pariin:

Eli siis mitä mieltä te olette Meganiumista? Kertokaa kommenteissa! Kertokaa onko Meganium teidän lempipokemoninne vai ei. Itse sitä tosiaan rakastan paljon, ja se on minusta todella ihana pokemon! Meganium ei ehkä voita Bulbasauria, mutta jos ajattelisi kerralla kaikkia näiden muotoja, niin silloin Chikorita-Bayleef-Meganium olisi parempi ja kivempi kuin Bulbasaur-Ivysaur-Venusaur, mutta yksittäin Bulbasaur on niin paras tyyppi, ettei sitä voita joku Chikoritan muodoista sellaisenaan.

2 kommenttia:

  1. Moro! Kiva teksti, sitä on kiva lukea. Mikäköhän vielä olisi tuo jakso, jossa on Tropius? Mikä on sen nimi sen jakson? Kiitos Kawa vastauksista jos vastaat, kiitos. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Sen jakson nimi on "Kolmas pyörä" ja enkuksi se on "Odd Pokemon Out!". Jakso on munero 435, mutta pelkistä Advance-kauden jaksoista numero 161. On kyllä kiva jakso! ;)

      Poista