tiistai 25. helmikuuta 2020

Mielipiteitä Galar-Pokémoneista

Mun oli tarkoitus kirjoittaa tämä postaus jo marraskuussa hieman pelien julkaisun jälkeen, mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan. Mainitsin edellisessä postauksessa tykkääväni kovasti Galarin tuomista uusista kahdeksannen sukupolven Pokémoneista, mutta mä haluan mainita niistä vielä vähän tarkemminkin. En aio kirjoittaa mielipidettäni joka ikisestä uudesta Pokémonista, vaan sen sijaan mainitsen tässä postauksessa ainoastaan muutamia sellaisia, joista tykkään tällä hetkellä tosi paljon. Huomioikaa jälleen kerran, että nämä ovat tämänhetkisiä mielipiteitä ja voivat muuttua jatkossa paljonkin. Ja jos vaan yhtään huvittaa, niin luetelkaa ihmeessä kommenteissa teidän omia lemppareitanne. :)

Ihan ensimmäisenä mun on pakko mainita Shield-tiimini jäsenet, koska en saanut mahdutettua heistä mitään edelliseen postaukseen. Tiimiini kuuluivat siis Inteleon, Boltund, Coalossal, Indeedee, Frosmoth ja Dragapult joista kaikista luonnollisesti tykkään. Olen puhunut Inteleonista jo aikaisemmassa aloituspokémon-postauksessa, joten en sano siitä tässä tekstissä mitään. Boltund päätyi tiimiini, koska mä rakastan tosimaailman corgeja, jonka vuoksi ihastuin Yamperiin heti kun se paljastettiin. Yamper oli varmaan ensimmäinen kahdeksannen sukupolven Pokémon, josta tiesin heti, että haluan sen tiimiini. Boltund ei ole aina maailman kestävin hauva, mutta pärjää mainiosti huippukorkean nopeutensa ansiosta. Kaikenkaikkiaan ihana Pokémon. <3

Seuraavana tiimiini päätyi Coalossal, joka osoittautui myös tosi kivaksi tiimiläiseksi. Coalossal on niin kestävä, ettei sitä satuttanut ikinä melkein mikään. Silloin kun Coalossalin ensimmäinen muoto Rolycoly paljastettiin, siitä ei tunnuttu kauheasti pidettävän. Tai ainakaan kukaan ei ikinä puhunut siitä mitään. Mulla on kuitenkin taipumusta rakastua sellaisiin Pokémoneihin, joiden designeiseta muut eivät tykkää, joten mä rakastuin Rolycolyyn saman tien. :D Sen konsepti on mielestäni tosi hauska ja vaan paranee Pokémonin kehittyessä Carkoliksi, joka on kirjaimellisesti elävä hiilivaunu. :D Coalossal on myös ihan kivannäköinen, mutta pieni pettymys verrattuna edellisiin muotoihinsa. Toivoin niin kovasti, että sen vaunumaisuus olisi pysynyt mukana loppuun asti vahvemmin kuin pelkkänä hiilikasana poksun niskassa. Tästä huolimatta rakastan kaikkia kolmea ja Coalossal onkin varmaan yksi lemppareitani Rock-tyypin Pokémoneista.

Indeedee löytyy jokaisesta Pokemon Centeristä ja vaikka en alun perin pitänyt tätä Pokémonia mitenkään kauhean kiinnostavana tai ihmeellisenä, aloin rakastua siihen nähtyäni sen niin monta kertaa. Jokin naaraspuolisen Indeedeen naamassa on vaan niin söpöä, että tajusin pian haluavani sellaisen tiimiini. Rakastuin Pokémoniin sen jälkeen entisestään, vaikka käytinkin sitä tiimini jäsenistä ehkä vähiten. Tämä johtui kuitenkin enemmän siitä, ettei mulla ollut Indeedeelle kauhean hyviä iskuja pitkään aikaan, enkä pelin loppupäässäkään tiennyt varmasti mitä halusin opettaa sille. Tästä huolimatta Indeedee oli oiva tiimiläinen ja tykkään sen designista ja ideasta nykyään kovasti. Myös urospuolinen Indeedee on kivannäköinen, mutta pidän naaraasta enemmän.

Kuten koko Internet, myös mä rakastuin välittömästi Snomiin kun näin sellaisen, enkä epäröinyt hetkeäkään pyydystää sitä. Snom on aivan supersuloinen ja kehittyessään Frosmothiksi, sen ulkonäkö melkeinpä vain paranee. Bug/Ice on mielestäni tosi mielenkiintoinen tyyppiyhdistelmä, joten tykkään Frosmothista senkin puolesta tosi paljon. Se on voimakas, tyylikäs ja uniikki Pokémon, joka on ollut oiva lohikäärmeiden surmaaja Indeedeen Fairy-iskujen ohella. Erittäin kiva tapaus!

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä Dragapult, joka oli oikea maanvaiva pyydystää. Mulla kesti yli kolme tuntia ennen kuin löysin Dreepyn pensaasta, mutta onneksi se oli sen arvoista. Dragapultin Ghost/Dragon-tyypitys on myös tosi ainutlaatuinen ja mielenkiintoinen, mikä on varmaan suurin syy miksi halusin tämän poksun tiimiini. Tykkään myös Dragapultin ja sen muotojen ulkonäöstä tosi paljon - en aluksi pitänyt Pokémonin päässä olevista Dreepyistä, mutta nyt ne ovat mielestäni yksi parhaita asioita Dragapultin ulkonäössä. :D Mä käytän jostain syystä melko harvoin pseudo-legendaarisia Pokémoneja tiimeissäni, mutta Dragapult oli niin veikeä ja voimakas, että se oli pakko saada.

Tiimini lisäksi Galarista löytyy myös tosi paljon muita hienoja poksuja, joista yksi ensimmäisiä johon törmäsin oli Rookidee. Pikkuinen Rookidee on Corviknightin ensimmäinen muoto ja tämän sukupolven perinteinen alkureittien lintupokémon. Myös keskimmäinen muoto, Corvisquire, on tosi kivannäköinen ja haluaisin joskus koittaa ottaa nämä teräslinnut tiimiini. Tykkään niistä kaikista ja varsinkin supersöpö Rookidee on vienyt mun sydämen. Sillä on myös ihana cry. Jostain syystä itse Corviknight ei ole mun mielestä ihan yhtä tyylikäs kuin aikaisemmat muotonsa, mutta sen design ei ole missään nimessä huono.

Yksi Pokémon joka seilasi tiimissäni pienen hetken oli Nickit, Dark-tyyppinen supertyylikäs kettupokémon, jonka designista ja ideasta mä tykkään tosi paljon. Harkitsin aluksi pitäväni Nickitin tiimissäni, mutta korvasin sen myöhemmin Rolycolylla. Nickitin kehitysmuoto Thievul on myös tosi hauskannäköinen ja tykkään kovasti siitäkin. Thievul näyttää vanhanaikaiselta herrasmiesrosvolta ja onpa sitä myös verrattu seikkailija-Doran Swiper-hahmoon. :D

Pokémon joka on valloittanut kaikkien sydämen on tottakai ihana pyöreä Wooloo, jota myös mä rakastan tosi paljon! Musta oli hauska yksityiskohta, että pelin lopputekstien jälkeen ruudun ohi pyörii kasa Woolooita - Game Freak taitaa tietää miten pidettyjä ja meemimäisiä ne ovat. :D Odotin innolla mikä Wooloosta mahtaa kehittyä, ja nähtyäni Dubwoolin en voinut kuin rakastua hieman. Dubwool ei ole ehkä yhtä söpö ja herttainen kuin edeltäjänsä, mutta olisihan se pitänyt arvata, että pyörivästä Wooloosta kehittyy tottakai Iso-Britanniaan sijoittuvassa maassa jalkapallo! :D Dubwool on sen kannalta mahtava, vaikkei ihan ylläkään Wooloon tasolle designissaan.

Pohdin tosi pitkään tiimini tulityyppiseksi jäseneksi kahta eri Pokémonia: Coalossal tai Centiskorch. Päädyin ehkä kivihiilidinoon, mutta tykkään silti edelleen Centiskorchin designista tosi paljon! Se muistuttaa mua kovasti Zelda-vihollisesta, varsinkin muuttuessaan Gigantamax-muotoon. Myös Centiskorchin edellinen muoto, Sizzlipede, on tosi veikeän näköinen otus ja tykkään näiden kahden tuli/ötökkä-tyypityksestä kovasti. Mulla ei ole näistä tulimadoista kauheasti sanottavaa, mutta molemmat ovat kivoja ja voisin harkita ottavani nämä joskus tiimiini, kun eivät tällä kertaa päässeet.

Sitten vielä Falinks, pieni monesta osasta koostuva marssiva Pokémon, jota luulin ensisilmäyksellä pitkäksi toukaksi. :D En aluksi välittänyt tästä Pokémonista juurikaan, mutta nähtyäni sen otteluanimaation, aloin pikkuhiljaa tykästyä siihen. En yleensä pidä Pokémoneista jotka koostuvat tällä lailla monesta erillisestä olennosta, mutta Falinksissä on jotain mikä toimii. Se on hauskannäköinen ja jollain lailla söpö, vaikka se onkin vain kasa irrallisia palloja. :D Ehkä tämäkin voisi joskus päätyä tiimiini, jos oikein rakastun siihen.

Näiden mainintojen lisäksi Galarissa on lisää Pokémoneja joista tykkään kovasti, mutta en halua venyttää tätä postausta ihan ylipitkäksi. Sanottakoon että ainakin sellaiset otukset kuin Cufant ja Copperajah, Applin muotoineen, Arrokuda ja Barraskewda, Pincurchin, sekä Galarin fossiilit ovat ainakin vielä semmoisia taskuhirmuja joista tykkään syystä tai toisesta. Saatan tehdä myös vielä erillisen postauksen, jossa puhun kaikista uusista Galar-formeista, koska en maininnut niitä tässä tekstissä ollenkaan. Vaikka mä hoen tätä koko ajan, niin sanon vielä kerran, että yleisesti kahdeksannen sukupolven Pokémonit ovat mielestäni tosi onnistuneita, eikä niiden seassa ole juuri yhtäkään josta en totisesti pitäisi. Toivottavasti jatkossa nähdään lisää yhtä kivoja poksuja!

1 kommentti:

  1. Itse tykkään myös tosi paljon Rookideesta ja kumppaneista ja pidän myös kovasti kaikista uusista gallerian firmoista.

    VastaaPoista