perjantai 5. tammikuuta 2018

8. sukupolvi Espanjassa?Mä en ole yleensä sellainen ihminen joka tykkää kauheasti spekuloida tulevia asioita. Mä enemmänkin vain istun rauhassa ja odotan kärsivällisesti uutta infoa. Olen siis vähän tylsä. :D Sama pätee myös Pokemonmaailman asioihin. Ennen kuin seitsemäs sukupolvi paljastettiin, huomasin kuitenkin että todella monet olivat spekuloineet siihen liittyviä asioita ja yllättävän monet myös arvasivat kyseisiä asioita ihan oikein. Esimerkiksi tosi moni arvasi mihin eläimiin aloituspokemonit perustuvat tai että sukupolven maailma perustuisi Havaijille. Sen vuoksi olen tällä hetkellä kiinnostunut siitä, miten monet uskovat kahdeksannen sukupolven tulevan perustumaan Espanjaan. Ovatko fanikunnan spekuloijat tälläkin kertaa oikeassa? Vilkaistaan vähän millaisia perusteita he ovat hakeneet tälle ajatukselle:

Yksi vahvimmista syistä Espanja-spekulaatioille tuntuu tulevan Junichi Masudan vierailusta kyseisessä maassa. Junichi Masuda on Pokemon-pelien ohjaaja, yksi Game Freakin perustajista, sekä animen parissa työskennellyt säveltäjä, joten kaikkeen hänen sanomaansa kiinnitetään paljon huomiota varsinkin uusia pelejä odotellessa. Kun Black & White-pelit julkaistiin vuonna 2010, Masuda ilmoitti käyneensä New Yorkissa tutustumassa sen rakenteeseen ja nähtävyyksiin. Ja vuonna 2011 ennen X- ja Y-pelien tuloa, hän mainitsi haastattelussa kiertäneensä laajasti ympäri Ranskaa, hankkien sieltä tietoa maan tavoista ja tutustuen paikkaan tarkemmin. Hän myös mainitsi Sun ja Moon-pelien julkaisun aikaan vieneen työtiiminsä Havaijille. Tämä tieto viittaisi siihen, että kun uusia Pokemon-regioneita suunnitellaan, Junichi Masuda vierailee eri maissa hankkimassa sieltä inspiraatiota ja infoa peleihinsä.

Tämän vuoksi monet innostuivat kovasti siitä, kun Masuda ilmoitti syksyllä käyneensä Espanjassa. Hänen sanojensa mukaan, hän oli siellä työtiiminsä kanssa osallistumassa eräänlaiseen anime-tapahtumaan sekä keräämässä informaatiota. On mielenkiintoista, että hän nimenomaan mainitsi olevansa "keräämässä informaatiota", joten oliko hän siellä suunnittelemassa uutta Pokemon-regionia? Voi tietysti olla että hän tarkoitti lauseellaan jotain ihan muuta, mutta innokkaat spekuloijat tuntuvat olevan tästä maininnasta hyvin innoissaan.


Pokemonissa on ollut myös usein tapana antaa pieniä viittauksia ja vihjauksia tulevista regioneista, joten sellaisia ollaan tietysti etsitty Alolastakin. Yksi Espanjaan liittyvä asia johon monet ovat tarttuneet, ovat Alolan Tapu-nelikko sekä Oricorion formit. Jotkut ajattelevat Oricorioiden eri formien liittyvän jollain lailla saarten Tapuihin, sillä molempia on neljä kuten Alolan saariakin. Pokemonien välillä ollaan huomattu yhteys joka liittää joka saaren Oricorion ja Tapun toisiinsa, niiden perustuvan yhdessä parina johonkin tiettyyn maahan. Tapu Kokon punkkari-kampaus ja Pom-Pom Style Oricorion cheerleading-tanssi voisivat viitata Amerikkaan, josta Unova on saanut inpiraationsa. Tapu Lelen ja Pa'u Style Oricorion hulavaatetus viittaisivat Havaijille, josta Alola on saanut inspiraationsa. Ja Tapu Finin kimono-tyylinen pukeutuminen ja Sensu Style Oricorion kampaus ja viuhkat viittaisivat Japaniin, josta varsinkin Johto on saanut vahvasti inspiraationsa. Nämä kolme paria ovat saaneet inpiraationsa sellaisesta maasta, josta ollaan tehty jo Pokemon-region, mutta entäs sitten Ula'ula Islandin kaksikko? Tapu Bulun härkälookki ja Baile Style Oricorion flamenco-tanssi eivät sovi mihinkään tiedossa olevaan Pokemon-regioniin. Sen sijaan ne näyttäisivät liittyvän vahvasti Espanjaan, sillä härkätaistelu on siellä iso juttu ja flamenco-tanssi on nimenomaan espanjalainen tanssilaji. Voisiko tämä siis olla vihje seuraavasta regionista? Vai onko tämä tosi kaukaahaettua ja silkkaa sattumaa? Henkilökohtaisesti en usko tähän perusteluun ihan täysillä, mutta ei sitä koskaan tiedä. Mitä mieltä te olette?


Yksi syy miksi Espanja-regionia pidetään myös mahdollisena on se, että Espanja seisoo suoraan Ranskan vieressä. Sen vuoksi ajatellaan että tästä uudesta Espanja-regionista voisi mahdollisesti päästä suoraan Kalokseen, vähän niin kuin Johtosta pystyi matkustamaan HeartGoldissa ja SoulSilverissä Kantoon. Olisiko mahdollista että Espanja-regionista lähtisi esimerkiksi juna, jolla pääsisi postgamessa matkustamaan Kaloksen Couriway Towniin - paikkaan jossa on X- ja Y-peleissä käyttämätön rautatieasema? En itse oikein usko että näin tehtäisiin, sillä en ole ikinä pitänyt kauhean todennäköisenä, että tulevissa Pokemon-peleissä pääsisi vierailemaan vanhemmissa regioneissa. Jostain syystä en vaan ole ikinä uskonut että niin tulee enää käymään. Olisi varsinkin outoa että tämä tapa pystyä palaamaan vanhaan regioniin uudessa pelissä tehtäisiin Kalokseen, sillä nimenomaan kuudes sukupolvi ei koskaan ollut mikään maailman suosituin. Tosin ehkä Kalos saisi siten uuden mahdollisuuden ja vähän lisää positiivista valoa puolelleen. Mutta en kyllä pidä tätä kovinkaan todennäköisenä.


Viimeinen pieni Espanjaan liittyvä viittaus ollaan huomattu uusimassa Pokemon-elokuvan teaser-trailerissa, josta tulen puhumaan enemmän toisessa postauksessa. Siinä Ashin designia ollaan taas muutettu ja hän on saanut paitaansa Espanjan lipun värisen kauluksen. En oikein tiedä voiko noin pieni asia olla todella viittaus seuraavaan sukupolveen, mutta kuka tietää? Onhan kyseinen leffa tulossa ensi kesänä, jolloin meille aikaisintaan saatettaisiin näyttää jotain infoa seuraavista Pokemon-peleistä. Mutta en oikein usko että niistä saadaan tietoa vielä näin pian. Pakko kuitenkin myöntää että näitä erilaisia Espanjaan liittyviä juttuja ollaan löydetty melko paljon. En osaa yhtään sanoa uskonko kahdeksannen sukupolven todella sijoittuvan Espanjaan, mutta varsinkin tuo Junichi Masudan retki saa mut kuitenkin epäilemään hieman, että jotain sellaista saattaisi olla tiedossa. Mitä mieltä te lukijat olette? Tykkäisittekö Espanjaan perustuvasta regionista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti