keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Pokemon Moon alkufiilistelyä

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/SunMoon/pokemon_moon_nintendo_3ds_banner_zpscsfamkxd.jpg

Teksti sisältää vähän spoilereita pelin alusta!

Kuten mainitsin edellisessä postauksessa, en aio kirjoittaa Pokemon Moonin peluusta erillisiä postauksia joita olen tehnyt aiemmista pelaamistani Pokemon-peleistä. Nyt kuitenkin pelattuani Moonia vähän matkaa eteenpäin, haluan tottakai kertoa vähän millaisen ensivaikutelman se on mulle antanut ja mitä mä tulen odottamaan peliltä edetessäni siinä. Päädyin tosiaan Moon-versioon, vaikka mielessäni oli koko ajan hankkia Sun. Aurinko on mun mielestä josain syystä kuuta parempi taivaankappale :D ja tykkään myös Sunin boxartista enemmän. Mä kuitenkin pelaan Pokemonia usein iltaisin, jonka takia en ole esimerkiksi nähnyt Alpha Sapphiressa juuri yhtään päivänvaloa. Sen takia päätin lopulta ottaa Moonin, koska sen ansiosta pystyn viimein läpäisemään Pokemon-pelin päivänpaisteessa. :D Ja jos totta puhutaan niin olen kyllä nauttinut siitä yllättävän paljon.

Olen tällä hetkellä voittanut juuri ensimmäisen Kahuna-otteluni ja matkannut kamujeni kanssa Alolan toiselle saarelle Akalaan. Tiimistäni löytyy Dartrix, Pichu ja Cutiefly. Pakko myöntää että Rowlet on osoittautunut tosi kivaksi valinnaksi - rakastan sen suloista pöllö-designia ja koko Pokemon on vaan kertakaikkisen hurmaava, kuten myös Dartrix on ollut. Tavallaan mua koko ajan pistelee kun en mennyt ottamaan ihanaa Litteniä, mutta onneksi ruohopöllö on ollut tosi hyvä valinta. Pichusta mun on tarkoitus saada Alolan Raichu johon olen ihan rakastunut, ja Cutiefly on yksi lemppareitani tästä sukupolvesta, joten se päätyi tiimiin hetkessä. Näiden lisäksi aion pyydystää Salanditin ja Mimikyun - viimeisestä tiimiläisestä en ole vielä ihan varma. Olen harkinnut Fire-tyyppistä Oricoriota sekä Wishiwashia, mutta saa nähdä miten siinä käy.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/SunMoon/pokemon_sun_and_moon_rowlet_gameplay_screenshot_zpsphhirdjd.png

Tähän mennessä mä olen rakastanut Moonia ihan täysillä! Näillä fiiliksillä mitkä mulla nyt on, voisin ehdottomasti nostaa tämän yhdeksi suosikki Pokemon-peleistäni. Mä vierastin pitkään pelin grafiikoita, mutta nyt kun niihin on tottunut ja päässyt oikeasti näkemään ne 3DS-ruudusta, ne näyttävät oikeastaan tosi kivoilta. Tämän jälkeen en halua enää palata vanhoihin chibi-hahmoihin. :D Myös Pokemonit ja tietysti ottelut näyttävät tosi kivoilta ja upeilta. Sekä kaikki hahmojen designit. On ihanaa ettei joka NPC näytä ihan samalta, vaikka tietysti niissä on edelleen toistoa. Se ei kuitenkaan haittaa yhtään. Lisäksi pelin musiikit ovat olleet tähän mennessä todella onnistuneet! Rakastan tämän pelin perus Trainer Battle-musiikkia, sekä monia muitakin kipaleita joita on tullut vastaan. Kahuna-ottelussa oli myös kiva biisi taustalla.

Toinen asia mikä pelissä loistaa on sen juoni. Heti alusta alkaen oli aika selvää, että Sunissa ja Moonissa tullaan keskittymään paljon pelin tarinaan. Mä olen siitä ihan hirmuisen kiitollinen, koska se juuri tekee tästä pelistä tosi kivan ja mielenkiintoisen. Olen niin alussa peliä ettei mitään kauhean suurta tai ihmeellistä ole vielä tapahtunut, mutta se onkin hyvä. Ei kaikkea pidä heti paljastaa. :3 On kivaa etten vielä tiedä tasan kuka Lillie itse asiassa on tai miksi hänellä on Cosmog (joka on muuten tosi suloinen kaveri). Vaikka tiesin että pelissä tulisi ns. juonellisia kohtauksia, olin yllättynyt pelin alussa tapahtuvasta silta-kohtauksesta Lillien kanssa. Mä riennän suojelemaan sillalle Cosmogia, mutta silta romahtaa ja Tapu Koko liitää pelastamaan meidät. En jotenkin odottanut noin höm.. toiminnallista meininkiä. :D Olin siis yllättynyt tosi positiivisesti - onko tämä vihdoinkin Pokemon-peli jonka juoni oikeasti todella toimii ja on onnistunut? Toivottavasti!

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/SunMoon/Pokemon-Sun-Moon-PV_06-30-16_zps0billb87.jpg

En tiedä olenko mä vaan pelannut huonosti (mikä saattaa olla todennäköistä :D), mutta musta tuntuu välillä että pelin vaikeustasoa ollaan vähän nostettu? Yleensä mun Pokemonit ovat ihan yli-levelisiä ja pelaaminen on todella helppoa, mutta Moonissa mä olen hävinnyt välillä ihan random-trainereille yhtäkkiä. Mä myös hävisin ensimmäisessä Trialissa toteemipokemonille. Musta tuntuu ensimmäistä kertaa vuosiin siltä, että mun pitäisi pysähtyä hetkeksi pensaaseen nostamaan Pokemonieni tasoja. Voi olla että mä olen vaan ollut huono, mutta mulla on kuitenkin vähän sellainen tunne kuin pelissä olisi hitusen enemmän haastetta. Mikä on tottakai erittäin tervetullutta. Pokemon-pelit ovat nykyään harmillisen helppoja, joten pieni (tai suurikin) nousu haasteessa ei olisi yhtään pahitteeksi.

Kaikki tämä mainitsemani tekee Moonista tosi mahtavan pelin! Olen rakastanut tähän asti joka pelisekuntia, enkä edes maininnut tässä joitain pieniä plussaa tuovia juttuja, kuten vaikka sitä miten paljon parempi hahmonkustomointi on, tai sitä että villit Pokemonit voivat kutsua apujoukkoja (tosin se ei ole aina hyvä asia...). Mä toivon että pelin sama taso pysyy yllä loppuun asti, enkä malta odottaa mitä seuraavaksi tapahtuu! Jos peli pysyy näin kivana, värikkäänä ja mielenkiintoisena loppuun asti, Moon tulee varmasti olemaan yksi lempipelejäni. Toivon että näin käy! :)

2 kommenttia:

 1. Jos Sulla joskus on aikaa niin olisi mahtavaa
  jos kävisi lukemassa mun blogiani. Se löytyy nimellä Night Pokemon. Siellä on myös postaus
  Pokemonista jonka näin kaupassa, joka ei näytä miltään olevalta pokemonilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Saatan tulla katsomaan mikäli aikaa löytyy. Kiva että sullakin on Pokemon-blogi! :)

   Poista