perjantai 3. lokakuuta 2014

Minun Pokemon-kokemukseni

Olen hölissyt täällä Pokemon-peleistä vaikka kuinka - myös omista kokemuksistani. Mutta en ole ikinä mitenkään selkeästi kertonut, mitä kaikkia Pokemon-pelejä olen oikeasti pelannut, tai mitä Pokemoneja tiimeissäni on ollut. Siispä ajattelin valaista hieman asiaa tässä postauksessa. Toivotaan että aihe kiinnostaa teitä lukijoita. :D

Varoitus! Luvassa PITKÄ postaus.

Pokemon LeafGreen

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/250px-LeafGreen_EN_US_boxart_zps089d2d0c.jpg

Voi että... En millään muista milloin pelastin tätä, mutta taisin olla aika nuori. Joka tapauksessa Pokemon LeafGreen oli ensimmäinen Pokemon-peli jota ikinä pelasin. Jos siis puhutaan näistä ns. perus Pokemon-peleistä. Aiemmin on tullut kyllä pelattua Pokemon Snapia ja Stadiumia. :D En oikeastaan tiedä miksi tartuin Pokemon-peleihin hirveän myöhässä. Olin aina suuri Pokemon-fani, ja seurasin Animea, mutta en ikinä koskenut peleihin... Vaikka Nintendo DS:kin löytyi kaapin perältä.

Mutta kerran jonain kauniina päivänä isoveljeni kertoi hankkineensa Pokemon FireRedin ja pelasi sitä intoa täynnä. Se näytti mielestäni mahtavalta, ja päätin hankkia itsekin Pokemon-pelin. Eli oli isoveljeni ansiota, että aloitin Pokemonin pelaamisen. Koska hänellä oli FireRed, minun piti tietenkin hankkia eri versio, eli LeafGreen. :D Ja voi että kuinka rakastuin siihen. <3

Pidin itseäni jo silloin ihan hölmönä, koska en ollut alkanut pelata Pokemonia aikaisemmin. :D Olen useasti maininnut ensimmäisen aloituspokemonini koskaan, joka oli Pablo-niminen Charmander. Hassua että minulla oli LeafGreen, mutta valitsin Charmanderin, ja veljelläni oli FireRed, mutta hän valitsi startterikseen Bulbasaurin. Nooh, mikäs siinä. :D


http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Kanto_starters_I_zps1bc75f04.png


Muuta tiimiäni en millään pysty muistamaan, koska oikeasti... Olin tosi surkea Pokemonissa tuolloin. xD En osannut sitä yhtään. En edes muodostanut mitään selkeää tiimiä, vaan pyydystin ja koulutin mitä sattuu. Muistan kuitenkin että tiimissäni oli tosi pitkään Butterfree ja Pidgeot, jotka olivat niitä ihan ensimmäisiä pyydystämiä pokemoneja. Lisäksi muistan että tiimissä oli ainakin jonkin aikaa Jigglypuff, Nidoqueen ja Jolteon. Mutta siihen se sitten jääkin. Loput on hämärän peitossa. :D

En itse asiassa ikinä läpäissyt LeafGreenia, vaan jäin jumiin sinne Cinnabar Islandin Pokemon Mansioniin. :D Se onkin aika ärsyttävä paikka. Veljeni kuitenkin läpäisi pelinsä, ja päätti siirtyä seuraavaan generaatioon. Minä tein saman perässä, vaikka LeafGreen jäikin ikuisesti kesken.

Pokemon SoulSilver

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/ss_zpsee1465ca.jpg

Te tiedättekin jo mitä tämän kanssa tapahtui. Olin edelleen huono pelaaja, joten jumituin tokalle salille, enkä jaksanut enää pelata. Innostukseni Pokemoniin laski tuolloin, mutta se nousi taas huippuunsa kun veljeni siirtyi jälleen seuraavaan sukupolveen. :D SoulSilver jäi kokonaan kokematta, mutta kuten tiedätte, HeartGold on käynnissä tällä hetkellä. :) Joten ei hätää!

Pokemon Emerald

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/eme_zps1829d377.jpg

Isoveljeni hankki Emeraldin, jonka minäkin halusin läpäistä. Tällä kertaa emme siis ostaneet eri versioita, vaan pelasimme molemmat tätä samaa. Emeraldissa aloin jo olla vähän parempi pelaaja. xD Tiimin suunnittelu toimi paremmin, ja muutenkin pelaaminen tuntui jotenkin luontevammalta. Emeraldissa mulla oli myös ensimmäistä kertaa ihan kunnollinen tiimi. Aloituspokemonini oli tietenkin suosikkini Mudkip, ja lisäksi tiimiini pääsi mm. Rayquaza, joka tosin oli yllättävän huono Pokemon. Tai sitten minä olin taas huono. En tiedä. :D Joka tapauksessa, lopullinen tiimini näytti tältä:


Mutta jälleen kerran jätin pelin läpäisemättä... Mutta tällä kertaa jumituin sentään Elite Fouriin. En vain millään päässyt sitä läpi, joten jätin pelaamisen joksiksin aikaa sikseen. Ajattelin että joskus läpäisen sen, mutta jäipä tekemättä. Käytännössä kuitenkin läpäisin Emeraldin. :D Ainakin ajattelen niin. Anyway, veljeni siirtyi taas seuraavaan generaatioon, ja minä tulin hieman jäljessä perässä. Se johtui siitä, että minulla kesti Emeraldin kanssa kauemmin kuin veljelläni.

Pokemon Platinum

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/platinum_zpsd284d07f.png

Veljeni hankki muistaakseni Pokemon Diamondin, mutta Pearlin sijaan hankin itselleni Platinumin. Tässä vaiheessa oli ehkä vuosi 2012 tai jotain sinne päin... En muista tarkalleen. Tässä sukupolvessa isoveljeni putosi pois, koska hänen Pokemon-innostuksensa laantui kokonaan. Hän läpäisi ehkä kaksi ensimmäistä salia, mutta lopetti Pokemonin pelaamisen siihen. Olen yrittänyt houkutella häntä jatkamaan, mutten ole ainakaan toistaiseksi onnistunut. :D

Minun Pokemon-innostukseni sen sijaan vain kasvoi kasvamistaan! En jostain syystä hirveästi pidä 4. generaatiosta, joten Platinumin pelaaminen oli kuitenkin hieman verkkaista. Ja kyllä, arvasitte ihan oikein: en läpäissyt sitäkään ikinä kokonaan! Hahah, älkää suuttuko. xD Miten mä voin kutsua itseäni Pokemon-faniksi, vaikka jätän kaikki pelit kesken? Läpäisin kuitenkin kaikki salit ja sain tiimin täyteen. Lopullinen tiimini näytti tältä:


Platinumin jälkeen Pokemon-innostukseni hiipui taas vähäsen, joten pidin hieman taukoa peleissä. Olin silti innoissani noihin aikoihin uudesta viidennestä sukupolvesta! Se oli ensimmäinen kerta, kun oikeasti odotin innolla uutta sukupolvea. Johtui ehkä siitä, että kaikki edelliset neljä sukupolvea olivat tainneet jo tulla kun aloitin Pokemonin pelaamisen. Joten tämä oli ensimmäinen uusi sukupolveni Pokemon-pelaajana.

Pokemon White

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/white_zps9a64e169.png

Tässä vaiheessa te lukijat pääsette jo aika hyvin mukaan. :) Koska kun aloittelin Pokemon Whitea, perustin tämän blogin. The Blue Salamanderia ennen olin yrittänyt tehdä eräänlaisen suomalaisen Pokewikin, mistä jotkut teistä ehkä jo tietävätkin. Kerron siitä blogini ihan ensimmäisessä postauksessa tarkemmin. ;) Tässä vaiheessa olin jo tosi innokas Pokemon-fani.

Pokemon Whiten pelaaminen sujui hienosti, ja se olikin ensimmäinen Pokemon-peli, jonka oikeasti ihan virallisesti läpäisin voittamalla Elite Fourin! Ja tästä eteenpäin olen kyllä päättänyt läpäistä ihan jokaisen Pokemonin jota pelaan. :D Platinumin jälkeen kaikki Pokemonit ovat oikeastaan tuntuneet paljon helpommilta, ehkä siksi että olen parempi pelaaja, tai muuten vain järkevöitynyt. xD

Pokemon Whiten tiimin teistä monet varmasti tietävät jo, mutta tässähän se:


Pokemon White 2 & Pokemon HeartGold

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/white2_zps98d8f6e3.jpg

Läpäistyäni Whiten, siirryin White kakkoseen. Ja sehän on tällä hetkellä kesken, mutta olen jo tosi lopussa. Taitaa olla enää yksi sali jäljellä, ja tiimikin on ihan kasassa. :) Koitan jatkaa pelaamista joskus lähiaikoina. Samoin kuin HeartGoldiakin. Te tiedätte varmasti HG:n tarinan hyvin, ellette sitten ole ihan uusia lukijoita. Tässä tapauksessa tervetuloa! xD

Mutta ei tämä tähän päättynyt. Nimittäin keväällä 2014 läpäisin vielä yhden Pokemon-pelin: LeafGreenin! Ja tällä kertaa oikeasti läpäisin sen. :D Mua on vähän harmittanut viime aikoina kuinka noiden vanhempien sukupolvien kanssa on käynyt. Sen vuoksi olen päättänyt läpäistä uudelleen ensimmäisen, toisen ja kolmannen sukupolven! Ja ensimmäinen onkin jo suoritettu. ;)

Pokemon LeafGreen UUDELLEENPELUU

Pakko vielä mainita, että joskus ehkä noihin Emerald-aikoihin, läpäisin itse asiassa vielä yhden Pokemon-pelin, mutta se ei todellakaan ollut mikään oikea virallinen peli. Vaan se oli isoveljeni tekemä oma Pokemon-peli. Hän osaa käyttää tietokonetta hyvin, joten Romeja ja Emulaattoreita hyödyntämällä, hän teki oman Pokemon-pelinsä, jonka vedin läpi. :D Se ei ollut mikään amatööripeli, vaan oikeasti se tuntui ihan oikealta Pokemonilta! En muista siinä pelissä ollutta tiimiäni kovinkaan tarkkaan, mutta muistan aloituspokemonini olevan Bulbasaur.

Ja tästä päästään LeafGreenin tiimiin, nimittäin en ikinä halua käyttää samoja Pokemoneja tiimissäni, joita olen jo aiemmin käyttänyt. Haluan kokeilla aina uusia. :) Sen vuoksi valitsin tällä pelikerralla Squirtlen. Jouduin muutenkin valitsemaan vähän outoja poksuja tiimiini, koska yritin välttää sellaisia joita olin jo joskus kokeillut. Muussa tapauksessa tiimini olisi ollut todennäköisesti hyvin erilainen, mutta tällä kertaa se näytti tältä:


Ja tällä kertaa tosiaan oikeasti läpäisin pelin. :D Näin ollen olen nyt uudelleenpelannut ensimmäisen generaation pelin. Seuraavana vuorossa on toinen generaatio, jota pelaankin parhaillani. :) HeartGoldin läpäistyäni siirryn kolmannen generaation uudelleenpeluun. Mutta kuten jotkut ehkä jo arvaavat, en aio läpäistä Emeraldia, enkä myöskään Rubya tai Sapphirea. Vaan aion joskus kaukaisessa tulevaisuudessa hankkia vihdoinkin sen himputin 3DS:n, ja sitten joko Omega Rubyn tai Alpha Sapphiren!

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/article_post_width_pokemon-omega-ruby-alpha-sapphire-main-169-us_zps0deacb9b.jpg

Toivottavasti ette nukahtaneet kesken tämän romaanin. :D Tuli vähän pitkä postaus, mutta ajattelin vähän valottaa tätä omaa Pokemon-kokemustani. Ehkä te joskus ymmärrätte paremmin mistä puhun tämän ansiosta. :) Eli aloitin tosiaan Pokemonin pelailun ehkä joskus vuonna 2009 tai 2010, jolloin olin suunnilleen joku 15-vuotias ylä-astelainen. Tässä tällainen epämääräinen kertaus-lista, johon yritin suunnileen laittaa oikeat vuodet jolloin mitäkin peliä pelasin:

  • Pokemon LeafGreen - 2010
  • Pokemon SoulSilver - 2011
  • Pokemon Emerald - 2011
  • Pokemon Platinum - 2012
  • Pokemon White - 2013
  • Pokemon White 2 - 2014
  • Pokemon LeafGreen - 2014
  • Pokemon HeartGold - 2014

Kertokaa kommenteissa omia kokemuksianne Pokemonin kanssa! Milloin te tartuitte ensimmäiseen Pokemon-peliinne? Mikä versio se oli ja oletteko kokeillet jokaista sukupolvea? :) Luen mielelläni teidän kokemuksistanne.

6 kommenttia:

  1. Ensimmäinen peli jota pelasin oli vissiin Emerald. En ole ikinä vetänyt nelos. sukupolven pelejä. Olen kyllä ajatellut vetää pian vaikka sitten tuon Platinumin. Pokemon White on lempparini. Valitsin siinä Snivyn ja toisella pelikerralla Tepigin, jonka nimeksi annoin Lihamureke! :D Animea en ole kattonut hirveästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emerald onkin kiva! :) Varmaan yksi suosikki-peleistäni. Kannattaa kokeilla Platinumiakin. ;) Aww, Lihamureke! Ihana nimi! <3 :D Hahah. Tepig on tosi söpö!

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kiva kokoelma. :)

      Joo, tiedän kyllä, mutta yleensä tarkoitan 1. ja 2. sukupolvella pelejä jotka sijoittuvat Kantoon ja Johtoon. Siksi puhun LG/FR-pelien kohdalla ensimmäisestä sukupolvesta, ja SS/HG-pelien kohdalla toisesta. ^^ Ehkä olisi pitänyt mainita siitä jotenkin tarkemmin tuossa.

      Poista
  3. Minun TOP 8:
    1. Sapphire 5. HG
    2. Y 6. Platinum
    3 .Diamond 7. Black 2
    4. Fire Red 8. White

    Sapphire oli ensimmäinen pokemon pelini. Se tuo paljon muistoja mieleen. Olin 1. luokkalainen ja päätin käyttää kaikki rahani gameboy advanceen. Veli sanoi hulluksi, mutta parin päivän sisällä, hän teki samoin.

    5. generaatio oli minulle vähän pettymys. Olin jo varma, että tämä jäisi viimeisekseni, mutta 6. generaatio on mielestäni niin hyvä, etten ole vielä vähän aikaan lopettamassa. X ja Y saattaa olla parhaat pokemon pelit, mitä on. Uskon kuitenkin, että ORAS räjäyttää pankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassua kuinka monen lemppari-peli tuntuu sijoittuvan tuonne Hoenn-alueelle. :) Mutta ymmärrän sen, koska ainakin Emerald oli tosi hyvä!

      Vau, kiva tarina! Meillä kävi vähän samalla tavalla, että sisarus houkutteli toisen sisaruksen pelaamaan. :D

      Itsekään en hirveästi pidä 5. sukupolvesta. Siinä on mielestäni vähän tylsät pokemonitkin. 6. sukupolvi vaikuttaa upealta! Siitä tulee varmaan yksi suosikeista, kunhan pääsen kunnolla sitä pelaamaan! ;) En myöskään malta odottaa ORAS-pelejä.

      Poista