keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Uusia formeja Pokémoneille!

Swordin ja Shieldin uudet lisäosat tuovat mukanaan kaikenlaista uutta - myös ihan uusia Galar- sekä Gingantamax-formeja Pokémoneille! En mahtunut puhumaan näistä edellisessä postauksessa, joten mainitsen niistä tällä lailla erikseen. Ihka ensimmäisenä meille paljastettiin Galarian Slowpoke, joka on tällä kertaa hieman kellertävä väritykseltään ja omaa pelkän Psychic-tyypin. Galarin Slowpoket ovat syöneet ainoastaan Galarissa kasvavia Galarica-siemeniä, jotka loivat ajan saatossa Pokémonille tämän täysin uuden formin. Galarian Slowpoket viettävät aikaa jokien ja muiden vesialueiden reunoilla, tekemättä oikeastaan muuta kuin toljottavat tyhjyyteen. Toivoin kovasti, että olisin ehtinyt kokeilla tätä formia ennen tämän postauksen kirjoittamista, mutta valitettavasti meidän nettimodeemi sekoilee, jonka takia en ole saanut päivitettyä peliäni vielä. Hööh. :( En siis osaa sanoa miltä tämä uusi tulokas vaikuttaa itse peleissä, mutta yleisesti tykkään sen ulkonäöstä ja ideasta kovasti, enkä malta odottaa millaiseksi tämä otus tulee kehittymään. Monet ovat spekuloineet Galarian Slowpoken saavan myöhemmin Poison-tyypityksen meedion rinnalle, mutta se nähdään vasta piiiitkän ajan kuluttua.


Lisäosat antavat meille myös muutaman ihan uuden legendaarisen Pokémonin, joista yksi on Kubfu - suloinen nallekarhua muistuttava taskuhirviö, joka on tyypiltään Fighting. Tällä nallella on eräänlainen spesiaali elin sisällään, jolla se tuottaa omalaatuista taisteluenergiaa erilaisten hengitystektiikoiden avulla. Pikkuinen Kubfu voi kehittyä Urshifuksi, jolla on kaksi eri formia: Single Strike-tyylinen Fighting/Dark-formi, sekä Rapid Strike-tyylinen Fighting/Water-formi. En osaa vielä sanoa kummasta tyylistä pidän enemmän. Molemmilla on ihan ok design, mutta ehkä tuo vesityyppinen versio on jollain lailla hivenen mielenkiintoisempi, tosin tykkään ehkä Single Striken ulkomuodosta enemmän. Kubfu on myös tosi suloinen tapaus, josta tykkään kovasti.



Näiden karhujen lisäksi syksyllä tulevassa DLC:ssä on myös oma legendaarinen poksunsa: Psychic/Grass-tyyppinen Calyrex. Calyrex on erittäin viisas Pokémon ja sanotaan, että se pystyy näkemään samaan aikaan menneseen, tähän hetkeen ja tulevaan. Tarinoiden mukaan Calyrex hallitsi Galaria kauan aikaa sitten. Mä tykkään Calyrexin tyypityksestä tosi paljon, ja tykkään sen ideasta viisaana ja arvokkaana Pokémonina vastapainona taistelevalle fyysisemmälle Urshifulle. Pokémonin värimaailma on myös kiva, mutta muuten en pidä sen ulkonäöstä. Näyttää että sillä on valtava kaali päässä, ja saamani oudon nuoruudentrauman takia, en pidä isopäisistä alienmaisista hahmoista, jota Calyrexin kaalipää harmillisesti muistuttaa. Harmi, koska ilman tuota kaalia tämä olisi ollut ihan kivanäköinen tapaus. Myöskin nuo Prisma-logot ovat ehkä vähän ehh... :D


Galar-formeista ja legendaarisista Pokémoneista puheen ollen, meille paljastettiin myös jotain mielestäni tosi mahtavaa: Moltres, Articuno ja Zapdos näyttävät saavan omat Galar-formit! Tavallaan en ole varma mitä mieltä olen siitä, että legendaarisille Pokémoneille annetaan region-formeja. Siinä on jotain mistä en pidä. Mutta samaan aikaan nämä kolme ilmestystä ovat ehdottomasti siistein juttu mitä koko trailerissa näytettiin! :D Moltresin tumman värityksen on spekuloitu tekevän linnusta Fire/Dark-tyyppisen, Articunon entistä elegantimman pinkihtävän värityksen taas Ice/Psychic-tyypin ja Zapdosin kookkaat vahvannäköiset jalat voisivat viitata Electric/Fighting-tyyppiin. En malta odottaa että näen nämä linnut itse peleissä, koska rakastan näitä uusia formeja ihan hirveästi ja jokainen linnuista näyttää mahtavalta -  mielestäni Moltres ja Zapdos näyttävät melkeinpä paremmilta kuin normaalit ulkomuotonsa! Tosi upeita tapauksia!



Neljännen sukupolven regit eivät saaneet ehkä uusia Galar-formeja, mutta sen sijaan näyttää siltä, että saamme kaksi ihan uutta regiä lisää! Toinen näistä vaikuttaa sähkötyyppiseltä ja toinen lohikäärmetyyppiseltä. En ole ikinä ollut mikään regien suurin fani - ei niissä mitään vikaa ole, mutta olen aika neutraalia mieltä niiden kanssa. Ihan ok Pokémoneja. Nämä uudet regit näyttävät kuitenkin hienoilta ja nämäkin tulee olla kiva nähdä sitten itse peleissä. Vanhat regit perustuvat menneisiin aikakausiin: jääkauteen, kivikauteen ja teolliseen kauteen, joten uusien regien julkaiseminen on tavallaan vähän hassua. Lähinnä kai sen takia, että mihin ihmeen aikakauteen Dragon-tyyppinen regi oikein sopii? :D Sähkötyyppi voisi sopia nykyaikaan, tai siis jonkinlaiseen teknologiseen sähkölaitteiden nousuun, mutta lohikäärme? Toivottavasti tämä tarkoittaa että meitä odottaa jonkinlainen lohikäärmeiden aikakausi tulevaisuudessa. xD



Jotta tämä postaus ei veny liian pitkäksi, jätän vielä muutaman uuden Pokémonin tulevaan toiseen postaukseen. Puhun siinä sitten enemmän uusista Gigantamax-formeista, joita aloituspokémonit ovat saamassa näissä lisäosissa. Koitan saada sen pian kirjoitettua, ja sen jälkeen koitan saada kirjoitettua mielipidettäni Pokémon Shieldistä. Niin joo ja kertokaa ihmeessä omia mielipiteitänne näistä, jos vaan yhtään siltä tuntuu! :)

2 kommenttia:

  1. Mulla tuli tuosta Zapdosin uudesta formista enempi Electric/Ground fiilikset. :D Strutsin jalat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit olla oikeassa! Nuo jalat voisivat hyvinkin viitata myös Ground-tyyppiin. Saa nähdä mikä siitä tulee! :)

      Poista