keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Ultra Moon alkufiilistelyä


Ultra Sun ja Ultra Moon ovat vihdoin täällä!

Juoksin hakemaan omani kaupasta heti perjantai-aamuna, ja onnekseni siellä oli vielä yksi kappale jäljellä. :D Valitsin versiokseni Ultra Moonin, koska olin aiemmin valinnut Moonin ja pidän Lunalasta enemmän kuin Solgaleosta. En aio taaskaan kirjoittaa pitkiä moniosaisia postauksia seikkailuistani pelissä, mutta kirjoitan nyt tämmöisen yleisen fiiliksen pelistä ollessani vielä sen alkuvaiheilla, ja sitten lopuksi jonkinlaisen yhteenvedon kun saan pelin läpäistyä. Tässä postauksessa ei ole suuria juonipaljastuksia, mutta mainitsen muutamia pikkujuttuja pelin alusta.

Tähän asti kokemukseni Ultra Moonin parissa on ollut aika... ristiriitainen. Olen juuri matkustanut toiselle saarelle Heahea Cityyn ja tiimistäni löytyvät Dartrix ja Noibat, sekä ihan pian Eevee. Mulla oli ihan kauhea dilemma tällä kertaa aloituspokemonin valitsemisen kanssa! Aloin suunnitella startteriani jo joskus kesällä, mutten vielä peliä käynnistäessänikään ollut varma minkä valitsen. Tämä ongelma johtui siitä, että ensimmäistä kertaa aloituspokemonkolmikossa on vain yksi sellainen Pokemon josta tykkään niin paljon, että voin ottaa sen tiimiini. Incineroar ja Primarina eivät vaan ole yhtään mun juttu, joten en millään halunnut valita niitä. Sen sijaan en ikinä haluaisi käyttää Pokemoneja joita olen jo ennen kokeillut, varsinkin vielä näin vähän aikaa sitten, joten Rowletkaan ei houkuttanut söpöydestään huolimatta. Yritin breedata Moonissa pitkään Shinya Rowlettia jota olisin voinut käyttää Ultra Moonissa, mutta kyllästyin siihen hommaan noin sadan munan jälkeen. Harkitsin myös että entä jos otan Popplion tai Littenin mutten kehitä niitä viimeiseen muotoonsa asti, mutta sekin tuntui jotenkin tyhmältä. Niinpä pitkän ja tuskaisen harkinnan jälkeen mä sitten valitsin Rowletin uudelleen, mitä kaduin aluksi, mutta nyt en oikeastaan enää välitä. Olen jo ihan kiintynyt siihen, joten en vaikka välitä että sen käyttäminen tuntuu vähän toistolta. Nykyisen kolmikkoni lisäksi mulla on suunnitteilla hankkia ainakin Midday Lycanroc ja Alolan Ninetales, sekä todennäköisesti Dedenne.


Ultra Moon on tähän asti ollut juuri sitä mitä mä odotinkin, mutta silti se on tuottanut välillä pettymyksiä mulle. Moni asia on tasan samalla tavalla kuin Moonissakin, mitä mä tietysti oletinkin, mutta jotkut asiat ovat myös hieman muuttuneet. Pelin alku on todella samanlainen kuin Moonissa, mutta onneksi hivenen nopeatempoisempi ja startterin valitseminen tapahtuu erilailla. Kaikki pienet uudistukset pelin alussa olivat todella tervetulleita ja pidin niistä, mutta valitettavasti muuten mä huomasin olevani aika tylsistynyt. En yleensä ole sellainen ihminen joka ei kestä pitkiä tutoriaaleja pelien alussa, mutta tässä huomasin haluavani kiihdyttää Kukuin, Lillien ja Halan loputtomasta höpötyksestä äkkiä eteenpäin. Päästyäni Hau'oli Cityyn ja sieltä eteenpäin, aloin viihtyä pelin parissa huomattavasti enemmän. Päätin yrittää muuttaa myös tavanomaista pelityyliäni vähäsen, jotta sekin toisi Ultra Moon-kokemukseeni jotain ihan uutta, joten olen pyydystellyt Pokemoneja jokaisesta pensaasta ja kivenkolosta jonka vain löydän. Normaalisti pyydystän Pokemon-pelin aikana vain tiimiläiseni, mutta tällä kertaa yritän täyttää Pokedexiäni tarinan aikana niin pitkälle kuin pystyn. Samalla mulle selvisi miten paljon villien poksujen valikoima on muuttunut, mikä ei harmi kyllä ole kauhean suuri ero. Toki sekaan on tullut vähän uusia Pokemoneja - varsinkin Melemele-saarella oli aika paljon Kalos-Pokemoneja - mutta muuten poksujen kirjo näytti varsin tutulta. Mutta ei se mitenkään huono asia ole, varsinkaan kun en mä oletakaan löytäväni tällä kertaa Route ykköseltä Yungoosin sijaan jotain Bidoofeja.


Suurin pettymys mulle oli varmaan Iliman ensimmäinen Trial, joka on tasan sama kuin Sunissa ja Moonissa. Kuitenkin läpäistyäni sen, aloin vihdoin hyväksyä millainen peli Ultra Moon on. Tajusin että mun on turha toivoa mitään uutta ja mullistavaa, kun kyseessä on selvästi sama peli muutamilla muutoksilla. Tämän piti olla toki itsestäänselvää jo trailerien perusteella, mutta jostain syystä mä hyväksyin sen vasta tässä kohdassa. Mulla oli kaikesta huolimatta liian suuret odotukset Ultra Moonilta sen erilaisuuden suhteen, mutta nyt kun tiedän miten samanlainen se on, pystyn nauttimaan siitä enemmän. Sitä paitsi samanlaisuus edeltäjänsä kanssa ei ole vain huono asia, sillä sen ansiosta mä innostun ja ilahdun jokaisesta pienimmästäkin uudesta muutoksesta. Ja onneksi heti pelin alkumetreillä kuitenkin näytetään että uutta on tulossa lisää myöhemmin, kunhan juoni lähtee paremmin käyntiin muilla saarilla.

Ultra Recon Squad on esiintynyt muutaman kerran ja olen päässyt ottelemaankin heidän kanssaan. Heidän roolinsa ei kuitenkaan ole vielä mikään suuri, eikä heidän jutuistaan ymmärrä vielä tässä vaiheessa paljoa. Mutta odotan kyllä innolla saada tietää heistä lisää. Vaikuttavat oikein mielenkiintoisilta hahmoilta. Team Skullin rooli on tähän asti ollut ihan sama kuin aiemmin, mikä on ollut pieni pettymys, mutta ehkä heissäkin näkyy myöhemmin muutoksia. Ehdottomasti paras uusi asia mitä olen päässyt kokeilemaan on Mantine-surffaus! En ole siinä mikään mestari vielä, mutta sillä lailla matkustaminen on kyllä tosi hauskaa, varsinkin kun surffausmusiikki on niin mahtava. :D Lisäksi Mantine-surffauksesta saa yllättävän hyviä palkintoja yllättävän vaivattomasti, jos vaihtaa keräämiään pisteitä rannoilla myytäviin esineisiin. Olen myös tykännyt uudesta Alolan Photo Clubista, vaikkei se mikään suuri juttu olekaan. En tosin usko että palaan käyttämään sitä myöhemmin kovinkaan montaa kertaa, mutta sen kokeileminen oli ihan hauskaa.

Raticaten nujertaminen ei kyllä ollut ihan noin eeppistä juhlittavaa :D

Yksi ärsyttävä uusi asia on Rotom Pokedex, joka oli musta aluksi ihan kiva, mutta johon aloin kyllästyä tosi nopeasti. Rotom juttelee pelaajan kanssa ja kysyy kysymyksiä, mikä on sinäänsä ihan hauskaa, mutta kun se mokoma rakkine tekee sitä vähän turhan usein. Ärsyttävää on vielä että Rotom kysyy multa koko ajan samoja kysymyksiä uudestaan ja uudestaan, enkä jaksa enää vastata niihin. Mutta jos ignooraan sen, Rotom näyttää tosi surulliselta, enkä mä tykkää katsoa sitäkään mun alaruudussa. Lisäksi Rotomin Roto Loto-peli oli aluksi kiva uusia lisäys josta sai tosi hyödyllisiä palkintoja, mutta se tekee sitäkin ihan liian usein, ja sen vuoksi tekee musta ihan ylivoimakkaan. Ja jos ignooraan Roto Loto-mahdollisuuden, Rotomin silmät välkkyvät alaruudussa keltaisina tosi ärsyttävästi, joten en halua katsoa sitäkään. Ja jos tämä kaikki ei ole vielä tarpeeksi ärsyttävää, Rotom hokee koko ajan mulle myös että "Tiimisi näyttää olevan Pokemon Centerin tarpeessa! Kiiruhda äkkiä sinne!" tai "Pokemonisi on heikossa kunnossa, suosittelen käyttämään Potioneita!" ja uskokaa että tämäkin käy tosi rasittavaksi jossain vaiheessa. Varsinkin kun yleensä Rotom valittaa sellaisista Pokemoneista jotka olen juuri pyydystänyt Pokedexiäni varten, eivätkä ole mun tiimiläisiäni. Totta kai ne ovat heikossa kunnossa, koska mä pyydystin ne kirjaimellisesti muutama minuutti sitten laskemalla niiden kunnon punaiselle...

Tämä postaus on kokonaisuudessaan aika sekava, mutta yleisesti olen siis tällä hetkellä tyytyväinen siihen mitä Ultra Moon tarjoaa. Olisin kaivannut vielä vähän enemmän muutoksia pelin alkuun, mutta niiden puuttuminen ei haittaa liikaa. Voi olla että rakastaisin tätä peliä paljon enemmän jos Moonin läpäisemisestä olisi enemmän aikaa. Mutta odotan innolla optimistisena mitä Ultra-versio tuo mukanaan, enkä malta odottaa että tarina lähtee kunnolla käyntiin. Kirjoitan pelin läpäistyäni vielä toisen postauksen, jossa kerron lopullisen mielipiteeni koko Ultra-kokemuksesta. Ja pahoittelut muuten vielä ottamieni kuvien surkeasta laadusta. Kännykkäkamerani ei todellakaan ole mikään laadukas vekotin...

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Mulla on ollut vähän hankala elämäntilanne tässä joulukuussa, joten en ole saanut aikaan kirjoittaa postauksia. Mutta uusia tulee varmasti Joulun jälkeen!

      Poista