maanantai 1. toukokuuta 2017

Kawan lempipokemonit: Sija 9


HELIOLISK

"They flare their frills and generate energy. A single Heliolisk can generate sufficient electricity to power a skyscraper." -Omega Ruby Pokedex

"It stimulates its muscles with electricity, boosting the strength in its legs and enabling it to run 100 yards in five seconds." -Y Pokedex

Toisin kuin ehkä Aronin kohdalla, tähän Pokemoniin nostalgia ei pääse vaikuttamaan yhtään. Tosin yritin tehdä tämän listan ignooraamalla kaikki hyvät Pokemoneihin liittyvät lapsuusmuistot, mutta kyllä ne tietysti lemppareihin vähän vaikuttaa. Joka tapauksessa sijalle yhdeksän on siis päässyt Heliolisk, joka on suosikkini koko kuudennesta sukupolvesta, ollen myös tämän listan ainoa Pokemon kyseisestä polvesta. Heliolisk on tosiaan vähän tuoreempi lemppari, toisin kuin esimerkiksi juuri Aron, jota olen rakastanut jo lapsesta asti. Mä muistan kun Helioptile paljastettiin ensimmäisen kerran ja huomasin tykästyväni siihen pikkuhiljaa enemmän ja enemmän. Kun lopulta vielä näin miten hienoksi liskoksi se kehittyy, olin varma että Heliolisk tulisi olemaan pian yksi lempipokemoneistani. Ja niin siinä kävikin.

Mä rakastan liskoja ja dinosauruksia, joten Helioliskin design on mun silmääni aivan täydellinen. Rakastan myös ihan hirveästi sitä sen kauluria, jonka Pokemon pystyy nostamaan päänsä ympärille. Ihan kuin se pieni pirullinen dinosaurus Jurassic Parkissa! :D Helioliskilla on myös hauska nimi, koska tuo lisk-sana saa sen kuulostamaan vähän suomalaiselta liskolta. Rakastan myös Helioliskin sähkötyypitystä, mutta sen turhahko Normal-tyypitys laskee Pokemonin hienoutta valitettavasti alemmas. Jos Heliolisk olisi pelkkä Electric-Pokemon, se olisi saattanut päästä ylemmäs tässä listassa. Ei tuo Normal-tyypitys onneksi Helioliskia mitenkään suuresti pilaa, mutta kyllä sen turhuus vähän ärsyttää. Eihän tuo Normal-tyypitys tuo oikeastaan muuta kuin yhden heikkouksen lisää.

Helioliskin idea on myös tosi hauska! Se näyttää selvästi dinosaurukselta, mutta siinä on myös vähän gekkomaisia piirteitä, ja sen väritys ja olemus muistuttavat myös vähän keltamustaa täpläsalamanteria. Kun Heliolisk aukaisee sen kaulan ympärillä olevan kauluritsydeemin, sen muoto näyttää vähän auringolta, mikä sopii Pokemonin Sun Stonella tehtävään kehittymistapaan täydellisesti. Siis aivan ihana Pokemon ihanalla idealla! Aurinkoinen sähkölisko jolla on upea design ja kyky kipittää jopa vettä pitkin, kuten jotkut oikeat liskot. Ihan mahtavaa! Heliolisk oli myös hyvä tiimiläinen Y:ssä, vaikka opetin sille aika huonoja iskuja, eikä se ehkä siksi päässyt ihan täysiin oikeuksiinsa. Hups. :D Mutta rakastin sitä tiimissäni, eikä se todellakaan ollut mikään heikko otus. Heliolisk on mielestäni kaikinpuolin ihana Pokemon, joten sen ansaitsee paikkansa tässä listassa.

6 kommenttia:

 1. Electric/Normal -tyypillä on myös immuuni Ghost-iskuihin. Hyper Voice STAB-iskuna on hyvä, kun sellaisen pystyy opettamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Ghost-tyypin immuunius on tosiaan ihan hyvä juttu, mutta kyllä mua silti ärsyttää että Heliolisk on puoliksi Normal-tyyppiä. Se olisi sopinut musta paremmin pelkäksi Electrci-tyypiksi.

   Poista
  2. Olisiko Electric/Dragon parempi kuin Electric/Normal?

   Poista
  3. Hmm... Ehkä! Mutta en kauheasti tykkää Dragon-tyypeistä, joten mun mielestä pelkkä Electric olisi ehkä paras Helioliskille. :)

   Poista
 2. Mulla oli kanssa Heliolisk tiimissä kerran ja se oli ihan kiva Pokemon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Lisää rakkautta Helioliskille! ^^

   Poista