lauantai 20. helmikuuta 2016

Lintupokemonit eri sukupolvissa

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Top%2010/pokemon___common_birds_by_sa_dui-d4ho7db_zps43usnn7a.jpg
Kuvan on tehnyt Deviantart-käyttäjä Sa-Dui
Vähän kyllä hävettää että Pokemonin juhlavuosi on lähtenyt blogini kannalta näin huonosti käyntiin. Mun tekisi mieli juhlistaa Pokemonia oikein kunnolla ja kirjoitella tänne tosi paljon erilaisia postauksia, mutta aika ja voimat eivät tällä hetkellä vaan millään riitä sellaiseen. :S Tänään ajattelin kuitenkin saada edes jotain aikaan ja kirjoitella teille vähän lintupokemoneista. Tein hiljattain postauksen Pikachusta ja muista sähköjyrsijöistä, joten tällä kertaa ajattelin höpöttää Pokemonin tavanomaisista alkureittien siivekkäistä otuksista. Katsotaan mitä tästä tulee:

Ihan ensimmäisessä sukupolvessa meillä on Pidgey muotoineen. Kyseinen lintu on varmaan tosi monelle Pokemonin pelaajalle nostalginen, koska se on yksi ensimmäisistä Pokemoneista joita matkallaan kohtaa ja ehkä pyydystääkin. Mun ensimmäinen pyytämäni Pokemon oli Caterpie, mutta sen jälkeen nappasin tiimiini Pidgeyn. Yritin muistella sille antamaani nimeä varmaan viisi minuuttia, mutten millään saa sitä mieleeni. Se saattoi olla Hermanni, mutten ole ihan varma. :D Pidgey taitaa myös olla yksi ihan ensimmäisistä Pokemoneista joita Ash näkee Animessa.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Top%2010/1693591-p10_pidgey_escuchando_la_melod_a_de_alice_zpsrouol3me.png

Pidgey on tosi yksinkertaisen näköinen otus. Sillä on hyvin perinteinen ruskea väritys, jonka vuoksi sen ilmeinen tyypitys loistaa kauas. Pidgeotto ja Pidgeot näyttävät vähän erikoisemmilta, koska niillä kasvaa jonkinlaiset hiukset päässään ja ne ovat hieman värikkäämpiä. Pidgey perustuukin vain jonkinlaiseen tavalliseen varpuseen, kun taas sen muissa muodoissa on vähän kotkamaisempaa ilmettä. Mun mielestä tämä kolmikko on ihan kiva ja onnistunut. En nyt mitenkään erityisesti välitä näistä, mutta ainakin Pidgeotin design on hieno. Tykkään niistä sen pitkistä hiuksista. :D Pienenä pidin tosi paljon Pidgeottosta, mutta innostukseni sitä kohtaan on hiipunut vuosien varrella.

Ensimmäisessä sukupolvessa on myös Spearow ja Fearow, mutta en sano niistä tällä kertaa mitään. Sen sijaan hypätään toiseen sukupolveen, jonka lintupokemoneja uskallettiin muuttaa kivasti verrattuna Pidgeyhyn ja sen muotoihin. Toisessa sukupolvessa ovat Hoothoot ja Noctowl, jotka perustuvat tällä kertaa selvästi pöllöihin. Musta on kivaa että tällä kertaa tämä lintuevoluutio on kaksimuotoinen. Mukavaa vaihtelua. :) Mä olen aina tykännyt pöllöistä tosi paljon. Itse asiassa mulla on joku outo kiinnostus yleisestikin lintuihin. Tykkään lähteä metsään ottamaan niistä valokuvia. :D Mutta varsinkin pöllöt ovat aina kiehtoneet mua tosi paljon, joka on ehkä yksi syy miksi pidän Hoothootista ja Noctowlista tosi paljon. Molemmilla on hieno design ja muutenkin tämä kaksikko on vaan musta tosi onnistunut. Pidän niiden mystisyydestä ja Ashin shiny Noctowl oli upea!

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Top%2010/tumblr_muujj2Y0Tx1qcxu4io1_400_zpszlof1dkc.jpg

Kolmannessa sukupolvessa linnut jättivät tylsähkön ruskean värityksensä, mikä loi yhden suurimmista suosikkipokemoneistani koskaan! Kyllä vain, mä olen valtava Taillow- ja Swellow-fani! :3 Taillow on ehdottomasti suosikkini kaikista lintupokemoneista, ehkä jopa kaikista lentopokemoneistakin! Rakastan molempien designia ihan hirveästi ja Swellow osoittautui Emeraldissa hyväksi ottelijaksikin. :) Muistan rakastuneeni Taillowin ulkonäköön heti kun näin sen ensimmäisen kerran, ja olen rakastanut sitä ja Swellowia siitä hetkestä asti. Yksikään uusi lintupokemon ei ole noussut näiden kahden yläpuolelle.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Top%2010/CY9h5mkUMAAxujn_zpsnbxgym6a.png

Taillow perustuu ihan selvästi haarapääskyyn, joka on muuten tosi söpö lintu. :D Swellowissa on myös haarapääskyvibaa, mutta se muistuttaa myös joitain suurempia lintuja kuten puukiitäjiä tai haukkoja. Varsinkin intiantöyhtökiitäjä-niminen lintu muistuttaa mielestäni paljon Swellowia. Tuleeko mun lintugeekkiys tässä postauksessa vähän liikaa esille? Pahoittelen. :D Joka tapauksessa Taillow ja Swellow ovat hienoja otuksia ja ne poikkeavat mielestäni mukavasti muista lintupokemoneista jollain tavalla. Tykkään myös siitä, että Hoothootin ja Noctowlin tavoin, tässäkin on kolmen sijaan vain kaksi muotoa.

Seuraavassa sukupolvessa palattiin taas kolmeen lintupokemoniin, jotka ovat tietysti Starly, Staravia ja Staraptor. Näiden kohdalla näytettiin myös palaavan vähemmän räikeään väritykseen. Olenko ainoa jonka mielestä nämä kolme lintua ovat vähän tylsännäköisiä? En tiedä mikä siinä on, mutta Starly muotoineen ei ole oikein ikinä sytyttänyt mua. Niissä on jotain tylsää ja ne ovat mulle vähän sellaisia Pokemoneja jotka unohdan helposti. Jokin niissä ei ole mulle tarpeeksi mieleenpainuvaa. En osaa sanoa mistä se johtuu. Starly ja sen muodot perustuvat kottaraisiin, mutta Staraptorissa on myös piirteitä haukoista tai kotkista. Mun mielestä Staravian design on tosi kummallinen. Se näyttää musta samaan aikaan vähän joltain peruspululta, mutta naamasta sen sijaan ankalta tai lokilta. :D


Viidennessä sukupolvessa lintujen harmaa väritys jatkuu. Pidove, Tranquill ja Unfezant ovat mielestäni ihan onnistunut kolmikko. Pidove on tosi herttainen ja söpö otus, joka perustuu luonnollisesti puluun tai kyyhkyseen. Pidove on ehkä yksi suosikeistani, jos puhutaan kaikkien lintupokemonien ensimmäisistä muodoista. Tosin Taillow ja Fletchling menevät sen edelle. :3 Tranquill muistuttaa vähän haukkamaisempaa lintua ja senkin design on mielestäni hieno.


Unfezantin kohdalla asioita ollaan taas mukavasti uskallettu vähän muuttaa, koska Unfezantin ulkonäköhän muuttuu linnun sukupuolen mukaan. Naaraspuolinen Unfezant on ulkomuodoltaan harmaa ja yksinkertainen, kun taas uros on koreampi ja värikkäämpi. Tykkään tästä ideasta tosi paljon, koska näinhän lintujen ulkonäkö menee oikeassa luonnossakin. En kuitenkaan pidä hirveästi kummankaan Unfezantin designista. Tykkään naaraasta vähän enemmän, jonka vuoksi valitsin tyttö-Pidoven White 2:ta pelatessani. Unfezant näyttää edellisten muotojensa tavoin myös hieman jonkinlaiselta suurelta kyyhkyltä, mutta siinä on myös piirteitä muista linnuista.

Kuudennessa sukupolvessa lintupokemonit yllättivät mut tosi positiivisesti. Olen tosi iloinen siitä, että Fletchlingin muodoille uskallettiin antaa normaalin sijaan tulityypitys! Fletchlingillä, Fletchinderillä ja Talonflamella on myös todella upeat designit, jonka ansiosta tämä kolmikko on suosikkini kaikista alkureittien linnuista heti Taillown ja Swellown jälkeen. Fletchling on pieni ja herttainen Pokemon. :3 Se perustuu japanilaiseen rastaaseen, jonka suomalainen versio on tietysti punarinta. Fletchinder perustuu samaan lintuun, mutta sen tulityyppisyys viittaa ehkä myös australialaiseen liekkisieppoon. Talonflame sen sijaan perustuu enemmänkin johonkin haukkaan tai kotkaan.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Top%2010/talonflame-pokemon-anime_zpsyzdutlun.jpg

Tykkään näiden kolmen tulilinnun designista ihan hirveästi. Fletchling on todella suloinen, Fletchinder tosi kaunis, ja Talonflame vaan yksinkertaisen upea! Pidän lintujen oranssinkeltaisesta värityksestä tosi paljon, sekä siitä yksityiskohdasta että ne saavat kehittyessään pyrstöönsä lisää viivoja. Vai ovatko ne vauhtiraitoja? :D Toivon että tulevissa sukupolvissa uskalletaan myös antaa tuleville lintupokemoneille normaalin sijaan joku toinen tyypitys. Toki normaalityyppisiäkin lintuja saa edelleen tulla, mutta on hauskaa jos välillä saadaan jotain muuta.

Yleisesti tykkään monista näistä mainitsemistani lintupokemoneista. En mitenkään vihaa yhtäkään niistä. Musta on myös ihan kiva idea, että jokaisessa sukupolvessa ovat nämä omat alkureittien lintunsa. Jos ne pitäisi laittaa jonkinlaiseen suosikkijärjestykseen, niin se olisi mun kohdallani varmaan Taillow, Fletchling, Hoothoot, Pidgey, Pidove, Starly (kaikki tietysti muotoineen). Mitä mieltä te lukijat olette näistä linnuista? Ovatko ne teistä ihan turhia ja surkeita vai tykkäättekö käyttää niitä tiimeissänne? Kertokaa myös ihmeessä tykkäättekö lukea tällaisia postauksia, koska siinä tapauksessa jatkan näiden tekoa jatkossa. :)

12 kommenttia:

 1. Mun suosikki näistä linnuista on varmaan Starly ja sen muodot. :D Oon vaan aina pitänyt niistä ja tykkään myös niiden ulkonäöstä. Myös Talonflame ja sen muut muodot ovat hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Starly muotoineen tuntuu olevan monen suosikki näistä linnuista. Hyvä sitten että sekin porukka saa jostain rakkautta, jos multa sitä kerran ei heru. :D

   Poista
 2. Talonflame ja Staraptor on mun suosikit.Tee vaan näitä postauksia, niitä on hauska lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni tuntuu pitävän kovasti Talonflamesta ja Staraptorista. :) Kiva kuulla että tällaisista postauksista tykätään.

   Poista
 3. Omia suosikkejani näistä linnuista ovat varmaan Staraptor ja Pidgeot. Pidän vähiten ehkä Noctowlista. Kirjoita vaan lisää tällaisia, odotan aina innolla uusia postauksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä on että kaikki pitävät Staraptorista, kun musta se on ihan tylsä? :D Kiva kuulla että tykkäät lukea mun postauksia! Koitan kirjoitella lisää pian!

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Psst Kawa, käypäs tsekkaa sähköpostiin, Munchyn pitäisi olla lähettänyt sulle jotain ;D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi juku! Sori etten ole huomannut viestiä aiemmin! Munchyn viesti sekä Pokemon Sun ja Moon samana päivänä? Piristi kyllä ihanasti. Kiitos! :D

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu että näitä lintupokemoneja usein aliarvioidaan, nimittäin ainakin käyttämäni Pidgeot, Swellow ja Unfezant ovat osoittautuneet tosi hyviksi ottelijoiksi. Tällä hetkellä haluan päästä eniten kokeilemaan Talonflamea.

   Poista