maanantai 13. huhtikuuta 2015

Pokemon Anime: XY053 & XY054

Yllätys! Hiljaisuudestani huolimatta, päätin löytää aikaa parille lyhyelle Anime-kirjoitukselle. Tällaisia postauksia saattaa tulla tässä huhtikuun aikana vielä lisää, jos vain aikani riittää. :)

XY053 - A Race for Home!

Tämä jakso oli juoneltaan aika tylsä, mutta muuten tosi mielenkiintoinen, koska tässä kerrottiin vihdoin ja viimein Serenasta vähän tarkemmin. Koko sarjan aikana olen pitänyt häntä aika tylsänä ja mitäänsanomattomana hahmona, mutta tämän jakson myötä tykästyin häneen edes vähän enemmän.

Sankarimme ovat saapuneet jonkinlaiselle Skiddo-farmille, jossa saa kokeilla niillä ratsastusta. Clemont-parka ei ole kyseisessä lajissa mikään mestari. xD Serenan äiti, Grace, sattuu olemaan tilalla hengailemassa (en muista enää oikeaa syytä :D) ja kyselee kuinka Serenan Rhyhorn-ratsastus on edistynyt. Serena pitää aluksi salassa suunnitelmansa ruveta Pokemon Showcase-esiintyjäksi, koska pelkää äitinsä pettynyttä reaktiota.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Anime%20Episodes/149_zpsjfplscre.jpg

Lopulta salaisuus kuitenkin paljastuu, mikä saa Gracen hieman järkyttyneeksi. Hän ei usko Serenan pystyvän olevan showcase-esiintyjä, koska tytöllä on tapana jättää leikki keskesn sen mennessä liian hankalaksi, teki hän sitten mitä hyvänsä. Eli Serena on siis jo pienestä pitäen rakastanut aloittaa kaikenlaisia uusia harrastuksia, mutta kyllästynyt niihin aina nopeasti ja jättänyt kaiken aloittamansa kesken. Grace yritti pakottaa hänet Rhyhorn-ratsastajaksi, mutta Serena inhosi tiukkoja aikatauluja, ja sitä kuinka paljon ratsastuksessa likaantuu. Alun perin Serena lähti pokemon-matkalleenkin vain paetakseen Rhyhorn-harjoituksia. Tämä kaikki oli kiva kuulla, koska Serenaa on nyt jotenkin helpompi ymmärtää.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Anime%20Episodes/524_zpsbqwvki4q.jpghttp://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Anime%20Episodes/523_zpsz8thfri0.jpg

Lopulta Grace haastaa sitten Serenan Skiddo-kilpailuun, jonka tarkoituksena on näyttää kuinka tosissaan Serena on Pokemon-showcase-ideansa kanssa. Huonosta alusta huolimatta, Serena sitten voittaa kilpailun, ja saa äitinsä hyväksynnän uutta harrastustaan kohtaan. Koko jakso oli tosiaan aika tylsä, mutta oli todella mukavaa nähdä enemmän Serenaa ja hänen äitiäänkin. Skiddot olivat myös tosi söpöjä. :3 Serenasta tuli heti vähän mielenkintoisempi hahmo, vaikka on hän edelleen ehdottomasti Ashin kaikista matkakumppaneista tällä hetkellä mielestäni tylsin. Toivon että hän saa enemmän huomiota jatkossa, ja nousee myös paremmaksi kouluttajaksi.

Arvosana: ★★

XY054 - Facing the Grand Design

Tämä jakso oli ihan mahtava! Sankarimme törmäävät samaan Malamariin, joka oli jo aiemmin yrittänyt valloitaa maailman joitain jaksoja taaksepäin. Tällä kertaa pokemonilla on kuitenkin muutama Malamar-ystävä lisää tukenaan, joiden kanssa he ovat alkaneet rakentaa vuorelle jonkinlaista voimakasta asetta.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Anime%20Episodes/131_zps5jzxbx0m.jpg

Rakettiryhmä sekaantuu sotkuun myös, ja varsinkin Jamesin Inkay hermostuu Malamareille oikein toden teolla. Koko jakso keskittyi Jamesiin ja hänen Inkay... Inkayhynsa? Inkayteensa? Miten tuo oikein taivutetaan? :D Se keskittyi joka tapauksessa heihin, mistä pidin ihan tosi paljon! James on aina ollut yksi suosikkihahmoistani, koska hänellä on hauska luonne ja läheinen suhde pokemoneihinsa. Siksi oli todella mukavaa nähdä hänen ja Inkayn välistä kemiaa. Koko tämä jakso oli ihan kultaa, ja pahis-Malamar oli ihan yhtä karmiva kuin ennenkin. :D Mahtavaa!

Multa meinasi päästä itkukin jakson lopussa, kun Malamar hypnotisoi Inkayn hyökkäämään Rakettiryhmän kimppuun. James koittaa saada tätä pois hypnoosista, muistuttamalla Inkayta ensitapaamisestaan croisantilla. Aww... :3 Ash on tehnyt saman varmaan kymmenen kertaa Pikachun kanssa, mutta kerrankin joku muu hahmo päästi irrottamaan pokemoniaan hypnoosista. Tykkäsin tästäkin yksityiskohdasta todella paljon!

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/Anime%20Episodes/420_zpsh0usxscz.jpg 


Lopulta Inkay tietysti irtooa hypnoosista, ja Malamarien suunnitelmat saadaan jälleen estettyä. Ne kuitenkin vaikuttivat paetessaan vähän siltä, että aikovat vielä palata... Tosi jännää. Nämä pienet sivujuonet XY-Animessa ovat ihan kultaa. <3 Todella hyvä jakso kaikenkaikkiaan! James ja Inkay olivat ihan parhaita, ja koko jakson tunnelma oli tosi eeppinen ja jännittävä. Lisäksi Clemont pääsi loistamaan mukavasti, ja olemaan välillä sankari. Mahtavaa, mahtavaa!

Arvosana: ★★★★★

4 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Tykkään noista Malamar-jaksoista myös tosi paljon! Upeaa saada kerrankin Pokémon joka on paha, eikä aina vaan niitä maailmanvalloittaja-ihmisiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä! Mikäköhän nuo Malamarit on oikein saanut tuollaisiksi, kun Jessien Ekans kuitenkin sanoi ensimmäisellä Animen kaudella, etteivät Pokemonit ole pahoja. :D

   Poista