keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Pokémon-fossiilit #11: Galarin kummajaiset


Fossilized Drake, Bird, Fish & Dino:
Dracozolt, Dracovish, Arctozolt & Arctovish

Kirjoittelin viime kevään ja kesän aikana Pokémon-fossiileista postauksia, ja nyt viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä, jäljellä ovat vielä Galarin neljä kauhistusta. Sanon niitä kauhistuksiksi tottakai sen takia, että Galarin fossiilit ovat... vähän erilaisia kuin muut fossiilit. Ne eivät ole perinteisiä Pokémoneja, vaan erilaisista paloista koottuja olentoja, jotka vaikuttavat olevan Pokedexin tietojen perusteella aika surullisia, osa jopa kivuissa... Nämä Pokémonit on tuonut eloon Galarin kuivalla seudulla (en muista paikan nimeä niin "kuiva seutu" saa riittää) hengaileva Cara Liss-niminen henkilö, jonka pelkkä nimi kertoo etteivät nämä fossiilit olleet ehkä harkituin idea luoda. Cara Liss kuulostaa nimittäin kovasti sanalta "careless" mikä tarkoittaa suomeksi "huolimatonta" tai "varomatonta". Eli Galarin fossiiliparkoja ei olla herätetty missään ammattimaisessa laboratoriossa tai tutkimuskeskuksessa, vaan yksittäisen henkilön teettämänä jossain vuoren kulmassa. Ensimmäinen hälytysmerkki. :D

Nämä Galarin neljä fossiilia ovat siis toistensa sekoituksia, minkä takia niiden designeissa ja nimissä on samoja paloja, mutta kaikki ovat vähän erilaisia. Nämä ovat myös siitä harvinaisia fossiileja, ettei niillä ole sukupuolia, eikä niitä voi siksi breedata. Toinen hälytysmerkki siitä, etteivät nämä ole luonnollisia olentoja, vaan ihmisen kyhäämiä kummajaisia. :D Kaksi näistä on helpompaa saada Swordissa ja toiset kaksi Shieldissä, mutta kaikki neljä on mahdollista saada molemmissa versioissa. 

Yksi fossiileista on Dracozolt, Electric/Dragon-tyyppinen dinosaurusta muistuttava olento, joka lataa sähköään voimakkaista takajalkojen lihaksistaan ja syö ravinnokseen kasveja. Toinen fossiileista on samaa perää kantava Dracovish, joka on Water/Dragon-tyyppinen. Sen sanotaan olleen nopea ja voimakas saalistaja, joka on vahvojen jalkojensa ansiosta voinut juosta jopa 60km/tunnissa. Ristiriitaisesti, se ei kuitenkaan voinut hengittää kuin veden alla, mikä vaikeutti sen saalistusta merkittävästi. Arctozolt on Electric/Ice-tyyppinen fossiili, jolla on Dracozoltin kanssa sama keltainen pää. Dracozolt lataa sähköään värisyttämällä kehoaan kylmän takia ja säilöö ruokaansa jäiseen lumiseen kehoonsa. Samaa lumikehoa kantava Arctovish on Water/Ice-tyyppinen Pokémon, joka elää pääasiassa vedessä. Sen pää on nurinpäin sen kehossa, joten Arctovishin on vaikea syödä. Se saalistaa jäädyttämällä veden ympärillään.

Kaikki neljä fossiilia perustuvat Iso-Britanniassa sijaitsevan Crystal Palace-puiston dinosauruspatsaisiin. Patsaat ovat kuuluisia siitä, että ne oltiin rakennettu yhdistelemällä eri dinosaurusten osia toisiinsa - kuitenkin väärin - minkä takia lajit eivät näyttäneet tieteellisesti siltä miltä niiden kuuluu. Galarin fossiiliparat kokivat saman kohtalon. Lisäksi nämä sekoitukset ovat voineet saada inspiraatiota Khimaira-hahmoista, jotka ovat myyttisiä eri eläinten sekoituksia.

Crystal Palace-puiston dinosauruspatsaita

Dracozoltin ja Arctozoltin keltainen dinosaurusmainen pää muistuttaa kovasti Dromaeosauri-heimon dinosaurusta. Nämä tunnetaan paremmin puhekielessä sanalla "raptorit". Raptorit olivat ketteriä pääsääntöisesti pienehköjä hirmuliskoja, joilla oli nykyisten tietojen mukaan jonkinlainen sulkapeite. Dracozoltin (ja Dracovishin) taaempi osa - punaraidallinen puoli - taas näyttää hieman Stegosauria-lahkon dinosaurukselta, johon kuuluu mm. tunnettu Stegosaurus. Näillä hirmuliskoilla oli paksut tankat jalat, pitkä paksu häntä ja eräänlaiset luukilvet selässään. Joskus niiden hännässä ja selässä oli myös piikkejä.

Dromaeosauri-heimon raptori

Stegosauria-lahkon dinosauruksen luuranko

Dracovishin ja Arctovishin pää on kalamainen, ja saanut todennäköisesti eniten vaikutteita Dunkleosteus-nimisestä sukupuuttoon kuolleesta petokalasta. Kyseisellä kalalla oli todella vahvat leuat ja eräänlainen panssarikilpi suojanaan. Pokémonien kalamaisessa päässä on myös viitteitä varsieväkaloihin, joilla on pyöreähköt ja leveät evät. Niitä elää vielä nykypäivänäkin, mutta suurin osa heimon lajeista on kuollut sukupuuttoon. Viimeinen Pokémonien osista, eli Arctovishin ja Arctozoltin taaempi osa, muistuttaa montaa erilaista meressä elänyttä dinosaurusta, esimerkiksi joutsenliskoja, mosasaureja ja kalaliskoja. Näistä kalaliskot ovat ehkä kaikkein lähimpänä Pokémonien designia, sillä sellainen esiteltiin Crystal Palace-puistossa kävelemässä maalla, vaikka oikeasti olento liikkui vedessä. Tämä saattoi hyvinkin toimia Arctozoltin designin ideana.

Dunkleosteus-kalan kallo

Joutsenlisko

Olen huomannut, että yleisesti näistä fossiileista ei kauheasti tykätä, lähinnä sen takia että ne ovat nimenomaan kivuissa. Ymmärrän sen hyvin, ja säälin näitä raukkaparkoja itsekin, mutta... mä tavallaan tykkään näistä. Pokémonien designit itsessään eivät ole mitään maailman mahtavimpia, mutta tykkään niiden ideasta tosi paljon - niin karu kuin se onkin. On hauskaa että Pokémoneissa on samoja osia toistensa kanssa ja ne ovat keskenään toistensa sekoituksia. Ne sopivat täydellisesti Galariin, koska tämä kuuluisa Crystal Palace-puisto oli nimenomaan Iso-Britanniassa. Lisäksi nämä sekoitukset tekevät poksuista tosi uniikkeja ja saavat ne erottumaan muista fossiilipokémoneista. Tykkään henkilökohtaisesti Dracovishin designista eniten ja Arctozoltin designista vähiten. Yksikään ei ole kuitenkaan mikään super ruma, vaan tykkään näistä kaikista, niiden ikävästä kohtalosta huolimatta. Tekeekö tämä musta jonkinlaisen pahiksen? Mahdollisesti. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti