perjantai 18. maaliskuuta 2016

Teoria aloituspokemoneista

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/BIUD0BxCAAAkvUN_zpsy9yboh40.png

Valitaanko eläimet joihin aloituspokemonit perustuvat aina sattumanvaraisesti, vai onko valintojen taustalla jotain syvempää? Silmiini osui vähän aikaa sitten mielenkiintoinen teoria siitä, mikä oikeasti vaikuttaa aloituspokemonien designien valintaan. En tiedä yhtään miten tunnettu tämä teoria on, mutta ajattelin ottaa sen siitä huolimatta täällä puheeksi. Henkilökohtaisesti en usko tähän teoriaan, mutta spekulointi ja muu vastaava on aina kivaa, eikös? ;)

RUOHOSTARTTERIT

Kun ruohotyyppisiä aloituspokemoneja vilkaisee nopeasti, monet varmaan kiinnittävät ensimmäisenä huomiota siihen, että ne ovat lähes kaikki jonkin sortin matelijoita. Snivyyn asti jokainen ruohostartteri perustuu johonkin matelijaan, mutta se muuttui kuudennessa sukupolvessa Chespinin kohdalla. Oliko tämä silkkaa sattumaa vai oliko Chespinin astumisella kuvioon jokin tarkoitus?

Jotkut ovat teorioineet, että ruohostartterit perustuvat itse asiassa evoluutioon, muuttuen hitaasti muinaisista dinosauruksista aina nisäkkäisiin asti. Bulbasaur muotoineen tulee ensimmäisenä, ja nehän perustuvat löyhästi Permikaudella maata asuttaviin Dikynodontteihin, jotka olivat tuohon aikaan yleisiä kasvissyöjä-dinosauruksia. Mainittakoon että Permikausi on dinosaurusten aikakausista varhaisin. Chikorita muotoineen sen sijaan perustuu Sauropodeihin - hieman tunnetuimpiin pitkäkaulaisiin kasvissyöjä-dinoihin. Sauropodit kulkivat maalla vasta Permikauden jälkeen, joten ne tulevat evoluutiossa Dikynodonttien jälkeen.

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/dicynodont590_zpsdn3ctgcr.jpg
Dikynodontti

Treeckoa vilkaistessa tulee ensimmäisenä mieleen gekko, mutta Grovylen ja Sceptilen uskotaan perustuvan Dilophosaurus-nimiseen lihansyöjähirmuliskoon. Kyseinen dinosaurus tallusteli maalla Sauropodien jälkeisellä ajalla, tarkemmin varhaisella jurakaudella. Näin ollen Dilophosaurus tulee evoluutiossa heti Sauropodien jälkeen. Eli ruohostartterien juuret kulkevat yhä evoluution mukaan oikeassa järkestyksessä eteenpäin. Vaan entäs Turtwig sitten? Se näyttää hieman pieneltä kilpikonnalta, mutta senkin suuremmat muodot ovat saaneet inspiraatiota dinosauruksista. Varsinkin Torterra muistuttaa kovasti Ankylosaurusta, joka eli varhaisen jurakauden sijaan keskijurakaudella. Eli Torterra jatkaa oikeaa järjestystä, Ankylosaurusten tullen Dilophosaurusten jälkeen evoluutiossa.

Vaan miten käy kun dinosaurukset loppuvat ja kehitys jatkuu? Tulee Snivy, joka perustuu tietysti käärmeeseen. Käärmeet kehittyivät muinaisista matelijoista, jalkojen käyden vähitellen niille täysin turhiksi. On aika hauska sattuma(?) että Snivyn muotojen kesken esiintyy selvästi tämä jalkojen surkastuminen, niiden kadotessa pois Pokemonin kehittyessä Serperioriksi. Kun matelijoiden aikakausi päättyi, maapallolle nousivat johtoon viimein pienet nisäkkäät, kuten siilit ja vyötiäiset. Ja mikähän Pokemon perustuu niihin? No Chespin muotoineen tietysti!

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/screen-shot-2015-01-15-at-1-28-56-pm_zpstv1wkdow.png

Eli jos kaikkien ruohotyyppisten aloituspokemonien taustoja katsoo tarkemmin, voi huomata että ne tulevat evoluution mukaan täysin oikeassa järjestyksessä. Mielestäni tämä on silti vähän heikko teoria, lähinnä sen takia, etten tiedä mitä Pokemoneja voisi enää tulla seuraavaksi. Koska tämähän tarkoittaisi ettei matelija-starttereita tulisi enää koskaan, mikä olisi ainakin mun mielestäni aika epätodennäköistä. Mutta hei, ei sitä koskaan tiedä! Ehkä Chespinin jälkeen kehitys vaan jatkuu ja kaikki tulevat ruohostartterit ovat tästä lähtien yhä uudempia ja uudempia nisäkäslajeja. :D

TULISTARTTERIT

http://i1331.photobucket.com/albums/w598/Kawa004/1601080224222031--ss1_zpsfhxq1krk.jpeg

Jotkut uskovat, että tulistartterit perustuvat aina Kiinalaisiin horoskooppeihin. Tähän kuuluu kaksitoista eri eläintä, jotka ovat tuossa yläpuolella olevassa kuvassa. Teorian mukaan kaikki tulityyppiset aloituspokemonit perustuvat johonkin horoskoopissa olevaan eläimeen, tarkemmin Charizard on lohikäärme, Typhlosion rotta, Blaziken kukko, Infernape apina, Emboar porsas ja Delphox koira. No jaaaaa... Aika kaukaahaettua mun mielestä. Mutta ymmärrän ajatuksen. Mun mielestä nuo Pokemonit eivät vaan sovi tarpeeksi hyvin noihin eläimiin. Esimerkiksi Typhlosion tai mikään sen muodoista ei missään nimessä ole mikään rotta, vaan ne perustuvat enemmän päästäisiin ja näätiin. Eikä Delphox ainakaan ole koira, vaan kettu.

Sitä paitsi tässäkin tapauksessa jäisin miettimään, että mitä tehtäisiin kun horoskoopin eläimet loppuvat. Millainen tulistartteri 13. sukupolvessa sitten olisi? Hypättäisiinkö johonkin toiseen eläinryhmään, vai mitä? :D Musta olisi kyllä ihan hauska idea jos tulistartterit oikeasti perustuisivat johonkin tiettyihin eläimiin, mutta toisaalta taas mulle on ihan sama. Mielenkiintoinen teoria joka tapauksessa.

VESISTARTTERIT

Vesistartterien kohdalla ei oikeastaan ole mitään varsinaista teoriaa. Niiden on ainoastaan huomattu perustuvan eläimiin, jotka pärjäävät sekä maalla että vedessä. Squirtle on kilpikonna, ja kilpikonnathan voivat elää niin vedessä kuin maallakin. Totodile ja sen muodot perustuvat krokotiileihin tai alligaattoreihin, jotka voivat myös liikkua maalla ja vedessä. Mudkip on axolotli, jotka elävät enimmäkseen vedessä, mutta kyllä niiltäkin jalat ja kävelytaito löytyy. Piplul on tietysti pingviini, joka luonnollisesti pärjää vedessä ja maalla, samoin kuin saukko johon Oshawottin muodot perustuvat. Ja lopuksi vielä Froakie on sammakko, joka myös viettää aikaa vedessä ja maalla yhtä paljon.

Tämä teoria tarkoittaisi ettei kalastartteria ole koskaan tulossa, mihin mä voin kyllä uskoa. Mutta yleisesti olen sitä mieltä, että nämä kaikki ovat pelkkiä teorioita. Tuo ruohostartterien evoluutioteoria on mielestäni näistä kaikkein vahvin, mutten usko täysillä siihenkään. Uskon että aloituspokemonien design- ja ideavalinnat ovat silkkaa sattumaa, tai jos niissä on jokin ajatus takanaan, se ei ole mikään näistä. Mitä mieltä te lukijat olette näistä? Voitteko uskoa näihin teorioihin, vai onko teillä joku oma näkemys starttereiden ideoista? Kertokaa ihmeessä!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintosta! Toi evoluutioteoria vois mun mielestä melkeenpä olla jopa totta. En ole ikinä tullut ajatelleeks että aloituspokémoneilla olis joku yhdistävä tekijä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, olen samaa mieltä. Tuo evoluutioteoria on mielenkiintoinen, muttten tiedä uskonko siihen. Nämä teoriat saivat mut odottamaan innoissani seuraavan sukupolven aloituspokemoneja. Haluan nähdä sopivatko ne jatkoksi näihin teorioihin. :D

      Poista