keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Asiaa Animesta 1 - Gary Oak

Minulle tulee aina silloin tällöin mieleen kaikkia pieniä asioita Pokemon Animesta, joista haluaisin mainita muutaman sanan täällä blogissa. Sen vuoksi päätin perustaa tällaisen epämääräisen Asiaa Animesta postausjuttusen, jonka tarkoituksena on vain antaa minulle mahdollisuus kertoa jotain randomia liittyen Animeen. :D

Joku anonyymi-raukka pyysi minulta joskus tosi kauan sitten, että kirjoittaisin mielipidettäni Gary Oakista. Vaikka tämän postauksen tulossa kestikin siitä kommentista vuosi tai parikin, niin nyt on vihdoin ja viimein aika toteuttaa tämän anonyymin toive. :D Minä en helpolla unohda jos joku pyytää jotakin. Olen vaan hidas toteuttamisessa.

Gary. Freaking. Oak.


Kaikkien rakastama tai vihaama hahmo Animen alkuajoilta. Muistan Garyn parhaiten ihan siltä ensimmäiseltä Indigo-kaudelta, vaikka hän on esiintynyt sarjassa myöhemminkin muutaman kerran. Jos nyt yritän pinnistellä muistiani ja miettiä että mitä mieltä olin hänestä nuorena lapsukaisena, niin muistan vain etten tykännyt siitä kuinka hän aina kiusasi Ash-parkaa. :D Nauroin kuitenkin aina Garyn huutosakkiseurueelle ...ja nauran edelleen. Kaipa Gary luuli olevansa todella cool, kun se ajeli avoautolla huutosakkityttöjen kanssa sinne ja tänne. xD Mikäs siinä. Tyylinsä kullakin.

No joo... mutta nykyään nauran Garylle ihan yleisestikin, jos ette sitä jo tuosta vitsailustani arvanneet. :D Gary on vaan jotenkin... hmm.. En tiedä. Hauska? Nääähh.. ei nyt kuitenkaan hauska, mutta koska Gary on jonkinlainen Internet-vitsi Pokemon fanikunnassa, niin olen itsekin alkanut nauraa hänelle ilman mitään varsinaista syytä. Vähän samalla tavalla kun legendaariselle professori Oakillekin. Oakin suvun maine ei selvästikään ole oikein kunnossa. :D Ainakaan mun silmissäni, hahah.

Yksi kaikkien aikojen suurimmista suosikkiotteluistani Animessa on se Johto-liigan ottelu jossa Ash ja Gary ottelevat vastakkain. Se on vaan jotenkin super legendaarinen. Petyin kun Ash ei otellut Garyn kanssa Indigo-liigassa, mutta huojennuin tajutessani suuren rival-ottelun siirtyneen vain Johto-kaudelle. Olin odottanut sitä ottelua tosi pitkään, ja tiesin että se päätyisi niin että Charizard ja Blastoise jäävät viimeisinä jäljelle ottelemaan keskenään. I just knew it.

Ja niinhän siinä kävikin! Charizard pääsi vihdoin ja viimein voittamaan Blastoisen! Hurraa! :D Tämä kyseinen Pokemon-jakso on siinäkin mielessä mulle jotenkin merkityksellinen, että pidän sitä aina eräänlaisena viimeisenä jaksona. Niin kuin End of an Era. Suomeksi siis.. hetkinen... miten se sanotaan... Yhden aikakauden loppu! Niinhän se suomennetaan. :D


 Jos Anime olisi loppunut siihen jaksoon, se olisi ollut kokonaisuudessaan ihan täydellinen sarja. Olen kuitenkin samaan aikaan tosi iloinen, että Anime jatkuu edelleen, joten tässä on havaittavissa pieni ristiriita. Se vain tuntui ihan täydelliseltä päätökseltä Animelle: jos Ash ja Gary olisivat otelleet vihdoin ja viimein liigassa, viimeistä kertaa, Charizardin vieden voiton. Mutta ei se mitään. Pokemon saa puolestani jatkua ihan loputtomiin, ja tulen varmaan aina seuraamaan sitä. :) Se on kokenut nousuja ja laskuja vuosien varrella, mutta kävi miten kävi, tulen varmaan aina pitämään Animesta.

Mutta mutta!! Huomaan tässä sivuuttavani aihetta ihan täysin! Tarkoitus oli puhua Garysta eikä mistään Animen päättymisestä! Tosin, tuossa tuli varmaan jo sanottua kaikki oleellisin. Jos totta puhutaan, niin en keksi Garysta oikein mitään muuta sanottavaa. Tiivistetään siis ihan lyhyesti: Gary Oak on hyvä rivali Ashille, ehkä jopa yksi parhaista. Tykkään myös Garyn hahmosta sen takia, että se jotenkin kehittyi Animen aikana mukavasti. Gary aloitti nenäkkäänä ja ärsyttävänä kiusaajana, mutta päätyi lopulta fiksuksi ja voimakkaaksi ottelijaksi. Tykkään tällaisesta, koska ihmiset oikeastikin muuttuvat koko ajan. Ja onneksi yleensä hyvään suuntaan. :) Gary on jäänyt mieleeni positiivisesti, ja sellaisena se tulee varmasti pysymäänkin. Siinä se.

4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että!! Olen kade! :D Se on yksi hienoimmista otteluista ikinä!

      Poista
  2. Johto-liigan Ash vs Gary-ottelu oli kyllä hienoa katseltavaa. Muistan, että Paul vs Ash ottelusta odotin jotain vastaavaa, mutta se kyllä päättyi pettymykseen. Pokémonissa saisi olla enemmänkin 6 vastaan 6-otteluita aah.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! :) Mielestäni Ash vs Paul oli ihan hieno ottelu, mutta jotenkin se Ashin Infernape on mielestäni vaan todella tylsä tapaus. Se oli ihan yli-voimakas siinä ottelussa. Mutta ei se liikaa häirinnyt. Ash vs Trip Unovan liigassa oli muuten todella hirveä tapaus!

      Poista